Creative Labsin aiemmin tänä syksynä julkaisema tietokoneen langaton äänijärjestelmä on vihdoin saatavana. Alunperin erillisinä tuotteina julkaistut Sound Blaster Wireless for iTunes ja Creative Wireless Receiver tulevat markkinoille yhdistelmätuotteena, jonka nimi on Sound Blaster Wireless Music System. Sen avulla tietokoneen musiikin voi siirtää langattomasti vaikka olohuoneen kotistereoihin.

sbwirelessmusicsystem

Koko äänijärjestelmän monipuoliset mahdollisuudet ymmärtää parhaiten katselemalla Flash-esitykset täällä ja täällä. Suomenkielinen pdf-dokumentti esittelee äänijärjestelmän käyttömahdollisuudet täällä.

Sound Blaster Wireless for iTunes on muistitikun kokoinen, antennilla varustettu usb-äänikortti. Sen asennus on helppoa, koska se vain kytketään pc- tai mac-tietokoneen usb-liitäntään ja asennus on valmis. Sen avulla tietokoneen koko äänentoisto voidaan ohjata rajattomaan määrään langattomia vastaanottimia, jotka voivat sijaita enintään 30 metrin etäisyydellä tietokoneesta. Oli sitten kyseessä oma musiikkikirjasto (esim. iTunes, Windows Media Player), Internetin suoratoistopalvelut (esim. MySpace, YouTube, Spotify), kopiosuojattu materiaali tai elokuvat ja pelit, niin kaikki tietokoneen toistamat äänet voidaan siirtää häiriöittä Creativen langattomiin vastaanottimiin, kaiuttimiin tai kuulokkeisiin.

Creative Wireless Receiver mahdollistaa tietokoneen äänentoiston siirtämisen langattomasti tavallisiin stereokaiuttimiin tai kuulokkeisiin. Pienikokoisia ja yksinkertaisia vastaanottimia voi hankkia yhden vaikka jokaiseen kodin huoneeseen. Vastaanottimessa on 3,5 millimetrin stereo- sekä RCA-liittimet linjatason ulosvientiin ja mukana on kätevä langaton kaukosäädin.

Sound Blaster Wireless Music System -yhdistelmäpaketin kuluttajahinta on 149 euroa. Sound Blaster Wireless for iTunes ja Creative Wireless Receiver maksavat erikseen hankittuina 89 euroa kappaleelta.