Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija, Ubisoft (www.ubi.com) julkisti valikoiman Far Cry -pelisarjan mukaisia sarjakuvia ja kirjoja.

Far Cry 6 -toimintapeli ilmestyy kauppoihin lokakuussa ja sen myötä julkaistaan Far Cry -aiheisia kirjoja ja sarjakuvia. Ne sekä taustoittavat että laajentavat pitkäikäisen peliuniversumin tarinoita, hahmoja ja tapahtumapaikkoja pelisarjan eri osien osalta.

The Art of Far Cry 6
The Art of Far Cry 6 on upea, värikäs ja isokokoinen taidekirja, joka esittelee pelissä nähtävää Yaran eksoottista saarta ympäristöineen ja tapahtumapaikkoineen. Kirjan kuvituksen myötä saaren kaunis luonto, paikalliset asukkaat ja monet kiehtovat luomukset tulevat eloon vaikuttavalla tavalla. Kirjan sivut esittelevät myös pahamaineisen hirmuvaltias Antón Castillon valtakunnan ja tätä vastaan taistelevien Libertad-sissien tyylin aseistuksineen ja varusteineen. Kirjan ovat tehneet yhteistyössä kirjakustantamo Dark Horse Books ja Ubisoft Toronto -pelistudio. The Art of Far Cry 6 tulee myyntiin maailmanlaajuisesti 12. lokakuuta 2021.

Far Cry: Rite of Passage
Far Cry: Rite of Passage on kolmiosainen sarjakuvasarja, jossa kerrotaan karu tarina valtaannoususta. Tarina käynnistyy hetkestä, jolloin presidentti Antón Castillon ainoa poika Diego täyttää 13 vuotta. Tämä ei kuitenkaan ole hänelle vain yksi juhlapäivä muiden joukossa, vaan aikuistumisriitti. Antón haluaa opettaa pojalleen tärkeitä asioita johtamisesta ja käyttää esimerkkeinä kolmea legendaarista miestä. He ovat Far Cry -sarjasta tutut merirosvo Vaas Montenegro, diktaattori Pagan Min ja saarnamies Joseph Seed. Jokaisella heistä oli valtaa ja karismaa, mutta heidän tarinansa eivät olleet onnellisia.

Kolmiosaisen minisarjan ensimmäinen osa on jo julkaistu muutamassa maassa. Kokonaisuus julkaistaan myös kovakantisena kirjana 30. marraskuuta 2021. Sarjankuvan on kirjoittanut Bryan Edward Hill ja sen kuvituksesta vastaa Geraldo Borges. Tussaajana toimii Michael Atiyeh ja tekstauksen on tehnyt Comicraft. Kansikuvat on luonut taiteilija Matt Taylor.

Far Cry: Esperanza’s Tears
Far Cry: Esperanza’s Tears on sarjakuvakirja, jonka pääosassa nähdään Juan Cortez, yksi Far Cry 6 -pelin keskeisistä hahmoista. Hyvin verkostoituneena ammattirikollisena hän tarjoaa palveluksiaan erilaisille poliittisille tahoille ja rikollisjärjestölle. Hänen viimeisin keikkansa vie hänet pois Castillon johtamalta Yaralta ja luvassa onkin lupaava työ Santa Costan paikallisen vallankumousjoukon parissa. Tämä kuitenkin osoittautuu kohtalokkaaksi ansaksi ja ajaa Cortezin adrenaliinintäyteiseen selviytymisseikkailuun. Tarinassa tutustutaan kiehtovaan katraaseen erilaisia Far Cry 6 -pelimaailman hahmoja ja sarjakuva laajentaa Far Cry 6 -pelin universumia omalla sivujuonteellaan. Mathieu Mariollen kirjoittaman tarinan kuvituksesta ja tussauksesta vastaavat Afif Khaled ja Salaheddine Basti. Glénat Editions julkaisee Far Cry: Esperanza’s Tears -sarjakuvakirjan marraskuussa 2021.

The Far Cry Survival Manual
The Far Cry Survival Manual on kutkuttava selviytymisopas jokaiselle Far Cry -peliuniversumin maailmaan tutustuvalle pelifanille. Se kertoo journalisti Hunter Nashin kokemuksista ja tarinoista ympäri maailmaa. Mukana olevat Rook-saaret, Montanan osavaltion Hopen piirikunta ja Yaran tasavalta, jotka kaikki ovat tuttuja alueita Far Cry -sarjan peleistä. Kirjassaan Nash esittelee näiden alueiden äärimmäisiä olosuhteita ja ympäristöjä sekä huomioon otettavia asioita. Kirja antaa neuvoja ja vinkkejä selviytymiseen, itsepuolustukseen, extreme-urheiluun, stunttiajoihin ja moneen muuhun ajanvietteeseen. The Far Cry Survival Manual -kirjan julkaisee Insight Editions 21. syyskuuta 2021.

Far Cry 6
Avoimen pelimaailman toimintapeli Far Cry 6 vie pelaajan trooppisessa saarivaltiossa käytävään sissisotaan. Pelaajan hahmona on vastarintataistelija Dani Rojas, jonka johdolla monet muutkin ovat valmiita tarttumaan toimintaan vapauden ja oikeudenmukaisuuden nimissä diktatuuria vastaan. Pelimaailma on monipuolinen ja tarjoaa koluttavaksi sekä reheviä viidakoita että pääkaupunki Esperanzan kaltaisia urbaaneja ympäristöjä. Pärjätäkseen ylivoimaista sotilasmahtia vastaan Danin täytyy sopeutua erilaisiin ympäristöihin sekä värvätä itselleen joukkoja. Lisäksi pelaaja tarvitsee avukseen monipuolista asevalikoimaa, erilaisia kulkuneuvoja sekä pelisarjan tunnetuksi tekemiä eläinkumppaneita.  Pelin tarinavetoista kerrontaa on värvätty vahvistamaan joukko Hollywoodin palkittuja nimiä, joista tunnetuin on diktaattorijohtajana nähtävä karismaattinen Giancarlo Esposito (Breaking Bad, Better Call Saul, The Boys).

Far Cry 6 julkaistaan 7. lokakuuta 2021 sekä Xbox Series X/S-, Xbox One-, PlayStation 5-, ja PlayStation 4 -pelikonsoleille että pc-tietokoneille Epic Games Storen ja Ubisoft Storen kautta. Lisäksi peli tulee saataville Stadia- ja UPLAY+-pelipalveluihin.

Lisätietoja
https://www.ubisoft.com/fi-fi/game/far-cry/far-cry-6
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vh54bzPsfMTOD-xVbjA?e=BVbIyZ (kuvia)

Ubisoft
Ubisoft on maailman johtava interaktiivisten viihdetuotteiden tekijä, julkaisija ja jakelija, jolla on laaja valikoima maailmanluokan pelibrändejä, kuten Assassin’s Creed, Far Cry, For Honro, Just Dance, Watch Dogs, Tom Clancy’s -pelisarja mukaan lukien The Division, Ghost Recon ja Rainbow Six. Ubisoftin maailmanlaajuinen pelistudioiden ja myyntitoimistojen verkosto on sitoutunut toimittamaan omaperäisiä ja muistettavia pelikokemuksia kaikilla suosituilla pelialustoilla mukaan lukien pelikonsolit, älypuhelimet, tablettilaitteet ja tietokoneet. Ubisoftin myynti vuonna 2018-2019 oli yli kaksi miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa www.ubisoftgroup.com.