Finnish Music Startups

FMS-logo540Suomessa on suuri määrä alkuvaiheen kasvuyrityksiä ja niistä runsas 30 kehittelee tällä hetkellä juuri sitä seuraavaa läpilyöntiä musiikkialalla. Pienten yritysten on kuitenkin alkutaipaleellaan ja yksinään vaikea saada itseään esille. Viestinnän näkökulmasta yhteistyö muiden yrittäjien kanssa on erittäin tärkeää, koska näin ne ovat yhdessä kiinnostavampia niin medialle kuin mahdollisille uusille rahoittajille ja yhteistyökumppaneille.

Finnish Music Startups -kollektiivin asioita hoitaa Viestintätoimisto Visionist. Tavoitteenamme on esitellä yritysten toimintaa ja kertoa niiden uusista innovaatioista monin eri. Uutisia lähetetään medioille säännöllisesti ja sosiaalisessa mediassa jaetaan kaikkea aiheeseen liittyvää uutisointia. Toteutamme myös erilaisia nettikyselyitä, osallistumme alan tapahtumiin ja toimimme kollektiivin ensimmäisenä kontaktipisteenä sekä medioille että muille sidosryhmille.

Finnish Music Startups -kollektiiviin kuuluville yrityksille ei synny kustannuksia perustoiminnasta, vaan kulut katetaan yhteistyökumppaneiden avulla.

Lisätietoja osoitteissa www.facebook.com/finnishmusicstartups ja www.twitter.com/FMStartups.

Yritysesittelyt

APEXvj
APEXvj muuntaa musiikin upeaan visuaaliseen muotoon ja tekee äänestä kaunista ja värikästä grafiikkaa. APEXvj tuottaa kuvaa täysteräväpiirtotarkkuudella ja 60 kuvan ruudunpäivityksellä. APEXvj saa musiikin tuntumaan ja näyttämään hyvältä. Lisätietoja osoitteessa www.apexvj.com.

Artist Exchange
Artist Exchange on digitaalinen palvelu, joka tekee livemusiikin ostamisesta ja myymisestä vaivattomampaa kuin koskaan ennen.  Suomen laajimmasta valikoimasta löydät niin artistitaivaan kirkkaimmat tähdet kuin parhaat bilebänditkin. Palvelu on kehitetty yhteistyössä musiikkialan suurimpien toimijoiden kanssa, mukana ovat muun muassa Teosto ja Samu Haber. Olemme keränneet tähän mennessä rahoitusta lähes miljoona euroa ja suuntana ovat kansainväliset markkinat. Lisätietoja osoitteessa www.artistexchange.fi.

Audiodraft
Audiodraft on yli 15 000 säveltäjästä ja äänisuunnittelijasta koostuva yhteisö. Sen tehtävänä on auttaa musiikki- ja äänituotannon ulkoistamisessa alan ammattilaisille, riippumatta siitä mihin musiikkia tai äänituotantoa tarvitaan. Audiodraftin tarjontaa voidaan käyttää vaikkapa mainoksissa, peleissä tai yrityksen äänilogoissa. Lisätietoja osoitteessa www.audiodraft.com.

Audiosauna
Audiosauna on täysverinen työkalu ääniefektien ja musiikin luomiseen, käsittelyyn ja viimeistelyyn. Helppokäyttöisen käyttöliittymän ansiosta tallentaminen, muokkaaminen ja miksaaminen onnistuvat kätevästi ja helposti. Audiosauna tarjoaa käyttöön myös virtuaaliset analogisyntetisaattorit ja lukemattomasti lisäominaisuuksia. Lisätietoja osoitteessa www.audiosauna.com.

BlockPiano
Elävöitä piano- ja musiikkituntisi! BlockPiano-sovelluksella voit soittaa yksin tai haastaa kaksi ystävää iPad-bändiin. Kolme henkilöä voi soittaa saman aikaan yhdellä iPadilla. Monella iPadilla kokonainen luokka voi esiintyä yhdessä. BlockPiano opettaa nuottiarvoja, rytmiä ja yhteissoittoa sekä näyttää miten kappaleet soitetaan 6-kätisesti pianolla. Ominaisuudet: BlockPiano mode, conductor mode, piano lessons mode, music stand mode, standard piano, feedback, printable sheet music and recording with sharing. Lisätietoja osoitteessa www.blockpiano.com.

