Maailman johtava tallennusratkaisujen toimittaja, Seagate Technology tuo myyntiin tehokkaan LaCie 2big Dock -tallennusratkaisun. Esimerkiksi videotaiteilija tai muut massiivista ja monipuolista tallennusta tarvitsevat ammattilaiset voivat luottavaisin mielin siirtää siihen kaiken digimateriaalinsa.

Nykypäivän digitaalinen videomateriaali vaatii paljon tallennustilaa ja nopeat siirtonopeudet. Tähän on usein törmännyt myös helsinkiläinen Tommi Mustaniemi, joka tunnetaan paremmin taiteilijanimellään VJ Sellekhanks. Hän tekee työkseen muun muassa videotuotantoa, visualisointeja, musiikkivideoita ja graffiteja. Kaikessa työssään hän hyödyntää tuntikaupalla 4K-videomateriaalia ja valokuvia. Jättimäisten videotiedostojen käsittely tapahtuu Mac- ja PC-tietokoneilla sekä Adobe Creative Cloud -sovelluksilla.

”Tallennan kaiken videomateriaalin muistikorteilta ja muilta ulkoisilta tallennuslaitteilta LaCie 2big Dock -pöytäkiintolevylle. Sen massiivinen kahdeksan teratavun tallennuskapasiteetti ei lopu kesken suurempienkaan videoprojektieni aikana”, hehkuttaa VJ Sellekhanks. ”LaCie 2big Dock on hämmästyttävän pieni ja liikuteltava pöytäkiintolevy, joten otan sen välillä myös mukaan kuvausmatkoille, jotta voin olla varma, että tilaa ja nopeutta on riittävästi. Se tuo mielenrauhaa jykevällä ja tyylikkäällä olemuksellaan. LaCie 2big Dock on toiminut moitteetta ja voin hyödyntää sitä kokonaisvaltaisesti kaikessa työssäni.”

LaCie 2big Dock
LaCie 2big Dock on 8, 12, 16 tai 20 teratavun pöytäkiintolevy, joka vastaa erityisesti kuvausammattilaisten tarpeisiin. Sen SD- ja CompactFlash-muistikorttipaikat, kaksi huippunopeaa Thunderbolt 3 -liitäntää, muut monipuoliset liitännät ja jykevä rakenne tuovat visuaaliseen työskentelyyn uudenlaista tehokkuutta, sujuvuutta ja helppoutta.

LaCie 2big Dock sopii täydellisesti ultrateräväpiirtoisen videokuvan, huipputarkkojen valokuvien ja muun raskaan digimateriaalin tallentamiseen. Sen kaksi Enterprise-luokan Seagate IronWolf Pro -kiintolevyä takaavat luotettavan ja tehokkaan toiminnan eri RAID-tiloissa. Laitteen Thunderbolt 3 -siirtonopeus yltää jopa 440 megatavun sekuntinopeuteen, joten aikaa säästyy monissa eri työvaiheissa.

Kaksi Thunderbolt 3 -liitäntää mahdollistavat kahden 4K-tarkkuuksisen näytön tai muiden laitteiden yhtäaikaisen ketjuttamisen tallennuslaitteeseen. Lisäksi kehittynyt usb-c-liitäntä soveltuu samanaikaisesti vaikkapa kannettavan tietokoneen virtalähteeksi. Lisäksi usb 3.1 -yhteensopivat tietokoneet voidaan liittää osaksi kokonaisuutta mukana tulevan usb-sovitinkaapelin avulla. Etupaneelin usb 3. 0 -liitännän kautta on helppo ladata vaikkapa älypuhelimen akkua tai purkaa kuvia suoraan digikamerasta. Laitteen takana olevaan DisplayPort-liitäntään voi 4K-näytön kytkeä suoraan.

Neil Poultonin muotoilema alumiinirakenteinen kotelo pitää tiedostot tallessa ja etumaskin sininen merkkivalo kertoo nopeasti kiintolevyn toiminnasta. LaCie 2big Dockilla on viiden vuoden rajoitettu takuu, joka sisältää Rescue-tietojenpalautuspalvelun. Jos jokin menee pieleen, kiintolevy vaihdetaan ja tiedostot palautetaan laboratoriopalvelulla ilman lisäkustannuksia.

LaCie 2big Dockin mukana tulee myös Adobe Creative Cloudin kaikkien sovellusten käyttöoikeus yhdeksi kuukaudeksi veloituksetta (arvo 62 euroa).

Saatavuus ja hinnoittelu
LaCie 2big Dock on saatavilla 8, 12, 16 ja 20 teratavun malleina. Suositushinnat ovat alkaen 529 euroa. Kaikki hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
https://www.lacie.com/gb/en/professional/big/2big/
https://youtu.be/ekdzySviqXo (esittelyvideo)
http://bit.ly/LaCie2bigDock (kuvia)

LaCie
LaCie on Seagate Technologyn omistama korkeantason tuotemerkki, jonka alla kehitetään parhaita tallennusratkaisuja valokuvaajille, videokuvaajille, audioammattilaisille ja muille tehokäyttäjille. LaCie tarjoaa johtavaa tekniikkaa, tehoa, laatua ja asiakaspalvelua, joiden ansiosta käyttäjät voivat toteuttaa omat luovat visionsa. LaCie erottuu kilpailijoistaan keskittymällä muotoiluun, tekniseen tehokkuuteen ja pitkän aikavälin luotettavuuteen. LaCie on vuodesta 1992 alkaen tehnyt yhteistyötä visionääristen tuotesuunnittelijoiden kanssa. Näitä ovat olleet sekä yritykset Ziba Design ja Porsche Design GmbH että tunnetut suunnittelijat Karim Rashid, Ora-ÏIto ja Philippe Starck. Viimeiset 15 vuotta LaCie on tehnyt läheistä yhteistyötä skotlantilaisen tuotesuunnittelija Neil Poutonin kanssa. Näiden suunnittelijoiden kyvykkyys takaa, että käyttäjät saavat tuotteen, jossa yhdistyvät huippumuotoilu ja laadukas teknologia. Lisätietoja osoitteessa www.lacie.com.