Maailman johtava oheislaitteiden valmistaja, Logitech (www.logitech.com) sekä kilpaurheilu- ja superautoistaan tunnettu McLaren käynnistävät 1. heinäkuuta virtuaalisen Logitech McLaren G Challenge 2021 -ajokisan, johon kuka tahansa voi osallistua.

Neljäs vuosittainen Logitech McLaren Challenge -ajokisa kutsuu yhteen niin amatöörikuljettajat kuin moottoriurheiluharrastajatkin. Tämän vuoden virtuaalisissa ajokisoissa on roppakaupalla uudistuksia ja uusia haasteita. Kilpailu on jaettu kolmeen eri lohkoon, joita ovat avoin luokka, vakioluokka ja urheiluautojen luokka. Vuoden 2021 kisat ajetaan iRacing- ja Assetto Corsa Competizione -peleillä. Kisojen loppuhuipennus koetaan 15. helmikuuta 2022 Las Vegasissa, Yhdysvalloissa.

Jokainen kolmen lohkon voittajista saa palkinnoksi neljän päivän maksetun matkan Lontooseen. Matkan ohjelmaan kuuluu tutustumiskierros McLarenin teknologiakeskukseen ja kansainvälisen kisakuljettaja Lando Norriksen ajovalmennus.  Lisäksi voittaja saa VIP-kokemuksen Formula 1 British Grand Prix 2022 -kisoissa.

Uudistunutta kisavuotta juhlistetaan myös Logitech G:n ja McLarenin isännöimällä Pro-Am-kisatapahtumalla 7. heinäkuuta. Siellä monipuoliset julkkikset muodostavat kaksi eri tiimiä ja kisaavat keskenään vakioluokassa ja avoimen luokan ajoissa. Tiimien kapteeneina ja valmentajina toimivat amerikkalaiskuljettaja William Byron ja McLarenin Formula 1 -kuljettaja Lando Norris. Julkkiskuljettajina mukana ovat rap-laulaja ja säveltäjä A$AP Ferg, Arrow McLaren SP -kuljettaja Felix Rosenqvist, amerikkalainen kilpa-ajaja ja NASCAR-reportteri Parker Kligerman sekä brasilialainen Indianapolis 500 -mestari Tony Kanaan.

”Viimevuotisten G Challenge -kisojen menestyksestä on pitkälti kiittäminen moottoriurheilun vankkumattomia faneja”, kommentoi G Challenge -kisoista vastaava Logitech G:n kisajohtaja Jim Hoey. ”Tänä vuonna mukana on uusia kisamuotoja, useampi mestaruustitteli ja kuukausittain ajettavat kisat, jotka taatusti viehättävät lajin faneja ympäri maailman.”

”McLaren Racing pyrki viihdyttämään moottoriurheilun faneja McLaren G Challenge -kisoilla, mutta varsin pian opimme, että yhteistyömme Logitech G:n kanssa kantoi hedelmää oletettua paremmin alan kasvaessa valtavaa vauhtia”, kommentoi McLaren Racing -tiimin lisensoinnista ja e-urheilutoiminnasta vastaava johtaja Lindsey Eckhouse. ”G Challenge -kisat ovat ihan omassa luokassaan ja tarjoavat mahdollisuuden monen tasoisille kuljettajille kisata ammattilaisten lailla. Odotamme innolla uutta ja hauskaa kisakautta.”

Jokaisen kisalohkon kolme parasta saavat maksetun kisamatkan kilpailujen loppuhuipennukseen ja sen mestaruuskisoihin. Finaaliajot ajetaan viikonlopun aikana, jolloin on luvassa huikea määrä erilaisia juhlatapahtumia ja kiehtovia aktiviteetteja. Näitä ovat muun muassa mahdollisuus koeajaa eksoottisia urheiluautoja, tavata oikeita ammattilaiskuljettajia ja julkkiksia sekä voittaa McLaren Racing VIP -tapahtuman huippupalkinto.

Logitech G Challenge -verkkokisojen lähtölaskenta on alkanut ja kilpailujen verkkokarsintoihin voi rekisteröityä osoitteessa www.logitechgchallenge.com.

Lisätietoja
www.logitechgchallenge.com
https://youtu.be/UtjaYeiaryU (esittelyvideo)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vh6tpi-hVHbQ6oQqhlw?e=k8EcgW (kuvia)

Tukkurit
ALSO Finland, puh: 03 213 6100, www.also.fi
Despec Finland, puh: 09 827 53 00, www.despec.fi
Ingram Micro, puh: 09 887 4000, www.ingrammicro.fi
Tech Data Finland, puh: 0201 55 3636, www.techdata.fi

McLaren Racing
Uuden-Seelannin kilpakuljettaja Bruce McLaren perusti McLaren Racingin vuonna 1963. Tiimi ajoi ensimmäisen Formula 1 -kilpailunsa vuonna 1966. Siitä lähtien McLaren on voittanut 20 Formula 1 -mestaruutta, yli 180 Formula 1 -kilpailua, Le Mansin 24 tunnin ajot ensimmäisellä yrittämällään ja Indianapolis 500 -kisat kolmesti. McLaren Racing kilpailee tällä hetkellä vuoden 2021 FIA Formula 1 -mestaruuskilpailuissa Lando Norrisin ja Daniel Ricciardon kanssa. Vuoden 2021 INDYCAR-sarjassa tiimi ajaa Arrow McLaren SP -kuskien Pato O’Wardin ja Felix Rosenqvistin kanssa. Vuonna 2022 McLaren Racing aloittaa uudessa moottoriurheiluluokassa, kun McLarenin tiimi kaasuttaa myös innovatiiviseen ja täysin sähköiseen Extreme E -maastokilpailusarjaan. Lisätietoja osoitteessa www.mclaren.com.

Logitech G
Logitech Internationalin omistama Logitech G -tuotemerkki on tietokone- ja konsolipelitarvikkeiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja. Logitech G tarjoaa kaiken tasoisille pelaajille alan johtavia näppäimistöjä, hiiriä, kuulokkeita, hiirimattoja ja simulaatio-ohjaimia, kuten ratteja ja lento-ohjaimia. Ne ovat syntyneet intohimosta pelaamiseen sekä innovatiivisen muotoilun ja kehittyneiden teknologioiden ansiosta. Logitech International on perustettu vuonna 1981 ja sen pääkonttori sijaitsee Sveitsin Lausannessa. Yhtiö on pörssilistattu SIX Swiss Exchangessa (LOGN) ja Nasdaq Global Select Marketissa (LOGI).  Lisätietoa Logitech G:stä osoitteessa www.logitechg.com.