Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija, Ubisoft julkisti Assassin’s Creed The Ezio Collection -pelikokoelman myös Nintendo Switch -pelikonsolille.

Assassin’s Creed on yksi maailman suosituimmista toimintapelisarjoista ja näitä pelejä on julkaistu useille eri pelialustoille vuosien varrella. Osa sarjan alkupään peleistä kuitenkin sai alkujaan julkaisunsa pelikonsoleille, joita ei ole enää edes saatavilla. Erityisesti rakastetun Ezio-assassiinin tähdittämät pelit olivat pitkään nykypelaajien ulottumattomissa.

Nyt nämä pelit julkaistaan Assassin’s Creed The Ezio Collection -pelikokoelmana Nintendo Switch -pelikonsolille. Kokoelma sisältää kolme täysimittaista peliä, joita ovat Assassin’s Creed II, Assassin’s Creed Brotherhood ja Assassin’s Creed Revelation. Lisäksi kokoelma sisältää Assassin’s Creed Lineage- ja Assassin’s Creed Embers -lyhytelokuvat.

Näiden pelien pääosassa nähdään pelisarjan kenties legendaarisin ja ikonisin assassiini, Ezio Auditore da Firenze. Näin myös Nintendo-pelaajat pääsevät kokemaan Ezion valloittavat tarinat ja upeat juonenkäänteet niin kotisohvilta kuin reissun päälläkin kannettavan Nintendo Switchin ansiosta. Huolellisen uudelleenkäsittelyn saanut pelikokoelma tukee pelaamista myös pelikonsolin omalta näytöltä. Lisäksi peleissä on tärinäominaisuudet, tuki kosketusnäytölle ja Nintendo Switch -pelikonsoleita varten uusiksi suunniteltu käyttöliittymä.

Assassin’s Creed II -pelissä Ezio esittäytyy ensimmäistä kertaa ja vie pelaajan renessanssiajan Italiaan. Matkan varrella tulevat tutuksi sekä Firenze että Venetsia. Luvassa on kiehtova tarina, jossa vallanpitäjät, salaliitot ja kosto sekoittuvat vaikuttavaksi juonikudelmaksi. Ezio ratkoo ongelmia neuvokkuutensa sekä ensiluokkaisten aseidensa ja varusteidensa avulla. Näiden suunnittelusta on vastannut itse legendaarinen Leonardo de Vinci, joten luvassa on kiehtovia yllätyksiä ja tuon aikakauden huipputason tekniikkaa. Pelikampanjan lisäksi mukana on erillinen tarinallinen lisäosa.

Assassin’s Creed Brotherhood jatkaa Ezion tarinaa uusin kääntein. Vastassaan Eziolla on pahamainen temppeliherrojen järjestö, joita vastaan kamppailu vie Ezion suoraan Roomaan, maan hallinnolliseen ja kulttuurilliseen keskustaan. Samalla se on myös ahneuden ja korruption keskipiste. Ezion ponnistelut vaativat paitsi rohkeutta ja voimaa, myös jämäkkää johtajuutta, sillä hän saa johdettavakseen kokonaisen veljeskunnan vihollista vastaan. Pääpelin rinnalla on myös oma lisäosallinen tarinansa.

Assassin’s Creed Revelation tuo Ezio-trilogian päätökseensä. Hän joutuu jättämään aiemman elämänsä taakseen seuratakseen legendaarisen mestariassassiini Altaïrin jälkiä. Tämä valaistumisen ja oivalluksien matka vie Ezion Konstantinopoliin, ottomaani-imperiumin keskukseen. Siellä Ezio kohtaa temppeliherrojen uudet suunnitelmat, joiden tarkoitus on rampauttaa koko alue heidän valtansa alle. Pelin oma lisäosa täydentää pääpelin kampanjaa.

Kokoelman lyhytelokuvat syventävät Ezion tarinaa ja antavat tästä entistäkin laajemman kokonaiskuvan kaikille pelisarjan faneille.

Pelikokoelman Nintendo Switch -version esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/z0BXfN08Evs.

Assassin’s Creed The Ezio Collection julkaistaan Nintendo Switch -pelikonsolille 17. helmikuuta 2022. Pelin ennakkotilaushinta on 39,99 euroa. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Lisätietoja
www.ubisoft.com/fi-fi/game/assassins-creed/the-ezio-collection
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vh-tWY3DlLTnUq8wUcw?e=Uz8Ik7 (kuvia)

Ubisoft
Ubisoft on maailman johtava interaktiivisten viihdetuotteiden tekijä, julkaisija ja jakelija, jolla on laaja valikoima maailmanluokan pelibrändejä, kuten Assassin’s Creed, Brawlhalla, Far Cry, For Honor, Just Dance, Watch Dogs, The Crew, Tom Clancy’s -pelisarja mukaan lukien The Division, Ghost Recon ja Rainbow Six. Ubisoftin maailmanlaajuinen pelistudioiden ja myyntitoimistojen verkosto on sitoutunut toimittamaan omaperäisiä ja muistettavia pelikokemuksia kaikilla suosituilla pelialustoilla mukaan lukien pelikonsolit, älypuhelimet, tablettilaitteet ja tietokoneet. Ubisoftin myynti vuonna 2020-2021 oli yli 2,241 miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa www.ubisoftgroup.com.