aXbo-herätyskello herättää nukkujan oikeaan aikaan kehon ollessa virkeimmillään. Herätyskellon toiminta perustuu unirytmiin ja kehon liikkeisiin. Nukkujan kädessä oleva ranneke viestittää kellolle milloin on oikea aika herätä.

axbochristmas

Maailmalla menestyneen, unirytmiin perustuvan herätyskellon ovat kehittäneet ja patentoineet itävaltalaiset Boris Eis ja Axel Ferro. He ovat tutkineet heräämiskäyttäytymistä 1990-luvulta asti ja havainneet tutkimuksissaan, että eri univaiheiden ja nukkujan liikkumisen välillä on selkeä yhteys. Kellon tyylikäs muotoilu on nuoren tähtisuunnittelijan Rouven Haasin käsialaa. Selkeälinjainen ja helppokäyttöinen aXbo on yhtä aikaa sekä hyödyllinen kuluttajalaite että tyylikäs design-esine. Se onkin voittanut mm. erittäin arvostetut red dot- ja iF-muotoilupalkinnot.

Jokainen ihminen käy yön aikana läpi eri univaiheita. Unitilat vaihtelevat syvemmän ja kevyemmän unen välillä. Nukkuja liikkuu eri univaiheiden aikana eri tavoin – välillä vähemmän ja välillä vilkkaammin. aXbon ainutlaatuinen toiminta perustuu juuri tähän liikkeeseen. Se rekisteröi univaiheet ja sen perusteella päättelee milloin on luonnollisin aika herätä. Herätyskello herättää viimeistään säädettynä aikana, mutta usein unirytmin mukaisesti jopa 30 minuuttia aikaisemmin. Näin käyttäjä saa virkeyden lisäksi myös lisää aikaa aamuisin ja hyvän alun päivälleen.

aXbo-herätyskello sopii kahden henkilön käyttöön yhtä aikaa, siihen voi määrittää kaksi eri herätysaikaa. Koska paras luonnollinen herätysaika vaihtelee henkilöiden välillä, niin toinen nukkuja ei häiriinny hiljaisesta herätysäänestä, johon toinen taas herää helposti pintaunestaan.

Rekisteröityneet aXbo-herätyskellon käyttäjät voivat ladata veloituksetta myös aXbo research -ohjelmiston, jonka avulla on helppo seurata henkilökohtaista unirytmiään. Ohjelmistolla voi analysoida kuinka kauan nukahtaminen kestää, miten pitkään nukkuu ja milloin on todellisuudessa herännyt. Myös yöllinen liikkuminen näkyy kaavioina ja jokaista yötä voi seurata erikseen tai verrata öitä keskenään. aXbo-herätyskello tallentaa itseensä kahden viikon tiedot kerrallaan, joten tietoja ei tarvitse ladata tietokoneeseen päivittäin. Kellon ominaisuuksia voi muutenkin toisinaan päivittää lataamalla kelloon uusimman ohjelmistoversion. PC- ja Mac-ohjelmistot sekä niiden asennusohjeet löytyvät webbisivuston www.axbo.fi tukialueelta.

aXbo-herätyskello parantaa yleistä hyvinvointia, koska uni on yksi tärkeimmistä hyvinvoinnin lähteistämme. Unen laatu ja määrä vaikuttavat jokapäiväiseen elämäämme. Tarvitsemme unta henkiseen ja fyysiseen jaksamiseen joka päivä. aXbo voi auttaa parantamaan unirytmiä unikaavioiden avulla ja se soveltuu erinomaisesti kaikille epäsäännöllistä työtä tekeville ihmisille, kuten vuorotyöntekijöille, lentäjille, kansanedustajille ja monille muille. aXbon avulla saa hyvän alun aamuun ja sen positiivinen vaikutus kestää koko päivän.

Suomalaisella Facebook-sivulla päivitetään tietoja aXbo-herätyskelloon, uneen ja heräämiseen liittyvistä asioista. Seinälle lisätään mielenkiintoisia, aiheeseen sopivia juttuja. Myös aXbo-herätyskellon käyttäjät voivat kertoa siellä omista kokemuksistaan. Sivu löytyy osoitteesta http://www.facebook.com/pages/Suomen-virallinen-aXbo-fanisivu/351384844612.

Hinta ja saatavuus
aXbo-herätyskello on saatavilla välittömästi 229 euron kuluttajahintaan. Hinta sisältää 23 prosentin arvonlisäveron. Herätyskellon mukana toimitetaan kaksi sensoriranneketta, usb-liitäntäkaapeli, virtalähde ja suomenkieliset pikaohjeet.

Lisätietoja
Internet: www.axbo.fi
Lehdistö & testikappaleet: Visionist/Jiri Koivuniemi, 040 837 8097, jiri@visionist.fi
Myynti: Power Networks Oy/Saku Tanskanen, 09 774 63 555, saku@power.fi