Booktheartists.com
BookTheArtists.com (BTA) -alusta yhdistää tapahtumanjärjestäjät sekä kaikentyyppiset esiintyvät taitelijat, tarjoamalla heille yhteisen markkinapaikan. Markkinat, missä BTA toimii sisältää lukemattomia tapahtumia ympäri maailmaa häistä yritysjuhliin, syntymäpäivistä baarikeikkoihin. Artistien löytäminen, varaaminen ja maksaminen on tähän asti ollut erittäin hankalaa. BookTheArtists.com ratkaisee ongelman tarjoamalla helppokäyttöisen alustan ja loistavat hyödyt sekä esiintyjälle että asiakkaalle. Lisätietoja osoitteessa www.booktheartists.com.

Cleac
Cleac on suomalainen oppimisteknologiaan (EduTech) keskittyvä startup-yritys. Kehitämme opettajille ja musiikkioppilaitoksille helppokäyttöisiä ja ammattimaisia työkaluja musiikin verkko-opetukseen. Ensimmäinen tuotteemme on Maikat, joka tarjoaa mahdollisuuden laadukkaaseen reaaliaikaiseen musiikinopetukseen verkon yli. Lisätietoja osoitteessa www.cleac.fi.

CloudBounce
Lisätietoja osoitteessa www.cloudbounce.com.

Delicode
Delicode Oy kehittää Z Vector -sovellusta, jolla voi tuottaa reaaliaikaisia kolmiulotteisia visualisointeja Microsoft Kinect- ja PrimeSense Carmine -syvyyskameroista. Sovellus on kehitetty yhteistyössä elektromusiikkiyhtye Phantomin kanssa. Delicoden tuottamaa Phantom-yhtyeen Scars-musiikkivideota on katsottu YouTubessa jo yli 175 000 kertaa. Lisätietoja osoitteessa www.delicode.com.

DJ Online
Dj Online on älykäs musiikin ja median jakelupalvelu julkisiin tiloihin. Sen avulla voi notkeasti rakentaa musiikkityylin ja mainoskanavan, jotka sulautuvat brändisi muihin elementteihin. Dj Onlinen sydän on patentoitu tekoälypohjainen musiikkipalvelu ja sitä täydentää mainoskanava, karaokepalvelu ja jukebox, joista räätälöimme tarpeidenmukaisen palvelukokonaisuuden. Lisätietoja osoitteessa www.djonline.fi.

FanART Games
FanART Games on nuori ja kunnianhimoinen yritys Jyväskylästä, jonka aikomuksena on tarjota ainutlaatuisia fanielämyksiä. Yrityksen ydinkonsepti rakentuu faniuden ympärille siitä riippumatta onko kyse esimerkiksi musiikista, urheilusta tai vaikkapa elokuvista. FanART Games aikoo rikkoa pelaamistyylien välillä olevat keinotekoiset raja-aidat. Palvelu on suunnattu yhtäältä ns. casual-pelaajille kuin vakavamminkin peliharrastukseensa suhtautuville pelaajille. Taidemuodot musiikista pelaamiseen ja visuaaliseen mediaan tulevat olemaan edustettuina. Ensimmäinen tuote, MegaFAN!-musiikkifanipeli, julkaistaan 24. syyskuuta Windows Phonelle. Lisätietoja osoitteessa www.fanartgames.com.

Frontlé
Frontlé on sosiaalinen musiikkitapahtumien hakukone. Se tarjoaa käyttäjilleen innovatiivisen keikkahakukoneen, jonka toimintojen avulla tiedät kaupungin suosituimmat tapahtumat, pysyt ajan tasalla tulevista keikoista ja löydät satoja mielenkiintoisia keikkoja ympäri maailman. Lisätietoja osoitteessa www.frontle.com.

Futucraft
Futucraft tuottaa moderneja audiosovelluksia elektronista tyyliä suosiville ja rajoja venyttäville muusikoille ja musiikin tuottajille. Futucraft sai alkunsa ideasta uudenlaiselle virtuaali-instrumentille ja tämän toteuttamisesta harrastuspohjalta. Tuloksena syntyneen Kairatune-virtuaali-instrumentin menestys sai harkitsemaan kaupalliseen toimintaan ryhtymistä. Lisätietoja osoitteessa www.futucraft.com.

