Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija, Ubisoft (www.ubi.com) julkisti jatko-osan huippusuositulle Watch Dogs -toimintapelille. Watch Dogs 2 julkaistaan 15. marraskuuta sekä PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille että Windows-tietokoneille.

WD2

Alkuperäisestä Watch Dogs -pelistä vastanneet pelintekijät ovat työstäneet Watch Dogs 2 -toimintapeliä yli kahden vuoden ajan. Pelin keskeisinä aiheina olevat tietoturvallisuus, yksityisyys ja hakkerointi ovat entistä keskeisemmässä osassa tämän päivän yhteiskunnassa. Alkuperäinen Watch Dogs tutki näitä aiheita vuoden 2014 pelissä ja näihin samoihin aiheisiin sukelletaan entistä syvemmälle San Franciscon alueelle sijoittuvassa jatko-osassa.

San Franciscoa ympäröivä Bay Area koostuu miljoonista asukkaista, jotka elävät upeissa merimaisemissa ikonisine rakennuksineen ja mäkisine ympäristöineen. Pelin maailmassa San Francisco on suurin kaupunki, joka on ottanut käyttöön päivitetyn ctOS 2.0 -käyttöjärjestelmän. Sen avulla valvotaan ja hallitaan kokonaista kaupunkia ja sen infrastruktuuria. Väärissä käsissä sen käyttö voisi johtaa lähes katastrofaalisiin seurauksiin aina kaupungin infrastruktuurin hallinnasta yksittäisten ihmisten manipulointiin.

Pelaajat astuvat nuoren hakkeri Marcus Hollowayn saappaisiin. Marcus on joutunut ctOS 2.0 -käyttöjärjestelmän kynsiin rikoksesta syytettynä, jota hän ei ole edes tehnyt. Tämä sysää Marcusin mahdottomalta vaikuttavaan tehtävään. Hänen pitää sammuttaa ctOS 2.0 lopullisesti ja estää vastaavia väärinkäytöksiä tapahtumasta muille syyttömille kansalaisille. Marcusin tärkein työkalu on hänen taitonsa ja välineensä hakkeroida tähän keskuskäyttöjärjestelmään liitettyjä laitteita. Tämän seurauksena luvassa on uskomattomia tapahtumaketjuja niin yksittäisten ihmisten kuin kokonaisten laitteistojen mittakaavassa.

Hakkeroinnille alttiita laitteita ovat autot, lennokit, nosturit, turvallisuusrobotit ja monet muut erilaiset isot ja pienet laitteet. Tämä mahdollistaa erilaisen lähestymistavan eri tehtävissä. Pelaaja voi vaikkapa suorittaa salakähmäisiä tehtäviä tappamatta yhtäkään vihollista. Halutessaan pelaajat voivat kuitenkin suorittaa tehtäviä aseet paukkuen ja vihollisia taisteluissa nujertaen. Valtava pelimaailma tarjoaa myös monet mahdollisuudet takaa-ajoille ja muille toimintakohtauksille San Franciscon mäkisillä kaduilla, miljoonakaupunki Oaklandin talojen katoilla tai vaikkapa Piilaakson teknologiayritysten rakennuksissa.

”Luova tiimimme paiskii kovasti töitä loihtiakseen ainutlaatuisen ja vaikuttavan Watch Dogs -pelikokemuksen”, kommentoi Ubisoft Montreal -pelistudion vanhempi tuottaja Dominic Guay. ”Watch Dogs 2:ssa haluamme tarjota pelaajille mukaansa tempaavan tarinan, jossa kiinnostavat hahmot, monenlaiset hakkerointimahdollisuudet, useat aseet ja laitteet sekä uudenlainen saumaton moninpeli muodostavat ensiluokkaisen pelikokemuksen, joka vetoaa niin uusiin kuin vanhoihin Watch Dogs -pelaajiin.”

Watch Dogs 2 -pelijulkaisu tulee saataville pelin perusversion lisäksi useana erilaisena ennakkotilaajan erikoisversioina. Kaikki erikoisversiot sisältävät pelin sekä alla erikseen luetellut lisäominaisuudet:

  • Deluxe Edition: erillinen pelikotelon suojakansi, San Franciscon kartta, litografilaattoja ja Deluxe-valikoima pelin sisäisiä digitaalivarusteita
  • Gold Edition: Deluxe-valikoima pelin sisäisiä digitaalivarusteita ja pelin kausikortti
  • San Francisco Edition: keräilijän versio pelipaketista sekä digitaalisena sisältönä Deluxe-valikoima pelin sisäisiä digitaalivarusteita, Zodiac-tappajatehtävä, Marcus-pelihahmofiguuri, SF-teemaisia tarroja, litografialaattoja ja San Franciscon kartta
  • The Return of DedSec Collector’s Case: Gold Edition pelistä ja lisäksi DedSec-teemaisia keräilyesineitä, DedSec Marcus -figuuri, Marcusin huivi- ja hattujäljitelmät sekä 64-sivuinen taidekirja
  • Wrench Junior Robot Collector’s Pack: Gold Edition pelistä ja 20 senttimetrin kokoinen jäljitelmä Wrench Junior -robotista, jota voidaan ohjata iPhone- tai Android-sovelluksella.

The Return of DedSec Collector’s Case- ja Wrench Junior Robot Collector’s Pack -erikoisversiot ovat saatavilla vain uPlay-verkkokaupasta ennakkotilaamalla. Minkä tahansa version ennakkoon tilaamalla pelaajat saavat Zodiac killer -lisätehtävän, jossa tosielämän kuuluisaa Zodiac-sarjamurhaajaa jäljittelevä murhaaja aiheuttaa pakokauhua niin kansalaisten kuin poliisinkin keskuudessa. Pelaajan tehtävänä on ratkoa murhaajan lähettämät kryptatut viestit ja vinkit, ja napata murhaaja kiinni. Lisätietoa pelin eri versioista löytyy Uplay Shop -kauppapaikasta.

Watch Dogs 2 tulee myyntiin 15. marraskuuta 2016 sekä PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille että Windows-tietokoneille. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Lisätietoja internetissä
http://www.watchdogs.com
http://bit.ly/1tjsPL7 (tuotekuvia)
https://youtu.be/MnXKuhJzPj0?t=13m58s (pelin julkaisuvideo)
https://youtu.be/ixDxJ_X1pfo (pelin esittelyvideo)
https://youtu.be/SwZN408443M (päähahmo Marcus Hollowayn esittelyvideo)

Ubisoft
Ubisoft on maailman johtava interaktiivisten viihdetuotteiden tekijä, julkaisija ja jakelija, jolla on laaja valikoima maailmanluokan pelibrändejä, kuten Assassin’s Creed, Just Dance, Watch Dogs, Tom Clancy’s -pelisarja, Rayman ja Far Cry. Ubisoftin maailmanlaajuinen pelistudioiden ja myyntitoimistojen verkosto on sitoutunut toimittamaan omaperäisiä ja muistettavia pelikokemuksia kaikilla suosituilla pelialustoilla mukaan lukien pelikonsolit, älypuhelimet, tablettilaitteet ja tietokoneet. Ubisoftin myynti vuonna 2014-2015 oli 1,46 miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa www.ubisoftgroup.com.