Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistys FIGMA ry:n ja Suomen Messujen järjestämän Vuoden Pelijournalisti -yleisöäänestyksen voitti Pelit-lehden pitkäaikainen toimittaja Niko Nirvi.

figmalogo400

Niko Nirvi sai kaikista äänistä yli neljänneksen (28%) ja oli yleisöäänestyksen ylivoimainen voittaja. Yli 25 vuotta pelijournalistina työskennellyt Nirvi välttelee julkisuutta, mutta on kynäillyt toinen toistaan hienompia peliarvosteluja ja mietelmiään viimeiset 20 vuotta Pelit-lehdessä ja sitä ennen Mikrobitti-lehdessä.

Toiseksi eniten ääniä (8,8%) sai omaperäisellä tyylillään MoonTV:n Gamer- ja Pelipoika-ohjelmia juontava Jarkko Grönberg. Kolmanneksi eniten ääniä (8,6%) sai Suomen elektronisen urheilun pioneerina ja SETT.fi-sivustolta tunnettu Teemu ”Wabbit” Hiilinen.

Yleisöäänestyksessä oli mukana kaikkiaan 26 pelitoimittajaa, jotka joko itse ilmoittautuivat tai heidän esimiehensä ilmoittivat mukaan kilpailuun. Yleisöäänestykseen osallistui lokakuun 2012 aikana kaikkiaan 2 761 äänestäjää. Kaikkien äänestäneiden kesken arvottiin 15 kappaletta kahden hengen pääsylippuja Digiexpo-messuille.

Äänestäjiltä kysyttiin myös vaikuttaako pelijournalistien kirjoittamat jutut pelien hankintapäätökseen. Huikeat 82 prosenttia myönsi niiden vaikuttavan. Lisäksi äänestäjiltä kysyttiin montako peliä he ostavat vuodessa ja keskiarvoksi saatiin vakuuttavat 11 peliä vuodessa.

FIGMA
Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistys FIGMA ry:n jäseniä ovat ALSO, AMO, Electronic Arts, Microsoft, Namco Bandai, Nordisk Film, PAN Vision ja Warner Bros.

FIGMA julkaisee Suomen virallista listaa, joka on GfK:n kokoama myyntitilasto Suomen suosituimmista peleistä. Lista ilmestyy viikoittain. Listat kootaan satojen pelikauppojen lähettämien myyntiraporttien pohjalta. Mukana ovat seuraavat pelikaupat: Anttila, CDON, Discshop, Expert, Gamestop, K-Citymarket, Kärkkäinen, Musta Pörssi, Viihdepysäkki, Prisma, Stockmann, Tekniset, Verkkokauppa, VPD ja Veljekset Keskinen.

Lisätietoja internetissä
www.figma.fi

Lisätietoja

Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistys FIGMA ry
Toiminnanjohtaja Thomas Westerberg
050 – 463 1156
thomas.westerberg@figma.fi

Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistys FIGMA ry
Hallituksen puheenjohtaja Niklas Wikblad
+46 – 70 – 975 9965
nwikblad@ea.com

Viestintätoimisto Visionist
Tiedottaja Jiri Koivuniemi
040 – 837 8097
jiri.koivuniemi@visionist.fi