Hitlantis
Hitlantis on ainutlaatuinen verkkomusiikkipalvelu, jonka kautta on mahdollisuus löytää lukemattomia erilaisia artisteja ja yhtyeitä ainutlaatuisen käyttöliittymän avulla. Hitlantiksen kautta voidaan kuunnella ja ostaa valikoimassa olevaa musiikkia sekä osallistua kilpailuihin, jättää viestejä musiikintekijöille ja paljon muuta. Lisätietoja osoitteessa www.hitlantis.com.

Huimio
Huimio on musiikkisovellusten suunnitteluun ja luontiin perehtynyt yritys, jonka pyrkimyksenä on edistää musiikin harrastamista ja auttaa harrastajan soittotaitoja kehittämisessä. Huimion ensimmäinen tuote on Tunemio-sovellus, jonka avulla voidaan taltioida omia soittosuorituksia ja analysoida soiton onnistumista sekä muokata omia soittoraitoja. Lisätietoja osoitteessa www.huimio.com.

Inverse Music Group
Inverse Music Group on musiikin julkaisupalveluihin keskittynyt yritys. Inverse toteuttaa sekä fyysistä että digitaalista musiikin jakelua kansainvälisesti. Lisäksi se toteuttaa palveluna kokonaisvaltaisia julkaisusuunnitelmia ja -toteutuksia. Lisätietoja osoitteessa www.inverse.fi.

Jamifind
Miksei ole intuitiivista sivustoa, jossa musiikin soitosta kiinnostuneet ihmiset voisivat löytää vaivattomasti toisensa? Eikö olisi kätevää jos soittokavereita voisi etsiä rajatulta alueelta yhtäläisten preferenssien pohjalta? Miksei ole palvelua, josta löytäisit parhaan soitonopettajan juuri sinulle? Näihin kysymyksiin vastaa Jamifind. Lisätietoja osoitteessa www.jamifind.com.

Kalabalik Studio
Kalabalik Studio on helsinkiläinen indie-pelitalo, joka kehittää digitaalisia leikkiympäristöjä lapsille. Tavoite on inspiroida pieniä mieliä ja vahvistaa lasten luovuutta. Kalabalik Studion päätuote on Foxströms–peli, jonka eläinhamot esittelevät pelaajalle soittimia ja musiikkityylejä. Peli saa pienet lapset – ja lasten vanhemmat – innostumaan musiikista. Lisätietoja osoitteessa www.kalabalikstudio.com.

LiveMusicStage
LiveMusicStage on vuorovaikutteinen keikkapaikka verkossa: yleisöllä on usein mahdollisuus kommunikoida artistien kanssa ennen esityksiä ja niiden aikana. Baareille, festivaaleille ja muille tapahtumajärjestäjille palvelu tarjoaa alustan keikkojen lähettämiseen verkossa. Lisätietoja osoitteessa www.livemusicstage.com.

Messis
Messis on alusta kaiken tapahtumatiedon esittämiseen ja löytämiseen. Se yhdistää tapahtumatietoja Facebookista ja muista julkisista tietokannoista ja tarjoaa helpon tavan löytää juuri itseä kiinnostavia tapahtumia. Messis tarjoaa myös oman tapahtumanäkymänsä käytettäväksi osana muita sivuja. Esimerkiksi bändit ja baarit voivat elävöittää kotisivujaan näyttävällä kartalla tai listalla omista tulevista tapahtumistaan. Messis tarjoaa tapahtumatietonsa myös muille, kuten matkailualan medioille ja startupeille, rajapintansa (API) kautta. Lisätietoja osoitteessa www.messis.fi.

Mubik Entertainment
Mubik on 2012 perustettu innovatiivinen musiikkialan startup, jonka missio on tuoda musiikin taika kaikkien ulottuville. Mubik Musical Puzzle on ainutlaatuinen musiikin löytämisen kokemus, jonka avulla pelaaja kohtaa tutun musiikin uudella tavalla. Lisätietoja osoitteessa www.mubik.net.

