Maailman johtava tallennusratkaisujen toimittaja, Seagate Technology tuo myyntiin korkealuokkaiset LaCie Porsche Design- ja LaCie Chromé -kiintolevyt, jotka ovat täynnä tyyliä ja uutta tekniikkaa.

LaCie-Porsche-Chrome

LaCie Porsche Design
Upea alumiinikotelo huokuu Porsche Designin ajatonta ja tunnettua tyyliä. Kotelon sisällä nopea kiintolevy tarjoaa tallennustilaa niin pöytätietokoneille kuin liikkuvaan käyttöönkin. LaCie Porsche Design -kiintolevyt yhdistävät näyttävyyden ja korkeatasoisen teknologian saumattomasti toisiinsa. Applen muotoilua noudattava Porsche Design on tyylikäs ratkaisu, jota ei tarvitse piilotella työpöydällä.

LaCie Porsche Design -kiintolevyt hyödyntävät nopeaa USB 3.1 Gen 1 -liitäntätekniikkaa. Fyysisenä liittimenä kiintolevyssä hyödynnetään nykyaikaista USB-C-liitintä, jonka voi kytkeä molemmin päin. Kiintolevyt ovat yhteensopivia myös USB 3.0 -liitännän kanssa mukana tulevan sovittimen ansiosta.

LaCie Porsche Design -pöytäkiintolevyn kautta kannettavaa tietokonetta voi ladata suoraan USB-C-kaapelin kautta eikä tietokoneen virtalähdettä tarvita lainkaan. Tämä vähentää turhien kaapelien tarvetta pöydällä tai tietokonelaukussa.

Pöytäkäyttöön tarkoitettu LaCie Porsche Design Desktop Drive ja kannettava LaCie Porsche Design Mobile Drive on vuorattu kevyeen alumiinikoteloon, jonka ansiosta kiintolevyt ovat kevyitä ja kestäviä. Pyöristetyt kulmat, hiotut reunat ja hiekkapuhalluksella viimeistelty pinnoitus huokuvat Porsche Designin modernia ja eleganttia tyyliä. Valmistusmateriaalien ansiosta kiintolevy ei myöskään kuumene liikaa, sillä alumiinikotelo vapauttaa tehokkaasti lämpöä ympärilleen.

LaCie ja Porsche Design ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2003 alkaen pyrkimyksenä yhdistää upea muotoilu parhaaseen teknologiaan. LaCie Porsche Design onkin erinomainen esimerkki siitä, kuinka nämä eivät ole toisiaan pois sulkevia asioita. Hyvä tuote voi myös näyttää hyvältä. Vuonna 1963 Ferdinand Alexander Porsche suunnitteli legendaarisen Porsche 911 -mallin. Vuosikymmen myöhemmin hän loi yhtiön, joka yhä tänä päivänä tunnetaan upeasta muotoilustaan niin autoteollisuudessa kuin sen ulkopuolellakin. Porsche Design suunnittelee ylellisiä tuotteita sukupuoleen katsomatta.

LaCie Chromé
LaCie Chromé on ulkoisten kiintolevyjen huippu niin nopeutensa kuin upean muotoilunsakin ansiosta. Maineikkaan Neil Poultonin suunnittelema alumiinikotelo kätkee sisäänsä huippunopean USB-C-liitännän ja tehokkaat SSD-kiintolevyt. Kevyt kiintolevy kulkee mukana helposti missä ikinä sitä tarvitaankaan.

LaCie Chromén sydämenä sykkii kaksi 500 gigatavun M.2 SATA SSD -kiintolevyä RAID 0 -tilassa. Yhdessä nämä kiintolevyt kykenevät siirtämään tiedostoja jopa 940 megatavun sekuntinopeudella, jonka ansiosta Chromé sopii erinomaisesti myös massiivisten tiedostojen siirtämiseen. Tällaisia ovat esimerkiksi 4K-tarkkuuden ultrateräväpiirtoiset videot ja monimutkaiset 3D-mallinnukset.

