Maailman johtava oheislaitteiden valmistaja, Logitech (www.logitech.fi) on julkaissut uusimman tutkimuksensa tulokset kaukosäätimen 60-vuotispäivän kunniaksi. Rakkaus kukoistaa vielä timanttihäidenkin kynnyksellä, sillä peräti neljännes tv-katselijoista väittää, että olisi mieluummin kuukauden ilman seksiä kuin luopuisi televisionsa hallinnasta.

harmony2010

Tutkimuksessa havaittiin myös muita erikoisia faktoja. Esimerkiksi viidennes vastaajista jättäisi mieluummin hampaansa pesemättä kuin antaisi kaukosäätimen toisten käsiin. Myös seuraava fakta liittyy peseytymiseen, sillä 41 prosenttia vastaajista haluaisi kaukosäätimeensä ylimääräisen näppäimen, jolla voisi pikakelata peseytymisen.

Vuosien varrella kaukosäädin on ottanut itselleen keskeisen paikan kodeissamme ja siitä on tullut yksi rakastetuimmista vekottimistamme. Tutkimuksen mukaan neljän tai useamman kaukosäätimen omistajien määrä on miltei kaksinkertaistunut viimeisen viiden vuoden aikana (23 prosentista 43 prosenttiin). Ei siis ole ihme, että viidennes vastaajista kertoo myös joskus kadottaneensa kaukosäätimen.

Vajaa viidennes (18%) vastaajista kertoo, että kotitaloudesta löytyy henkilö, joka ei osaa käyttää kaukosäätimiä. Lisäksi 77 prosenttia koki, että kaukosäätimet ovat liian monimutkaisia. Vastaajista 83 prosenttia oli kuitenkin sitä mieltä, että yleiskaukosäätimet ovat tavallisia kaukosäätimiä miellyttävämpiä ja kokevat ne hyvänä sijoituksena.

Kaukosäätimet ovat kehittyneet 60 vuodessa huomattavasti. Nykyisissä Logitechin Harmony-yleiskaukosäätimissä on sekä infrapuna- että radiolähettimet ja niillä voi hallita lukemattomia viihdelaitteita vaikka eri huoneesta käsin. Harmony-yleiskaukosäätimet on helppo ottaa käyttöön usb-liitännän avulla ja niiden toimintonäppäimillä viihteestä nauttiminen on erittäin kätevää.

Saatavuus ja hinnoittelu
Logitechin Harmony-yleiskaukosäätimiä on saatavana useita eri malleja ja niiden kuluttajahinnat vaihtelevat 29 ja 399 euron välillä. Hinnat sisältävät 23 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja Internetissä:
http://www.logitech.com/en-roeu/remotes/universal-remotes

Tutkimuksen toteutti Wakefield Research.

Lisätietoja
Visionist / Jiri Koivuniemi, puh: 040-837 8097, jiri@visionist.fi
Logitech Finland / Iikka Buss, puh: 040-7231102, iikka_buss@eu.logitech.com

Tukkurit
ALSO Finland, puh: 03-213 6100, www.also.fi
PAN Vision Finland, puh: 010 843 8400, www.panvision.com
Tech Data Finland, puh: 0201 553636, www.techdata.fi

Logitech
Logitech on maailman johtava tietokoneiden ja kodin viihdelaitteiden oheislaitteiden valmistaja. Sen valikoimaan kuuluu tietokoneiden näppäimistöt ja hiiret, Internet-kommunikointiin sopivat laitteet, digitaaliset musiikkituotteet, ohjelmoitavat kaukosäätimet, peliohjaimet ja langattomat tuotteet. Logitech International on perustettu Sveitsissä vuonna 1981. www.logitech.com