Musahommat.fi
Musahommat.fi on uudenlainen käyttäjiensä ylläpitämä musiikkimedia musiikinharrastajille ja musadiggareille. Se on mainio työkalu promoottoreille, muusikoille, indie-bändeille ja tapahtumajärjestäjille levyjen ja keikkojen promotoimiseen. Musahommat.fi:n tavoitteena on mahdollistaa ja helpottaa tuntemattomien artistien ja yhtyeiden promootiota. Käyttö on maksutonta, eikä edellytä kirjautumista. Lisätietoja osoitteessa www.musahommat.fi.

Music.Info
Music.info on musiikkitietopalvelu, josta on tarkoitus tehdä maailman paras lajissaan. Palvelu kerää ja yhdistää tiedot useasta lähteestä (mm. Discogs, Amazon, iTunes, Spotify, Wikipedia). Yhdistämisen avulla Music.info pystyy tarjoamaan käyttäjille laadukkaat ja kattavat tiedot artisteista, levyistä ja kappaleista. Lisätietoja osoitteessa www.musicinfo.fi.

MusicLogg
MusicLoggin aikomuksena on rakentaa ilmainen verkossa toimiva palvelu muusikoille. Palvelun keskeisenä sisältönä on alan yhteisö ja musiikkipäiväkirja alan harrastajille. Lisätietoja osoitteessa www.musiclogg.com.

Musicu
Musicu on oululainen startup-yritys, joka pyrkii tekemään musiikin kuuntelusta sosiaalisen tapahtuman ja samalla yhdistämään ihmisiä musiikin kautta. Musicun ensimmäinen sovellus on sosiaalinen musiikkisoitin Music Field, joka mahdollistaa paikallisen suoratoiston eri älypuhelinten välillä. Music Fieldin käyttäjät voivat luoda puhelintensa musiikista suoratoistettavia soittolistoja muille samassa paikassa oleville älypuhelimille. Music Field julkaistaan Windows Phone -älypuhelimille syksyllä 2014 ja se on tarkoitus tuoda myös iOS- ja Android-alustoille vuoden loppuun mennessä. Lisätietoja osoitteessa www.musicfield.me.

Musopia
Musopia on helmikuussa 2011 perustettu suomalainen yritys, joka kehittää ja kaupallistaa musiikkisovelluksia älypuhelimiin ja tablettilaitteisiin. Yhtiö tulee kehittämään useita erilaisia musiikkisovelluksia ja yhteisöjä, joista ensimmäinen oli Suomessa huhtikuussa 2012 lanseerattu FourChords -kitarakaraokesovellus. Yritys on sittemmin julkaissut myös ChordShaker Pocket Guitar- ja Ukeoke Ukulele Karaoke -sovellukset. Lisätietoja osoitteessa www.musopia.net.

Music Kickup
Music Kickup on ensimmäinen pilvipalvelupohjainen yhteisöllinen levy-yhtiö. Se on uniikki alusta ja kaupallinen edustaja kaikille muusikoille, managereille ja musiikkiteollisuudelle musiikin luomiseen, sen tukemiseen ja musiikilliseen yhteistyöhön. Music Kickupin kautta artisti voi myös julkaista kaupallisesti levy-yhtiön kautta kaiken luomansa materiaalin digitaaliseen ja fyysiseen jakeluun, omistaen aina 100 % omasta taiteestaan ja myynnistään. Lisätietoja osoitteessa www.musickickup.com.

One DJ / Audio Artery
Aiemmin EKS DJ-ohjaimistaan tunnettu Voimaradio Oy on keskittynyt nykyään ohjelmistokehitykseen. Se on tuonut Audio Artery -tuotemerkkinsä kautta markkinoille täysin uudenlaisen One DJ -ohjelmiston. Lisätietoja osoitteessa www.one.dj.

OneHour Guitar Chord Method
Harrastelijakitaristi Reijo Hiltunen kehitti 1980-luvulla metodin, joka opettaa muodostamaan soinnun kuin soinnun ja kaupan päälle ymmärtämään sointurakenteita. The Only Complete -nimellä julkaistu kirja saavutti runsaasti kansainvälistä huomiota. Tänä kesänä kirjan pohjalta julkaistu OneHour Guitar Chord Method -musiikkisovellus opettaa nopeasti käyttäjänsä muodostamaan monimutkaisimmatkin soinnut kitaralle. Harjoitusten läpikäyminen vie alle tunnin. Lisätietoja osoitteessa http://onehourmethod.com.

