Buffalo Technologyn (www.buffalotech.com) viimeisimmän verkkokyselyn mukaan 70 prosenttia suomalaisista tallentaa valokuvia ulkoiselle kiintolevylle, mutta vain neljännes varmuuskopioi tärkeitä tietojaan kerran viikossa tai useammin.

Joulukuussa 2011 Suomessa tehdyn verkkokyselyn mukaan ulkoisia kiintolevyjä käytetään paljon valokuvien säilytykseen. Tasan 70 prosenttia kyselyyn vastanneista sanoo tallentavansa valokuvia ulkoiselle kiintolevylle.

Vaikka valokuvien tallennuksen suomalaiset ovat sisäistäneet hyvin, niin varmuuskopioita tunnutaan ottavan yllättävän harvoin. Peräti 51 prosenttia vastanneista sanoo ottavansa varmuuskopioita harvemmin kuin kuukausittain ja vain neljännes vastaajista (26%) ottaa varmuuskopioita vähintään viikoittain. Tämä siitäkin huolimatta, että 82 prosenttia suomalaisista sanoo joskus menettäneensä tärkeitä tiedostojaan.

Buffalon ulkoiset kiintolevyt sopivat täydellisesti valokuvaajien käyttöön ja yleiseen varmuuskopiointiin. Matkakäyttöön tarkoitettuihin MiniStation-kiintolevyihin voi tallentaa tuhansia valokuvia huippunopeasti. Ne ovat pienikokoisia ja kevyitä tallennusratkaisuja, joissa tieto säilyy tallessa. MiniStation-kiintolevyjen sisus on tuettu tukevilla suojakumeilla, jotka estävät kiintolevyä vaurioitumasta satunnaisten kolhujen tai putoamisten seurauksena. MiniStation-kiintolevyt ovat selvinneet ehjänä jopa 2,3 metrin vapaapudotustesteistä.

MiniStationin usb 3.0 -liitäntä tekee tiedostojen siirtämisestä uskomattoman nopeaa – siirtonopeus voi olla jopa 5 gigabittiä sekunnissa. Aiempaan usb 2.0 -standardiin nähden tämä on peräti kymmenen kertaa nopeampaa. Ratkaisu on ihanteellinen isokokoisten tiedostojen, kuten video-, kuva- ja musiikkitallenteiden, siirtämiseen. MiniStation on myös täysin yhteensopiva usb 2.0 -liitännän kanssa.

Buffalon verkkokysely järjestettiin valokuvakilpailun yhteydessä ja siihen osallistui peräti 2 354 vastaajaa. Valokuvakilpailussa yleisö pääsi äänestämään kolmen harrastajakuvaajan otoksia. Valokuvaajilla oli lisäksi käytössään matkakäyttöön tarkoitettu MiniStation USB3.0 -kiintolevy ja he kirjoittivat kokemuksistaan suoraan Facebookiin. Valokuvakilpailuun liittyvältä Buffalon suomenkieliseltä Facebook-sivulta www.facebook.com/verkkolevy voi edelleen katsella kilpailukuvia.

Lisätietoja tuotteista
www.buffalo-technology.com/products/external-drives/ministation/

Viralliset tukkurit
ALSO Finland, 03-213 6100, www.also.fi
PAN Vision Finland Oy, 02-273 4000, www.panvision.com

Buffalo Technology
Buffalo on maailmanlaajuinen innovatiivisten kodin ja pienyritysten langattomien verkkotuotteiden sekä tallennus- ja multimediaratkaisujen valmistaja. Yhtiö on Japanin suurin kaikkien PC-lisälaitteiden valmistaja ja maailmanlaajuisesti suurin NAS-kuluttajatuotteiden valmistaja vuosina 2005-2010 (In-Stat).

Yhtiön tallennusratkaisut vastaavat sekä yksittäisen käyttäjän että yritysten tarpeisiin edullisten NAS-verkkotallennuslaitteiden, ulkoisten massamuistien, multimediatoistimien, ja langattomien reitittimien tuotevalikoimalla. Yhdessä ne tarjoavat täydellisen ja integroidun ratkaisun toimistoihin ja digitaalisiin koteihin.

Buffalon tuotevalikoimaan kuuluu yrityskäyttöön suunnitellut TeraStation- ja kotikäyttöön tarkoitetut LinkStation-verkkotallennusratkaisut. LinkStation-verkkotallennusratkaisut auttavat käyttäjää helposti keskittämään tiedostojen, valokuvien ja musiikin säilyttämisen. AirStation on helppokäyttöinen yritysten ja kotien käyttöön suunniteltu korkeatehoisten langattomien verkkoratkaisujen tuotesarja. Markkinoiden kehittynein AOSS™ (AirStation One-Touch Secure System) -teknologia auttaa käyttäjiä rakentamaan langattomat verkkonsa helposti ja turvallisesti nappia painamalla.

Buffalon maailmanlaajuiset yhteistyökumppanit, kuten Intel, Broadcom, Nintendo ja Microsoft, ovat mahdollistaneet uusien teknologioiden kehittämisen käytännöllisiksi kodin ja yritysten työkaluiksi.

Buffalo Technologyn pääkonttori on Japanissa ja sillä on konttoreita Englannissa, Ranskassa, Hollannissa, Saksassa, Yhdysvalloissa ja Taiwanissa. Lisätietoja: www.buffalotech.com.