Kiinalainen elektroniikkajätti Xiaomi tunnetaan älypuhelintensa lisäksi valtavasta valikoimasta muita teknologiatuotteita. Kevätsiivoukseen ja huoneilman raikastamiseen on nyt julkaistu uusi varsi-imuri ja ilmanpuhdistaja.

Kodin kevätsiivous voi olla raskasta työtä, mutta hyvät työvälineet säästävät paljon aikaa ja vaivaa. Pienikokoinen ja tehokas varsi-imuri kulkee vaivatta mukana johdottomuutensa ansiosta ja sillä voi siivota hankalimmatkin paikat hetkessä. Siivouksen jälkeen ilmanpuhdistin on puolestaan korvaamaton apu huoneilman laadun ylläpitämisessä puhdistamalla ja raikastamalla ilmaa jatkuvasti ja vaivattomasti.

Xiaomi Mi Handheld Vacuum 1C
Xiaomi Mi Handheld Vacuum 1C on näppärä, tehokas ja johdoton varsi-imuri, jolla siivoaminen tuntuu uskomattoman helpolta. Pölynimuri on yksinkertaisen tyylikkäästi muotoiltu. Se on kevyt (1,5 kg) ja tasapainotettu yhdellä kädellä käytettäväksi. Imuri on myös hiljainen käyttää 72 desibelin melutasollaan. Suunnittelussa on lisäksi keskitytty hygieenisiin ratkaisuihin. Roskat, pöly ja pienhiukkaset jäävät imurin puolen litran roskasäiliöön, jonka voi tyhjentää kätevästi tarvitsematta koskettaa sisältöä.

Pölynimurin harjaton tasasähkömoottori pyörii jopa 100 000 kierrosta minuutissa. Yhdessä edistyneen yhdeksän ilmapyörteen imutekniikan kanssa laite takaa jatkuvan 120 ilmawatin (AW) tai 20 000 pascalin (Pa) imutehon. Yhdeksän ilmapyörrettä synnyttävät erittäin voimakkaan ilmavirran, jonka avulla imuri pystyy tehokkaasti imemään pölyä ja allergeeneja. HEPA-suodattimessa on viisivaiheinen suodatus, joka puhdistaa jopa 99,97 prosenttia yli 0,3 mikrometrin hienosta pölystä. Suodattimet ovat pestäviä erinomaisen hygienian ja ympäristöystävällisyyden takaamiseksi.

Neljän eri suuttimen ansiosta voi valita sopivimman puhdistustyökalun erilaisten paikkojen mahdollisimman helppoon siivoamiseen. Motorisoitu harjasuutin syväpuhdistaa matot, patjat tai muut kangaspinnat hilseestä, homeitiöistä, pölypunkeista, siitepölystä ja muista hiukkasista. Pehmeä ja motorisoitu lattiasuutin puhdistaa sileät lattiapinnat tehokkaasti. Hellävaraiseen kirjahyllyn, näppäimistön ja muiden varovaisuutta vaativien paikkojen imurointiin sopii pehmeäharjaksinen suutin. Litteä harjasuutin sopii vaikeisiin, ahtaisiin paikkoihin, kuten koloihin, nurkkiin tai vaikkapa auton sisätilojen puhdistamiseen.

Varsi-imuri on helppo ladata mukana toimitettavalla seinäkiinnitysasemalla. Täyteen ladattuna pölynimurin akku riittää jopa 60 minuutin siivoukseen ekoteholla, jopa 30 minuutin normaalisiivoukseen tai enintään kahdeksan minuutin siivoukseen enimmäisteholla. Näin voidaan siivota kerralla jopa 160 neliömetriä.

Xiaomi Mi Air Purifier 2H
Xiaomi Mi Air Purifier 2H on tehokas, älykäs ja helppokäyttöinen ilmanpuhdistaja. Sen ansiosta on helpompi hengittää puhdasta, hajutonta ja allergeenitonta ilmaa. Se voi lievittää allergia- ja astmaoireita tehokkaasti poistamalla hiukkasia, pölyä, bakteereja, siitepölyä ja lemmikkien karvoja. Lisäksi ilmanpuhdistaja suodattaa ilmaa epämiellyttävistä hajuista.