Orelo
Orelo Oy yhdessä tarkoin valikoitujen yhteistyökumppaneiden kanssa toimittaa kaikilla mittareilla katsottuna erittäin kilpailukykyisen yksilöllisen kuulosuojainmalliston. Mallistossa on omat versiot teollisuuteen, motoristeillle, muusikoille ja metsästäjille. Musiikin kuunteluun Orelo tarjoaa useita eritasoisia yksilöllisiä ratkaisuja. Lisätietoja osoitteessa www.orelo.fi.

Orxter
Orxter on erikoistunut internetissä toimivien verkkopalvelupohjaisten musiikin opetusohjelmien rakentamiseen ja operointiin. Yhtiön tavoitteena on tulla maailman johtavaksi interaktiivisten musiikinopetusjärjestelmien valmistajaksi ja operoijaksi hyödyntäen vuorovaikutteisia alustoja ja kuluttajakeskeisiä liiketoimintamalleja. Orxter myy kuluttajille ja oppilaitoksille orkesterisäestyksiä ja musiikin opetusmateriaalia ja tarjoaa tehokasta interaktiivista materiaalia yhteisiin ja yksityisiin oppimistilanteisiin. Lisätietoja osoitteessa www.orxter.com.

perTunes Oy
Kahden veljeksen yritys perTunes poistaa turhat musiikinteorian hankaluudet hauskan ja helpon soittamisen tieltä. Yrityksen ensimmäinen tuote on Musiclock -jammailusovellus, joka perustuu kansainvälisesti palkittuun Sävelkello-keksintöön. Sovelluksen avulla kuka tahansa voi ryhtyä soittamaan ja jammailemaan ilman aikaisempaa musiikinteorian osaamista. Lisätietoja osoitteessa www.mymusiclock.com.

Playmysong
Playmysong on ilmainen mobiilisovellus, jonka kautta baarien asiakkaat ja kotibileiden vieraat voivat älypuhelimillaan valita kappaleita soimaan tapahtumapaikan äänentoistosta. Käyttäjät voivat myös helposti tarjota sosiaalisen jukeboksielämyksen omissa juhlissaan Playmysong Spotify-sovelluksen avulla. Baareille ja kahviloille Playmysong tarjoaa erillisen ammattikäyttöön tarkoitetun maksullisen version tuotteestaan. Lisätietoja osoitteessa www.playmysong.com.

Pore
Pore Oy on erikoistunut tilausmusiikkiin, äänisuunnitteluun ja digitaalisiin musiikkipalveluihin. Pore on ollut mukana luomassa äänisuunnittelua moniin inspiroiviin kampanjoihin. Lisätietoja osoitteessa www.pore.fi.

Screenjuliste
Screenjuliste on tuote, jolla ravintolan keikkatiedot ja mainokset saadaan tyylikkäästi ja helposti näkyviin ravintolan näytöille. Näkymässä voi esitellä vaikkapa 10 seuraavaa tapahtumaa muotoiltuna julisteen tapaan. Henkilökunta pystyy päivittämään ja ajastamaan tapahtumatiedot itse. Screenjuliste voi myös lukea tiedot ravintolan nettisivuilta. Ensimmäisiä asiakkaita ovat helsinkiläiset Bar Loose, Henry’s Pub ja Cafe Mascot.

Securycast
Securycast Oy on digitaalisen musiikin uranuurtaja. Securycast tuottaa asiakkailleen ja kumppaneilleen digitaalisen sisällön verkkokauppoja ja -jakelua. Digitaalisen sisällön jakelussa Securycastin ajatuksena on tarjota ”yhden luukun” periaatteella ja yhdellä helppokäyttöisellä http-rajapinnalla kaikkien levy-yhtiöiden sisältö musiikkisovellusten tekijöille ja -toimittajille. Securycast on hoitaa asiakkaiden puolesta sopimukset, sisällön vastaanoton ja käsittelyn, raportoinnit, tilitykset (sis. levy-yhtiöt, Teosto ja MP3-lisenssit), yms. Lisätietoja osoitteessa www.securycast.com.

