Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija, Ubisoft (www.ubi.com) julkisti eilisiltaisessa Forward-pelitapahtumassaan, että Assassin’s Creed Valhalla -toimintapeli tuo viikingit muinaiseen Englantiin 17. marraskuuta 2020.

Assassin’s Creed Valhalla -toimintapeli julkaistaan ensin Xbox One- ja PlayStation 4 -pelikonsoleille sekä pc-tietokoneille. Tietokoneille peli julkaistaan Epic Game Store- ja Ubisoft Store -kauppapaikkojen kautta. Lisäksi peli julkaistaan Stadia- ja UPLAY+-pelitilauspalveluille. Peli julkaistaan myöhemmin myös uuden sukupolven Xbox Series X- ja PlayStation 5 -pelikonsoleille. Pelin Xbox One- ja PlayStation 4 -pelien omistajat voivat myöhemmin päivittää pelinsä ilmaiseksi uuden sukupolven pelikonsoleille.

Ubisoft Forward -tapahtumassa näytetty pelivideo esittelee pelisarjan uudet taistelutavat ja pelimekaniikat. Näitä ovat kahden käden taistelutyyli, erilaiset ryöstöretket ja hyökkäykset sekä avoimen pelimaailman tarjoamat mahdollisuudet. Ryöstöretket ovat toiminnantäyteisiä ja brutaaleja hyökkäyksiä, jotka esittelevät ennennäkemättömän tavan taistella ja toimia suurissa taisteluissa. Yhteenotot ovat entistä verisempiä, rajumpia ja yksityiskohtaisempia. Pelihahmo voi esimerkiksi irrottaa vihollisilta raajoja ja päitä. Päähenkilö Eivor voi käyttää kahdessa kädessä erilaisia kirveitä, miekkoja ja jopa kilpiä. Vastassa onkin pelisarjan monipuolisin viholliskatras, joten eri keinoja myös tarvitaan. Lisäksi pelisarjan legendaarinen piiloterätoiminto tekee paluun Valhallan myötä.

Assassin’s Creed Valhalla yhdistää perinteistä avoimen pelimaailman toimintaa ja hahmokohtaista roolipelaamista toisiinsa saumattomalla tavalla. Oman hahmon kehittäminen on keskiössä yhdessä kiehtovan tarinalinjan ja tämän tarjoaman tehtäväkokonaisuuden rinnalla. Lisäksi pelin ainutlaatuisen upeat maastot ja ympäristöt sekä häkellyttävä graafinen ilme tekevät pelikokemuksesta ensiluokkaisen seikkailun. Henkeäsalpaavan upea ja monipuolinen musiikki sinetöi kokonaisuuden vaikuttavalla tavalla.

Pelaaja voi myös räätälöidä omaa hahmoaan erilaisin hiustyylein, tatuoinnein, sotamaalauksin, varustein ja asein. Lisäksi pelaaja voi vapaasti valita pelaako hän mies- vai naishahmoa. Pelaajan tekemät päätökset niin politiikan, sotimisen kuin keskusteluidenkin suhteen määrittävät pelin tarinan kulkua kiehtovalla tavalla.

Pelin lisäksi Assassin’s Creed Valhallan pelimusiikki ja kirjat ovat ennakkotilattavissa. Kirjalliset julkaisut sisältävät romaanin, sarjakuvaopuksen ja pelin taidekirjan.

Pelin ääniraidasta julkaistaan 17. heinäkuuta seitsemän kappaleen ep-julkaisu. Sen musiikista vastaavat säveltäjät Jesper Kyd ja Sarah Schachner, joiden lisäksi mukana on Einar Selvikin säveltämä lisäkappale. Minijulkaisu on kuultavissa Spotifyssä ja ostettavissa iTunes-palvelusta 17. heinäkuuta alkaen. Pelin täydellinen ääniraita julkaistaan myöhempänä ajankohtana.

Matthew J. Kirbyn kirjoittama Assassin’s Creed Valhalla – Geirmund’s Saga -romaani sijoittuu pelimaailmaan. Kirja kertoo Geirmund Hellskinin tarinan, joka tahtoo osoittaa arvonsa viikinkisoturina ja joka tämän tehdäkseen osallistuu ryöstöretkelle Englantiin. Kirjan kannen on tehnyt arvostettu korealaisartisti Jung Gi Kim.

Dark Horse Comicsin julkaisema sarjakuvakirja Assassin’s Creed Valhalla – Song of Glory on pelin esiosa ja kertoo Eivor- ja Sigurd-viikinkien seikkailuista ennen pelin tapahtumia. Cavan Scottin kirjoittaman, Martin Tunican kuvittaman ja Michael Atiyehin tussaamaan sarjakuvakirjatarinan ensimmäinen osa julkaistaan 21. lokakuuta 2020.

Art of Assassin’s Creed Valhalla- ja Art of Assassin’s Creed Valhalla Deluxe Edition -taidekirjat esittelevät pelimaailmaa upein kuvin ja värein syöksyen syvälle pelimaailman graafiseen ilmeeseen. Taidekirjan molemmat versiot ovat upeaa katsottavaa niin pelisarjan faneille kuin uusillekin pelaajille.

Assassin’s Creed Valhalla -pelin uuden esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/SrwKP2iTPb8.

Lisätietoja
www.ubisoft.com/fi-fi/game/assassins-creed/valhalla
https://bit.ly/2y0c2EN (kuvia)

Ubisoft
Ubisoft on maailman johtava interaktiivisten viihdetuotteiden tekijä, julkaisija ja jakelija, jolla on laaja valikoima maailmanluokan pelibrändejä, kuten Assassin’s Creed, Far Cry, For Honro, Just Dance, Watch Dogs, Tom Clancy’s -pelisarja mukaan lukien The Division, Ghost Recon ja Rainbow Six. Ubisoftin maailmanlaajuinen pelistudioiden ja myyntitoimistojen verkosto on sitoutunut toimittamaan omaperäisiä ja muistettavia pelikokemuksia kaikilla suosituilla pelialustoilla mukaan lukien pelikonsolit, älypuhelimet, tablettilaitteet ja tietokoneet. Ubisoftin myynti vuonna 2018-2019 oli yli kaksi miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa www.ubisoftgroup.com.