Buffalo Technology (www.buffalotech.com) julkaisi kaksi tietoturvaominaisuuksiltaan huippuluokkaista ulkoista kiintolevyasemaa. DriveStation with Hardware Encryption ja MiniStation with Hardware Encryption -kiintolevyissä on toimintavarma laitteistotason salaus sekä useita tietoturvaa parantavia ominaisuuksia ja apuohjelmia.

dsmsencryption

Buffalo julkaisi elokuussa liikkuvaan työhön liittyvän tietoturvakyselyn. Sen tulokset osoittivat ulkoisten tallennuslaitteiden tietoturvan olevan edelleen huonosti hoidettu. Nyt julkaistut kaksi uutta kiintolevyä tuovat helpotuksen tähän ongelmaan.

Molemmat kiintolevyt käyttävät kahta eri suojaustasoa. Suojaaminen voidaan toteuttaa niin, että kaikista tietokoneista voidaan tarkastella kiintolevyn sisältämiä tietoja. Se voidaan toteuttaa myös niin, että Full Disk Encryption for Windows -toiminto salaa kiintolevyn 256-bittisellä AES-salauksella. Sitä käytettäessä tiedot salataan välittömästi tallennettaessa ja ne suojataan salasanalla. Full Disk Encryption for Windows hyödyntää SecureLockManagerEasy-ominaisuutta, joka automaattisesti muistaa syötetyn salasanan ja helpottaa näin työskentelyä. Molempien kiintolevyjen suunnittelussa on myös panostettu erityisesti iskunkestävyyteen.

Kiintolevyissä on Memeo AutoSync -ohjelmisto, jolla kiintolevy voidaan automaattisesti synkronoida PC- tai Mac-tietokoneiden kanssa. Näin kaikki tarpeelliset tiedot ovat aina varmistettuja ja ajantasaisia. Lisäksi Googlen Picasa-ohjelma helpottaa valokuvien ja elokuvien organisointia. Laitteet ovat USB-liitäntäisiä ja niiden käyttöönotto on helppoa, koska ylimääräisiä ajureita ei tarvita.

Pöytämallinen Buffalo DriveStation with Hardware Encryption on saatavana 500 gigatavun tai 1, 1.5 ja 2 teratavun tallennuskapasiteeteilla. Sen avulla kodin musiikki, valokuvat ja elokuvat tai yrityksen tärkeät ja arkaluontoiset tiedot pysyvät varmassa tallessa. Virrankäyttöä säästävä ja luontoystävällinen Ecomanager-ominaisuus asettaa kiintolevyn automaattisesti lepotilaan, kun sitä ei käytetä. Laite myös käynnistyy ja sammuu yhdessä tietokoneen kanssa. Näppärän kokonsa ja kiiltävän mustan värinsä ansiosta se sulautuu tyylikkäästi mihin tahansa sisustukseen.

Buffalo MiniStation with Hardware Encryption on saatavana 250, 320 ja 500 gigatavun tallennuskapasiteeteilla. Laite on suunniteltu erityisesti liikkuvaan käyttöön, joten se on erittäin iskunkestävä, kevyt ja pienikokoinen. Siinä on myös laitteen ympäri kierrettävä liitäntäkaapeli helppoa kuljettamista ja säilyttämistä varten. Se saa käyttöjännitteensä USB-liitännän kautta. Värivaihtoehtojensa ansiosta se sopii yhtälailla nuorille, hillityille kuin vähän railakkaammillekin käyttäjille. Värivaihtoehdot ovat kristallinmusta, rubiininpunainen ja helmenvalkoinen.

Saatavuus ja hinnoittelu
Molemmat kiintolevyt tulevat saataville syyskuun aikana. Buffalo DriveStation with Hardware Encryption -kiintolevyjen kuluttajahinnat ovat 89 – 269 euroa. Buffalo MiniStation with Hardware Encryption -kiintolevyjen kuluttajahinnat ovat 89 – 119 euroa. Hinnat sisältävät arvonlisäveron 22%.

Viralliset tukkurit
Dacco Corporation Oy, 02-274 0000, www.dacco.fi
PAN Vision Finland Oy, 02-273 4000, www.panvision.com

Buffalo Technology
Buffalo on maailmanlaajuinen innovatiivisten kodin ja pienyritysten langattomien verkkotuotteiden sekä tallennus- ja multimediaratkaisujen valmistaja. Yhtiö on Japanin suurin kaikkien PC-lisälaitteiden valmistaja ja maailmanlaajuisesti suurin NAS-kuluttajatuotteiden valmistaja vuosina 2005, 2006, 2007 ja 2008 (In-Stat).

Yhtiön tallennusratkaisut vastaavat sekä yksittäisen käyttäjän että yritysten tarpeisiin edullisten NAS-verkkotallennuslaitteiden, ulkoisten massamuistien, multimediatoistimien, langattomien reitittimien ja monipuolisten USB-muistitikkujen tuotevalikoimalla. Yhdessä ne tarjoavat täydellisen ja integroidun ratkaisun toimistoihin ja digitaalisiin koteihin.

Buffalon tuotevalikoimaan kuuluu yrityskäyttöön suunnitellut TeraStation- ja kotikäyttöön tarkoitetut LinkStation-verkkotallennusratkaisut. LinkStation Live ja Mini auttavat käyttäjää helposti keskittämään tiedostojen, valokuvien ja musiikin säilyttämisen. NFiniti on helppokäyttöinen yritysten ja kotien käyttöön suunniteltu korkeatehoisten langattomien verkkoratkaisujen tuotesarja. Markkinoiden kehittynein AOSS™ (AirStation One-Touch Secure System) -teknologia auttaa käyttäjiä rakentamaan langattomat verkkonsa helposti ja turvallisesti nappia painamalla. Buffalon maailmanlaajuiset yhteistyökumppanit, kuten Intel, Broadcom, Nintendo ja Microsoft, ovat mahdollistaneet uusien teknologioiden kehittämisen käytännöllisiksi kodin ja yritysten työkaluiksi.

Buffalo Technologyn pääkonttori on Japanissa ja sillä on konttoreita Englannissa, Ranskassa, Hollannissa, Saksassa, Yhdysvalloissa ja Taiwanissa. Lisätietoja: www.buffalotech.com.