Pohjoismainen it-tuotteiden jakelija, Deltaco teetti yhdessä QNAP Systemsin (www.qnap.com) kanssa nettikyselyn digitaalisten valokuvien ja verkkolevyjen käytöstä. Suurin osa kuluttajista katselee kuviaan tietokoneelta ja tallentaa ne usb-kiintolevylle.

qnap_nas_lifestyle

Valtaosa nettikyselyyn vastanneista (82%) vahvisti katsovansa valokuvat suoraan tietokoneelta. Televisio ja puhelin ylsivät neljän prosentin osaan kumpikin. Suoraan kamerasta katsovien osuus jäi vain kolmeen prosenttiin.

Kyselyssä tiedusteltiin myös kuluttajien tottumuksia digitaalisten valokuvien tallennuksen suhteen. Suurin osa (44%) vastaajista arkistoi kuvansa vielä usb-kiintolevylle, mutta jo lähes joka kymmenes (9%) tallentaa kuvansa NAS-verkkolevylle. Vain kolme prosenttia vastanneista kertoi teettävänsä kuvistaan paperikopiot.

Verkkoon liitetyt kiintolevyratkaisut, verkkolevyt, ovat yleistyneet viime vuosina tasaista tahtia. Niiden kiistaton etu perinteisempiin tallennusratkaisuihin verrattuna on helppo ja vaivaton hallinta usean eri laiteratkaisun kautta. Verkkolevyjä ja niiden sisältöä voidaan hallita ja käyttää lukemattomilla verkkoon liitetyillä päätelaitteilla, aina perinteisestä tietokoneesta älypuhelimiin, tablettilaitteisiin ja pelikonsoleihin asti. Tällainen monipuolisuus onkin avainasemassa paitsi varmuuskopioiden myös digitaalisesta sisällöstä nauttimisen suhteen.

QNAP-verkkolevyjen Photo Station -ohjelmiston avulla kuvia voidaan selata verkkolevyltä suoraan verkkoon liitetyllä tietokoneella, älypuhelimella, tablettilaitteella tai muulla verkkoon liitettävällä laitteella, josta löytyy kuvien katselumahdollisuus. Esimerkiksi televisioon liitetyn pelikonsolin kautta voidaan selata verkkolevyllä olevia kuvia, musiikkia ja videoita helposti. Photo Station -sovelluksen kuvia on myös helppo jakaa sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa ja Twitterissä. QNAP-verkkolevyjen uusimman firmware-päivityksen jälkeen jopa valokuvien muokkaaminenkin on mahdollista etäkäyttöisesti selaimen avulla. Lisätietoa uusimmasta firmware-päivityksestä löytyy osoitteesta www.qnap.com/single_page.php?sn=38&lang=en.

Saatavuus ja hinnoittelu
QNAP-verkkolevyt ovat saatavilla Suomessa välittömästi ja niiden suositushinnat alkavat 155 eurosta ylöspäin. Hinnat sisältävät 23 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja ja tarkat tekniset tiedot internetissä
www.qnap.com
www.deltaco.fi
www.facebook.com/DeltacoOy

Lisätietoja
Visionist/Jiri Koivuniemi, jiri@visionist.fi, 040 837 8097
Deltaco/Tommy Inkilä, tommy.inkila@deltaco.fi, 040 125 3366

Tietoja tutkimuksesta
Lähteenä käytetty tutkimus toteutettiin viestintätoimisto Visionistin toimesta lokakuussa 2012. Kaikkiaan vastaajia oli 1 405 kappaletta.

QNAP Systems
QNAP Systems on yksityisomistuksessa oleva yritys, joka on toiminut vuodesta 2004 lähtien NAS-verkkolevyjen, ammattilaiskäyttöön tarkoitettujen videovalvontatuotteiden ja verkkokäyttöön tarkoitettujen mediasoitinten valmistajana. QNAP Systemsin pääkonttori sijaitsee Taipeissa, Taiwanissa. Lisäksi yrityksellä on toimipisteet sekä Kiinassa että Yhdysvalloissa. www.qnap.com

Deltaco
Deltaco on vuonna 1991 perustettu pohjoismainen it-alan tuotteiden jakelija, jonka valikoimaan kuuluu tuhansia erilaisia tuotteita verkkotuotteista tietokoneiden oheislaitteisiin, kaapeleihin ja erilaisiin komponentteihin. Deltacon pääkonttori sijaitsee Tullingessa, Ruotsissa ja sen lisäksi yrityksellä on toimipisteet Tanskassa, Norjassa ja Suomessa. www.deltaco.fi