Pohjoismainen it-tuotteiden jakelija, Deltaco teetti yhdessä Gigabyten (www.gigabyte.com) kanssa nettikyselyn kannettavilla tietokoneilla pelaamisesta. Suurin osa vastaajista on pelannut kannettavilla tietokoneilla, mutta vain harva on tyytyväinen tietokoneensa pelitehoon.

p2542g

Pc-tietokoneilla pelaaminen on nauttinut pelaajien suosiota lähes videopelaamisen alkuajoista lähtien. Monelle tietokone onkin ensisijainen peliväline juuri sen monipuolisuudesta ja laajasta pelikirjosta johtuen. Kannettavilla tietokoneilla pelaaminen on kuitenkin paljon uudempi ilmiö, sillä varhaiset kannettavat tietokoneet eivät tarjonneet pelaajille riittävää suorituskykyä ja muita ominaisuuksia. Viime vuosina tämä tilanne on kuitenkin selvästi muuttunut.

Tehdyn nettikyselyn mukaan peräti 60 prosenttia pc-pelaajista pelaa kannettavalla tietokoneella. Vastaajista kuitenkin vain viidennes (20 %) on sitä mieltä, että oma kannettava tietokone on riittävän tehokas pelaamiseen. Alhainen prosentti selittyykin sillä, että suuri osa käytössä olevista kannettavista tietokoneista ei ole riittävän tehokkaita nykyisten pelien pelaamiseen. Edullisissa kannettavissa tietokoneissa oleva surkea näytönohjain, hidas suoritin ja vähäinen keskusmuisti eivät pysy mukana nykypelien tehovaatimusten kanssa.

Varsinaisiin pelikäyttöä varten suunniteltuihin kannettaviin tietokoneisiin on tutustunut yhä useampi käyttäjä. Vastaajista peräti kolmannes (33%) kertoi tutustuneensa niin sanottuihin pelikannettaviin.

Gigabyte P2542G on huippunopea pelikannettava, joka tarjoaa pelitehoa hoikasta ja tyylikkäästä muotoilustaan huolimatta. Intelin kolmannen sukupolven i7-neliydinsuoritin ja GeForce GTX 660M -näytönohjain riittävät vaativaankin pelikäyttöön. Keskusmuistia voidaan puolestaan laajentaa jopa kuuteentoista gigatavuun asti. P2542G on myös varusteltu täysteräväpiirtonäytöllä (1080p Full HD), BDXL-tuella varustetulla kirjoittavalla blu-ray-asemalla, THX TruStudio Pro -äänillä sekä monipuolisilla liittimillä (mm. HDMI, USB 3.0 ja Bluetooth 4.0). Gigabyte P2542G on saatavilla joko nopealla kiintolevyllä tai huippunopealla SSD-levyllä varustettuna.

Gigabyte P2542G -pelikannettavan esittelyvideon voi katsoa täältä: http://youtu.be/HC-m56mTmuU.

Saatavuus ja hinnoittelu
Gigabyte P2542G -pelikannettavien hinnat vaihtelevat malleista riippuen 1 700 eurosta ylöspäin. Hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja ja tarkat tekniset tiedot internetissä
www.gigabyte.com
www.deltaco.fi
www.facebook.com/DeltacoOy

Lisätietoja
Visionist/Jiri Koivuniemi, jiri@visionist.fi, 040 837 8097
Deltaco/Tommy Inkilä, tommy.inkila@deltaco.fi, 040 125 3366

Tietoja tutkimuksesta
Lähteenä käytetty tutkimus toteutettiin viestintätoimisto Visionistin toimesta joulukuussa 2012. Kaikkiaan vastaajia oli 1 881 kappaletta.

Gigabyte
Gigabyte on vuonna 1986 perustettu taiwanilainen yritys, ja yksi maailman johtavia emolevyjen ja näytönohjainten valmistajia. Viimeisen viiden vuoden aikana Gigabyte on ollut markkinoilla myös kannettavien tietokoneiden, taulutietokoneiden ja ultrakannettavien kanssa. Gigabyten tuotteet ovat vuosien mittaan saaneet lukuisia palkintoja. Yrityksellä on toimipisteitä 24 eri maassa. Gigabyten pääkonttori sijaitsee Taipeissa, Taiwanissa. www.gigabyte.com

Deltaco
Deltaco on vuonna 1991 perustettu pohjoismainen it-alan tuotteiden jakelija, jonka valikoimaan kuuluu tuhansia erilaisia tuotteita verkkotuotteista tietokoneiden oheislaitteisiin, kaapeleihin ja erilaisiin komponentteihin. Deltacon pääkonttori sijaitsee Tullingessa, Ruotsissa ja sen lisäksi yrityksellä on toimipisteet Tanskassa, Norjassa ja Suomessa. www.deltaco.fi