Singa
Singa on SingStar mobiilialustoille ja selaimelle. Se on laulupeli, jota voi pelata kuka tahansa kotoa jo valmiiksi löytyvillä laitteilla, kuten älypuhelimella, tablettilaitteella ja tietokoneella. Valikoimasta löytyy yli 1 300 musiikkikappaletta ja katalogi kasvaa uusilla hiteillä joka viikko. Laulamisen ja pelaamisen lisäksi käyttäjät voivat nauhoittaa oman suorituksensa ja jakaa sen Singa-yhteisöön, Facebookiin tai Twitteriin. Lisätietoja osoitteessa www.singa.com.

SingOn
Vuonna 2009 Oulussa perustettu SingOn aikoo uusia koko karaoken perusajatuksen. SingOn kehittää kolmannen sukupolven laulupeliä, joka tarjoaa tuhansia korkealaatuisia kappaleita käyttäjille suoratoistopalveluna. Lisätietoja osoitteessa www.singon.com.

Songhi
SongHi Entertainment on nopeassa kasvussa oleva musiikkiyhtiö, jonka tuotteita ovat erilaiset musiikkipelit ja -sovellukset verkko- ja mobiilialustoille. Yhtiön takana on pitkän linjan musiikki- ja viihdeammattilaisia, jotka halusivat yhdistää kokemuksensa alan eri saroilta. SongHin tavoitteena on saada ihmiset mukaan musiikkiin hauskalla, helpolla ja sosiaalisella tavalla. Lisätietoja osoitteessa www.songhi.com.

Soundical
Soundical kehittää innovatiivisia musiikkiaiheisia pelejä ja sovelluksia mobiililaitteille. Yritys haluaa tarjota elämyksiä musiikin tuottamisesta sovellusten avulla. Ensimmäisiä tuotteita ovat olleet muun muassa lasten musiikkipeli Panda Band sekä Beatphonic, jolla kuka tahansa pystyy tuottamaan omaa elektronista musiikkia liikeohjausta käyttämällä. Lisätietoja osoitteessa www.soundical.com.

Taiste
Taiste on mobiilisovelluksiin ja html5-verkkopalveluihin erikoistunut yritys, joka tunnetaan myös Retronic 900- ja 9000-musiikkisovelluksistaan. Retronic-sovelluksia on kuvattu ”musiikin Instagramiksi” retrotunnelmaa tarjoavan soittokokemuksensa ansiosta. Lisätietoja osoitteessa www.taiste.fi.

Until AM
Until AM on virtuaalinen dj-levysoitin, jonka avulla kuka vaan voi soittaa ja miksata eri kappaleita suoraan tietokoneen verkkoselaimella. Valittuja kappaleita voidaan myös pyörittää ja samplata niiden soidessa, aivan kuten oikeitakin levylautasia pyöritettäessä. Lisätietoja osoitteessa www.until.am.

Wavesum
Wavesum on tutkijoista, koodaajista ja suunnittelijoista koostuva ryhmä, joka luo ja suunnittelee uutta teknologiaa ja sovelluksia nykyaikaisen signaaliprosessoinnin parissa. Wavesumin tuotoksia ovat Waveclock- ja Wavetick- sovellukset, jotka muuntavat musiikkia MIDI-muotoon. Lisätietoja osoitteessa www.wavesum.net.

Yousician
Yousician on musiikkipeliyhtiö, jonka tarkoituksena on opettaa musiikin soittamista hauskalla ja innoittavalla tavalla. Keskiössä on soitinten hallinta ja niillä soittamaan oppiminen. Itse oppiminen tapahtuu pelaamisen ja viihtymisen kautta. Ovelin koostuu innokkaista alan ammattilaisista, joita yhdistää intohimo musiikkiin ja pelaamiseen. Yousician on voittanut useita palkintoja ympäri Eurooppaa. Lisätietoja osoitteessa www.yousician.com.

Zoundio
BergGram on innovatiivinen musiikkiteknologiastartup, jonka kehittämän Zoundio-teknologian avulla kaikki voivat helposti luoda ja soittaa musiikkia! Lisätietoja osoitteessa www.zoundio.com.