DJI Matrice 350 RTK

Boston Group tuo myyntiin ammattilaistason DJI Matrice 350 RTK -kuvauskopterin, jota on kehitetty huomattavasti eteenpäin edeltävästä mallista.

Vaativaan ammattikäyttöön tehty DJI Matrice 350 RTK on kuvauskopterialusta, jota voidaan hyödyntää monenlaisissa lennätys- ja kuvaustehtävissä useiden erilaisten hyötykuormien kanssa. Kopteri sopii erinomaisesti monipuoliseen kartoitukseen, suojelutyöhön, valvontatehtäviin ja tarkastuslentoihin niin viranomaisten kuin yritystenkin käyttöön. Uutuus nostaa kuvauskopterien hyödyllisyyden uudelle tasolle käytettiinpä sitä yritysten työkaluna tai ihmishenkien pelastamiseen.

Kopterilla suoritettavat pelastustehtävät ja moni muu ammattikäyttö eivät voi odottaa hyviä sääolosuhteita. Siksi DJI Matrice 350 RTK -kopterin suojaluokitusta on nostettu IP45-tasosta IP55-tasoon. Lisäksi kopterin FPV-kameraa on parannettu turvallisempia hämärälentoja varten. Kopterissa on myös entistä parempi kuusisuuntainen havainnointi-, paikannus- ja esteentunnistustekniikka infrapunatunnistimen kanssa. Kopteriin voi erikseen hankkia CSM-tutkan, joka voidaan asentaa kopterin päälle. Kopteri on lentokykyinen jopa -20 asteen pakkasessa tai 50 asteen kuumuudessa.

Kopterin 55 minuutin enimmäislentoajan ja 2,7 kilogramman enimmäiskuorman ansiosta lennättäjät voivat valita monipuolisesti hyötykuormia tehtäviensä hoitamiseen. Kuvauskopterissa on neljä paikkaa hyötykuormalle, kuten erikoiskameroille. Näiden enimmäiskuorma voi olla jopa 2,7 kilogrammaa. Kopteri voidaan varustaa monipuolisella kameravalikoimalla, joihin kuuluvat DJI Zenmuse -kamerat.

Zenmuse H20 on kolmella anturilla ja 23-kertaisella optisella suurennuksella varustettu 20 megapikselin kamera, jolla auton rekisterikilpikin on luettavissa jopa 500 metrin etäisyydeltä. Zenmuse H20T on neljän anturin erikoiskamera, jossa on myös 640 x 512 pisteen ja 30 hertsin lämpökuvakamera. Zenmuse H20N integroi tähtivaloanturin ja laseretäisyyssensorin zoom- ja laajakulmakameraan. Zenmuse P1 tuo kopteriin täyden kennokoon kameran, jossa on vaihdettavat kiinteän tarkennuksen objektiivit kolmeakselisessa stabiloidussa gimbaalissa. Zenmuse L1 integroi Livox Lidar -moduulin, erittäin tarkan IMU-inertiamittausyksikön ja karttakameran toisiinsa tuottamaan reaaliaikaista 3D-tietoa ympäristöstään.

Kopteriin voi liittää myös muiden valmistajien kameroita tai muita oheislaitteita, kuten kaasunilmaisimia, kaiuttimia, monispektriantureita, laskentamoduuleja. Payload SDK tukee E-Port-, SkyPort V2- ja DJI X-Port -liitäntöjä, mikä lyhentää huomattavasti hyötykuorman kehitystyön elinkaarta ja maksimoi hyötykuormien potentiaalin erilaisissa käyttötarkoituksissa.

Kopterin mukana tulee vakiona pöly- ja vesitiivis DJI RC Plus -ohjain, joka tarjoaa lennättäjälle seitsemän tuuman kirkkaan näytön ja monipuoliset hallintamahdollisuudet. Kuvauskopterissa on paranneltu kolmikanavainen O3 Enterprise -tiedonsiirtojärjestelmä, jolla onnistuu täysteräväpiirtoisen videokuvan lähettäminen jopa 20 kilometrin päästä. Näin ohjaaja näkee ohjaimen näytöltä tarkasti missä ja miten kuvauskopteri lentää. Näytöllä yhdistyvät reaaliaikainen lentorata ja navigointitiedot. Nämä yhdessä nopeuden ja korkeuden kaltaisten telemetriatietojen kanssa antavat tarkkaa tietoa mahdollisista esteistä lentoreitillä ja parantavat kopterin lentoturvallisuutta. Kopterissa on myös ainutlaatuinen kaksoisohjaajatoiminto, joka mahdollistaa hallinnan siirron apuohjaajalle ensisijaisen ohjaajan menettäessä kopterin hallinnan poikkeustilanteessa. Toiminto mahdollistaa myös uusien ohjaajien kouluttamisen helposti ja turvallisesti.

Kehittyneen älykkyytensä ansiosta DJI Matrice 350 RTK voi paikallistaa, merkitä ja seurata sekä paikallaan pysyviä että liikkuvia kohteita tehokkaasti. Näitä kohdetietoja voidaan helposti jakaa myös muille käyttäjille toimenpiteitä varten. Älykäs seuranta- ja vertailujärjestelmä mahdollistaa myös kaasuputkien, rautateiden ja voimalinjojen seurannan sekä näissä esiintyvien muutosten automatisoidun vertailun. Kuvamateriaalia on vaivaton kerätä valvontalentojen yhteydessä.

Kopterin uuden TB65-akun voi ladata jopa 400 kertaa, joka on tuplamäärä entiseen akkuun verrattuna. Tämä vähentää lentokustannuksia merkittävästi. Akut voi vaihtaa nopeasti kopterin ollessa käynnissä. Tämä nopeuttaa kopterin käyttöä merkittävästi aikakriittisissä lentotehtävissä. Akkuja voi ladata DJI BS65 Intelligent Battery Station -latauslaukussa, johon sopii enintään kahdeksan kopteriakkua ja neljä ohjainakkua. Laukun älytoiminnot pitävät akut aina toimintakunnossa.

Hinta ja saatavuus

DJI Matrice 350 RTK -kuvauskopteri tulee myyntiin toukokuussa yhdessä kahden TB65-akun ja BS65-latausaseman kanssa 13 990 euron suositushintaan. DJI Zenmuse H20- ja DJI Zenmuse H20T -kopterikamerat ovat myynnissä 4 690 ja 11 990 euron suositushintoihin. DJI Zenmuse H20N-, DJI Zenmuse P1- ja DJI Zenmuse L1 -kopterikamerat ovat myynnissä 14 990, 5 490, 12 790 suositushinnoin. Kaikki hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja

https://enterprise.dji.com/matrice-350-rtk
www.boston.fi
https://youtu.be/TssxCDf-e90 (esittelyvideo)
https://1drv.ms/f/s!Avh8gGYzxU_viZFsSZz85URE8SSgUQ?e=7Ypaxh (kuvia)

DJI

Kiinan Piilaaksoksi kutsutussa Shenzenissä pääkonttoriaan pitävä DJI on maailman johtava luovan kamerateknologian valmistaja. Se tunnetaan ennen kaikkea suosituista Mavic- ja Phantom-kuvauskoptereistaan sekä useista laadukkaista kuvanvakaustuotteistaan. DJI on noussut kymmenessä vuodessa yli 3 000 työntekijän maailmanlaajuiseksi valmistajaksi. Lisätietoja osoitteessa www.dji.com.

Boston Group

Boston Group on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 120 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.