Tyylikäs ja tornimallinen ilmanpuhdistin sopii mihin tahansa huonetilaan. Ilmanpuhdistin mittaa ilmanlaatua huipputarkasti laseranturilla. Se havaitsee jopa 0,3 mikrometrin kokoiset pienhiukkaset ja suodattaa jopa 99,97 prosenttia niistä. Ilmanpuhdistaja kykenee puhdistamaan ilmaa jopa 260 kuutiometrin tuntiteholla (CADR) eli keskikokoisen huoneen ilma puhdistuu noin kymmenessä minuutissa. Yksittäisen laitteen teho riittää puhdistamaan ilmaa noin 31 neliömetrin tilasta.

Ilmanpuhdistajan sisuksissa on kolminkertainen HEPA-suodatinjärjestelmä puhdistamisen tehostamiseksi. Sylinterimäinen 360 asteen suodatin kerää pölyn ja hiukset joka suunnasta uloimpaan suodattimeen. H13-luokitettu keskisuodatin poistaa ilmasta mikrohiukkaset ja bakteerit. Sisimpänä toimiva aktiivihiilisuodatus poistaa ilmasta monet ikävät hajuhaitat.

Tornimallisen rakenteen ansiosta ilmanpuhdistin liikuttaa ilmaa tehokkaasti läpi suodatusrakenteensa. Pienikokoinen ilmanpuhdistin vie lattiapintaa vähemmän kuin A4-paperi ja on vain puoli metriä korkea. Lepotilassa laite on lähes äänetön. Ääntä vaimentavan muotoilun ansiosta laite on hiljainen (65 dB) myös ilmaa puhdistaessaan, joten sitä voi käyttää myös yöllä samassa tilassa nukuttaessa. Energiatehokas laite käyttää virtaa vain 4,8 wattia normaalitilassa eli tavallista hehkulamppua vähemmän.

Ilmanpuhdistajaa on helppo hallita kätevällä Xiaomi Mi Home -älypuhelinsovelluksella. Ilmanlaadun, lämpötilan ja kosteuden näkee puhelimesta vaivatta. Lisäksi tuulettimen voimakkuutta ja ajastusta voidaan säätää helposti sovelluksen kautta. Sovellus osaa myös kertoa, kun on aika vaihtaa ilmanpuhdistajan suodatin. Ilmanpuhdistajan kyljessä olevat merkkivalot näyttävät nopeasti perustoimintojen tilan. Ilmanpuhdistaja on myös yhteensopiva Google Assistantin ja Amazon Alexan kanssa, joten se tottelee puhekomentoja.

Hinta ja saatavuus
Xiaomi Mi Handheld Vacuum 1C ja Xiaomi Mi Air Purifier 2H ovat saatavana 249 ja 149 euron kuluttajahintoihin. Hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
https://mistore.fi/fi/imurit/xiaomi-mi-handheld-vacuum-1c
https://mistore.fi/fi/smart-devices/mi-air-purifier-2h-eu
https://bit.ly/2wI6fTE (kuvia)

Xiaomi
Kiinalainen elektroniikkajätti Xiaomi on perustettu vuonna 2010. Se on kasvanut älypuhelinten ja muiden teknologiatuotteiden kärkivalmistajaksi MiOT-ekosysteeminsa avulla. Siihen kuuluu kymmenittäin oman alansa johtavia kumppaniyrityksiä ja tuotemerkkejä, jotka voivat hyödyntää Xiaomin teknologista asiantuntemusta ja myyntikanavia. Kattavan tuotevalikoiman suosituimpia tuotteita ovat älypuhelimet, älykellot ja aktiivisuusrannekkeet, monenlaiset älykotituotteet, robotti-imurit, sähköpotkulaudat, audio- ja videotuotteet, valaisimet, kamerat ja hyvinvointituotteet.

East & West Distribution Oy
East & West Distribution Oy on suomalainen teknologiatuotteiden maahantuontiin ja tukkumyyntiin keskittyvä yritys. Se toimii Xiaomin ja sen MiOT-ekosysteemiyritysten virallisena agenttina, tukkurina ja Mistore.fi-kauppapaikan ylläpitäjänä. Lisätietoja osoitteessa www.mistore.fi.