SSD-kiintolevyjen nopeudesta ei olisi iloa ilman äärimmäisen nopeaa USB 3.1 Gen 2 -liitäntätekniikkaa. Fyysisenä liittimenä kiintolevyssä hyödynnetään nykyaikaista USB-C-liitintä, jonka voi kytkeä molemmin päin. Chromé on myös yhteensopiva USB 3.0 -liitännän kanssa mukana tulevan sovittimen ansiosta.

Teollisuusmuotoilun tunnetuksi nimeksi noussut Poulton on luonut Chromén kunnianosoitukseksi Constantin Brâncușin vuonna 1935 luomalle pronssipatsaalle. LaCie Chromé on käsin koottu kiintolevy, joka on viimeistelty peilimäisellä kromipinnalla. Kromattua sinkkiä oleva tekninen taideteos pysyy tukevasti paikoillaan voimakkaiden neodyymimagneettien ansiosta, josta se on kuitenkin helppo irrottaa tarpeen vaatiessa.

LaCie Chromé on suunniteltu vaativaan ja kulutusta kestävään käyttöön. Kevyen, mutta vahvan rakenteen ohella kiintolevyssä on kiinnitetty huomiota myös kiintolevyn lämmönpoistoon, josta huolehtii sekä tuuletin että oikeanlaiset materiaalivalinnat.

Saatavuus ja hinnoittelu
LaCie Porsche Design Mobile Drive tulee saataville kesäkuussa yhden, kahden ja neljän teratavun kapasiteeteilla 129, 179 ja 259 euron kuluttajahinnoin. LaCie Porsche Design Desktop Drive tulee saataville kesäkuussa neljän, viiden ja kahdeksan teratavun kapasiteeteilla 219, 259 ja 389 euron kuluttajahinnoin. LaCie Chromé tulee saataville kesäkuussa yhden teratavun kapasiteetilla 1 499 euron kuluttajahintaan. Hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
http://www.lacie.com/gb/en/products/mobile-storage/porsche-design-mobile-drive/
http://www.lacie.com/gb/en/products/desktop-storage/porsche-design-desktop-drive/
http://www.lacie.com/gb/en/products/desktop-storage/chrome/
https://youtu.be/1BMdtDP-Qgg (Porsche-esittelyvideo)
https://youtu.be/HRgD6UwUT5w (Chromé-esittelyvideo)
http://bit.ly/1Uwjsx7 (Porsche-tuotekuvia)
http://bit.ly/1WD1CyR (Chromé-tuotekuvia)
http://bit.ly/1OfexEv (DJ Japi & LaCie Porsche)

LaCie
LaCie on Seagate Technologyn omistama korkeantason tuotemerkki, jonka alla kehitetään parhaita tallennusratkaisuja valokuvaajille, videokuvaajille, audioammattilaisille ja muille tehokäyttäjille. LaCie tarjoaa johtavaa tekniikkaa, tehoa, laatua ja asiakaspalvelua, joiden ansiosta käyttäjät voivat toteuttaa omat luovat visionsa. LaCie erottuu kilpailijoistaan keskittymällä muotoiluun, tekniseen tehokkuuteen ja pitkän aikavälin luotettavuuteen. LaCie on vuodesta 1992 alkaen tehnyt yhteistyötä visionääristen tuotesuunnittelijoiden kanssa. Näitä ovat olleet sekä yritykset Ziba Design ja Porsche Design GmbH että tunnetut suunnittelijat Karim Rashid, Ora-ÏIto ja Philippe Starck. Viimeiset 15 vuotta LaCie on tehnyt läheistä yhteistyötä skotlantilaisen tuotesuunnittelija Neil Poutonin kanssa. Näiden suunnittelijoiden kyvykkyys takaa, että käyttäjät saavat tuotteen, jossa yhdistyvät huippumuotoilu ja laadukas teknologia. Lisätietoja osoitteessa www.lacie.com.