TomTom (www.tomtom.com/fi_fi/) julkaisi tänään uuden Speed Cameras -sovelluksen iPhonelle. Speed Cameras varoittaa kuljettajaa nopeusvalvontakameroista ja auttaa näin sekä säilyttämään vauhdin sopivana että kuljettajaa välttämään turhat sakot.

speedcameras

Sovelluksen uusin versio 1.1 varoittaa sekä kuvallisesti että äänellä, jopa taustalla käynnissä ollessaan ja iPhonen näyttö sammutettuna. Myös keskinopeuden tunnistuksen tuki on parantunut, minkä ansiosta kuljettajien on helpompi säilyttää oikea nopeus myös tunneleista ulos tultaessa.

Kameravaroitusten lisäksi Speed Cameras tiedottaa kuljettajaa auton nopeudesta, nopeusrajoituksesta, edessä olevasta kameratyypistä sekä kameran etäisyydestä. Sovelluksen lataavat uudet asiakkaat saavat latauksen myötä 12 kuukautta ilmaista käyttöaikaa. Aiemmat asiakkaat saavat saman ilmaisen käyttöajan lisättynä heidän olemassa olevaan tilaukseensa, kun entinen tilaus on päättynyt.

”Olemme iloisia voidessamme tarjota ilmaisen vuoden tilauksen sovelluksen mukana”, kommentoi Gerry Hinds, TomTomin mobiilipuolen varatoimitusjohtaja. ”Speed Cameras -sovelluksemme perustuu jopa 1,6 miljoonan kuljettajan tietoihin. Näihin lukeutuvat kaikki erillisiä navigointilaitteita, kojelautaan asennettuja navigointijärjestelmiä ja puhelinnavigointia käyttävät kuljettajat. Kun yhä useammat kuljettajat jakavat nopeuskameratietojaan palvelun yli, sovelluksen tiedot ja palvelut paranevat entisestään ja hyötyvät koko yhteisön keräämistä tiedoista.”

Speed Cameras -sovelluksen uusin versio varoittaa kuljettajaa myös liikkuvista valvontakameroista. Päivityksen myötä sovelluksen äänivaroitukset saa toistettua TomTom Hands-free car kit -lisävaruteen tai muun A2DP Bluetooth -yhteensopivan laitteen kautta.

Huomioitavaa
Nimetöntä statistiikkaa kerätään 1,6 miljoonalta kuljettajalta 15 Euroopan maasta. Kerätty tietomäärä takaa ajankohtaisen informaation luotettavuuden. Sovellus kattaa noin 95 prosenttia kiinteistä ja liikkuvista kameroista. Seuraava päivitys sisältää myös Länsi-Euroopan, jolloin tiedot kameroista välittyvät myös maan rajoja ylitettäessä.

Hinnat ja saatavuus
Speed Cameras -sovellus on saatavilla ilmaiseksi Applen App Store -palvelusta. Sovelluksen mukana tulee 12 kuukauden ilmainen käyttöoikeus, joka koskee sekä uusia että jo olemassa olevia sovellusasiakkaita.

TomTom Hands-Free Car Kit for iPhone on saatavana hyvin varustetuilta jälleenmyyjiltä ja TomTom.com-verkkosivulta 99,95 euron kuluttajahintaan. Hinta sisältää 23 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja internetissä
http://itunes.apple.com/fi/app/tomtom-speed-cameras-nordic/id505196332

Lisätietoja
Visionist / Jiri Koivuniemi, puh: 040-837 8097, jiri@visionist.fi

TomTom
Vuonna 1991 perustettu TomTom on maailman johtava autoissa käytettävien navigointi- ja paikannustuotteiden valmistaja. Pääkonttoriaan Amsterdamissa pitävän TomTomin palveluksessa on yhteensä 3500 työntekijää 40 eri maassa.

TomTomin tuotteisiin kuuluvat kannettavat navigaattorit, ajoneuvojen kojelautoihin asennettavat infolaitteet, ajokaluston hallintaratkaisut, kartat ja reaaliaikaiset palvelut, kuten palkittu TomTom HD Traffic -ratkaisu. TomTom on pörssilistattu AEXissa (TOM2).

Lisätietoja TomTomista ja TomTomin tuotteista löydät yhtiön verkkosivustolta osoitteesta www.tomtom.com.

Maailman edistyksellisin reittiensuunnitteluväline ja reaaliaikaiset liikennetiedot löydät osoitteesta www.tomtom.com/livetraffic.