Johtava maailmanlaajuinen telekommunikaatiolaitteiden ja verkkoratkaisujen toimittaja, ZTE Corp. (www.zte.com.cn) ilmoitti tehneensä yhteistyösopimuksen suomalaisen teleoperaattori Elisan kanssa. Sopimuksen mukaan ZTE auttaa Elisaa luomaan uuden erittäin nopean, jo olemassa olevaa kuparipohjaista televerkkoa hyödyntävän laajakaistaverkon. Uudessa verkossa tulee toimimaan seuraavan sukupolven verkkopalvelut, kuten IPTV (Internet Protocol Television).

zte

Uusi verkko tulee tarjoamaan jopa 100 megabitin sekuntinopeuden käyttäen uusinta VDSL2 30a -teknologiaa tietyillä alueilla Suomessa.

Elisa on Suomen suurin 3G-mobiilioperaattori sekä merkittävä mobiilien ja kiinteiden linjojen operaattori Pohjoismaiden markkinoilla. Yrityksen ensisijaisena tavoitteena on toimittaa asiakkaille uusia laajakaistapalveluja sekä mobiilissa että kiinteässä verkossa. IPTV:n nähdään olevan yksi tärkeimmistä ja tuottavimmista palveluista tulevaisuudessa. Uusi VDSL2 30a -verkko tulee tarjoamaan jopa 100 megabitin sekuntinopeudet sekä vastaanotossa että lähetyksessä. Se on enemmän kuin tarpeeksi IPTV:lle ja muille tulevaisuuden palveluille.

ZTE aloitti työskentelyn Elisan insinöörien kanssa vuoden 2007 toisella puoliskolla. VDSL2-ratkaisua on testattu laajasti, jotta on voitu vakuuttua sen kyvystä tarjota tilaajille erittäin nopeat yhteydet. Elisan paikalliset vaatimukset esiteltiin ZTE:n laajakaistatuotteista vastaavalle tutkimus- ja kehitystiimille. Ratkaisut kehitettiin ja toimitettiin vaaditussa aikataulussa. Ne sopivat Elisan tarpeisiin ja näin luotiin lopullinen ratkaisu, joka oli räätälöity tuote erityisesti Elisalle.

”ZTE keskittyy räätälöityihin laitteistoihin, jotka täyttävät asiakkaidemme vaatimukset niin, että ratkaisumme ja palvelumme parantavat operaattoreiden arvoa asiakkailleen”, sanoo ZTE North Europen johtaja Cui Jia. ”Haluamme tarjota suomalaisille mahdollisuuden katsella korkealaatuista tv-sisältöä Elisan verkossa.”

Kiinan Shenzhenissä toimiva ZTE on yksi kymmenestä suurimmasta telekommunikaatiolaitteiden toimittajasta maailmassa ja se tarjoaa asiakaslähtöisiä ratkaisuja sadoille teleoperaattoreille ympäri maailman. ZTE:n laajakaistaratkaisut, kuten xPON, DSLAM, MSAN ja CPE, kattavat eri teknologioiden koko kirjon. Vuodesta 2004 lähtien ZTE:n xDSL-ratkaisut ovat olleet alallaan kolmen eniten myydyn järjestelmän joukossa. ZTE sai Infovision-palkinnon Broadband World Forum -näyttelyssä vuonna 2007 ja Green Innovation -palkinnon Softnet-tapahtumassa vuonna 2008. Current Analysis -tutkimusyhtiö nimesi ZTE:n 9806H-laajakaistajärjestelmän alansa parhaaksi Remote DSLAM -laitteeksi vuonna 2009. VDSL2-markkinoilla ZTE:llä on kehittyneintä saatavilla olevaa tekniikkaa. Vuonna 2008 se toimitti järjestelmiä asiakkailleen Italiassa, Ruotsissa, Saksassa ja Suomessa.

Elisa
Elisa on Pohjoismaiden johtava viestintäpalvelujen tuottaja ja kuuluu Euroopan 500 suurimman julkisesti noteeratun yhtiön joukkoon. Elisa toimii Pohjoismaiden lisäksi Baltian maissa ja Venäjällä. Palvelemme alueellisesti noin 2 miljoonaa kuluttaja-asiakasta ja kansainvälisesti noin 15 000:ta yritysasiakasta tarjoamalla laajan valikoiman erilaisia liittymiä palveluineen. Välitämme ihmisille elämyksiä ja parannamme organisaatioiden tuottavuutta verkossa. Elisa keskittyy kehittämään kuluttajille ja yritysasiakkaille ICT- ja online-palveluja. Liikevaihtomme vuonna 2008 oli 1,49 miljardia euroa. Henkilöstön määrä on noin 2 900. Elisa toimii globaalisti yhteistyössä Vodafonen ja Telenorin kanssa. Lisätietoja osoitteesta www.elisa.fi

ZTE
ZTE on johtava kansainvälinen telekommunikaatiolaitteistojen ja verkkoratkaisujen toimittaja. Sillä on laajin ja täydellisin tuotevalikoima maailmassa, kattaen käytännössä jokaisen sektorin langallisten, langattomien, palvelu- ja päätelaitteiden markkinoilla. Yritys toimittaa innovatiivisia, asiakaslähtöisiä tuotteita ja palveluja yli 500 operaattorille yli 140 maassa. ZTE auttaa heitä saavuttamaan jatkuvaa kasvua sekä mukautumaan maailman kommunikaation tulevaisuuteen. ZTE sijoittaa vuosittaisesta liikevaihdostaan noin 10 prosenttia tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Lisäksi sillä on johtava rooli useissa tulevia televiestinnän standardeja kehittävissä elimissä. ZTE johtaa Kiinan 3G-markkinoita noin 30 prosentin osuudellaan kaikista vuonna 2008 toimitetuista 3G-laitteista. ZTE on YK:n etiikkahankkeen (UN Global Compact) jäsen toteuttaakseen yhteiskuntavastuualoitteita (CSR). YK:n etiikkahanke noudattaa tiukasti kymmentä perusperiaatetta yhteiskuntavastuualoitteiden kehittämisessä ja toteuttamisessa. ZTE on Kiinan ainoa julkisesti listattu televiestinnän toimittaja, jonka osakkeet ovat kaupan sekä Hong Kongin että Shenzhenin pörsseissä (H share stock code: 0763.HK / A share stock code: 000063.SZ). Lisätietoja osoitteesta www.zte.com.cn.

Elisa Corporation
Communications
Puhelin: +358-(0)50-305-1605
Sähköposti: communications@elisa.fi

Mediayhteydet:
Margrete Ma
ZTE Corporation
Puhelin: +86 755 26775207
Sähköposti: ma.gaili@zte.com.cn