ViewSonic (www.viewsoniceurope.com/fi/) julkaisee ensimmäiset minikokoiset tietokoneensa Suomen markkinoille. Uudet mallit ovat PC mini VOT550, PC mini VOT530, PC mini VOT132 ja PC mini VOT120. Perinteisten pöytäkoneiden markkinoita ravistelevat minikokoiset tietokoneet ovat ekologisia, kompakteja, tyylikkäitä ja edullisia ratkaisuja, jotka tulevat korvaamaan isot, rumat ja äänekkäät tornikoteloiset tietokoneet.

viewsonic_minipc

Viewsonic PC mini -tuoteperhe täyttää useimpien käyttäjien moninaiset tarpeet oli sitten kyseessä kotiviihde, nettisurffaus, työsovellukset tai sosiaalisten palveluiden käyttö. Nämä tietokoneet ovat minikokoisia, mutta silti tehokkaita jokapäiväiseen käyttöön.

Kaikissa muissa malleissa paitsi PC mini 120:ssa on esiasennettuna Windows 7 Home Premium -käyttöjärjestelmä. Windows 7:n uudet jännittävät ominaisuudet ovat täysin käytettävissä myös minikokoisissa tietokoneissa, joten käyttäjät voivat nauttia nykyaikaisesta tietotekniikasta kompaktissa koossa.

ViewSonic PC mini VOT550 & VOT530
Viewsonicin minikokoisten tietokoneiden lippulaiva on PC mini VOT550, jossa on sisäänrakennettuna Blu-ray-asema. Se kykenee toistamaan Full HD -tasoista (1080p) videota upealla kuvanlaadulla. Koko tietokone on oikeastaan yksi markkinoiden pienimpiä Blu-ray-soittimia, sillä laitteen fyysinen koko on vain 165x165x50 millimetriä eli tilavuus on vaivaiset 1,36 litraa.

Viewsonic PC mini VOT550:n mukana toimitetaan myös langaton kaukosäädin, joka on suunniteltu Windows 7:lle ja sen Windows Media Center -mediakeskukselle. Näin olohuoneen minikokoinen viihdepaketti on täydellinen ja valmis liitettäväksi DVI-liitännän kautta vaikka isoon LCD-televisioon ja S/PDIF-liitännän kautta kodin hifijärjestelmään!

PC mini VOT550 ja PC mini VOT530 soveltuvat erinomaisesti elokuvien katseluun, musiikin kuunteluun, nettisurffailuun ja jopa satunnaiseen pelaamiseen.

Molemmissa malleissa on 2,2 gigahertsin Intel® Core™2 Duo -prosessori ja laitealustana on Centrino®, joka on selvästi hiljaisempi ja virtapihimpi kuin perinteiset pöytäkoneet. PC mini VOT550:ssä on 4 gigatavun DDR2-keskusmuisti, 320 gigatavun kiintolevy ja Blu-ray-asema. PC mini VOT530:ssa on puolestaan 2 gigatavun DDR2-keskusmuisti, 160 gigatavun kiintolevy ja tallentava DVD-asema.

ViewSonic PC mini VOT132
Viewsonic PC mini VOT132 on suunniteltu ensisijaisesti perhekäyttöön, mutta se soveltuu erinomaisesti myös nettisurffaukseen ja työsovelluksiin. Se painaa vaivaiset 450 grammaa ja on tilavuudeltaan vain 0,6 litraa eli kooltaan suunnilleen kovakantisen kirjan luokkaa. Näin tietokoneen voi asettaa pöydälle, kirjahyllyyn tai vaikka kiinnittää LCD-näytön taakse.

PC mini VOT132:ssa on kaksiytiminen Intel Atom 330 -prosessori, 2 gigatavun SDRAM-keskusmuisti ja 320 gigatavun kiintolevy. Lisätarvikkeena laitteeseen voi hankkia tallentavan DVD-aseman.

ViewSonic PC mini VOT120
Kotikäyttöön ja pienyrityksille suunnattu PC mini VOT120 on sekä helppokäyttöinen ja -hoitoinen että tilaa ja virtaa säästävä yleiskone. Se on tilavuudeltaan vaivaiset 0,6 litraa ja pisimmältä sivultaankin vain 13 senttimetriä pitkä!

PC mini VOT120:ssa on Intel Atom N270 -prosessori, 1 gigatavun DDR2-keskusmuisti ja 160 gigatavun kiintolevy. Laitteen käyttöjärjestelmänä on Windows XP Home Edition Service Pack 3.

Saatavuus ja hinta
Kaikki mallit tulevat myyntiin loppuvuoden aikana ja niiden suositushinnat vaihtelevat 279 ja 779 euron välillä (sis. alv 22%) kokoonpanosta riippuen.

ViewSonic VPC100 All-in-One PC
Viewsonic on aiemmin tänä syksynä tuonut markkinoille myös tietokoneen ja näytön yhdistävän laiteratkaisun. ViewSonic® VPC100 All-in-One PC pitää sisällään sekä 19 tuuman LCD-näytön että 1,6 gigahertsin Intel Atom -prosessorilla, tallentavalla DVD-asemalla ja Windows XP Home -käyttöjärjestelmällä varustetun tietokoneen. Se soveltuu erinomaisesti nettisurffailuun, työsovelluksiin, valokuvien hallintaan ja muuhun viihteeseen. Se on suunnattu ensisijaisesti kirjastoihin, kouluihin, virastoihin ja kaikkialle, jossa laitteen pieni koko on tärkeää. Laitteen suositushinta on 499 euroa (sis. alv 22%).

Lisätietoja
Internet: www.viewsoniceurope.com/fi/products/pcs/pc-mini/

Viewsonic Finland:
Ville Huuhtanen, puh: 020-7120 861, email: ville.huuhtanen@viewsoniceurope.com

ViewSonic
ViewSonic® Corporation on maailman johtavia visuaalisten näyttötuotteiden toimittajia. Viewsonic kehittää, markkinoi ja tukee kattavaa valikoimaa tuotteita, kuten minikannettavia, näyttötietokoneita, minikokoisia tietokoneita, LCD-näyttöjä, LCD-televisioita, videoprojektoreita, digitaalisia valokuvakehyksiä ja digitaalisia informaationäyttöjä. www.viewsoniceurope.com/fi/