Boston Group tuo myyntiin tekoälyohjatun, motorisoidun ja aiempaa tarkemman OBSBOT Tiny 4K -verkkokameran huipputason kuvanlaadulla.

Alati yleistyvät etäyhteyksillä järjestettävät palaverit, luennot ja koulutukset sekä erilaiset striimitapahtumat ovat kasvattaneet laadukkaan verkkokameran tarvetta niin kotona kuin työpaikoillakin. Useimpien kannettavien tietokoneiden vaatimattomat kiinteät verkkokamerat eivät riitä äänentoiston tai kuvanlaadun osalta käyttäjien vaatimuksiin. Etenkin suoratoistolähetyksissä sekä laadukasta kuvanlaatua edellyttävissä kokous- ja koulutustilanteissa tietokoneiden yhdysrakenteiset kamerat ovat monesti parhaimmillaankin vain välttäviä ammattikäyttöön. Etenkin huonosti valaistuissa olosuhteissa videokuva on rakeinen ja epätarkka.

Pienikokoinen ja älytoiminnoilla terästetty OBSBOT Tiny 4K -verkkokamera on näppärä ja helppokäyttöinen videotyökalu, jonka avulla onnistuvat vaivatta videostriimit, etäluennot ja verkkopalaverit. Nimensä mukaisesti Tiny 4K -kamera kykenee ultrateräväpiirtoiseen 4K-videotarkkuuteen 30 kuvan sekuntinopeudella tai täysteräväpiirtoiseen 1080p-videolaatuun 60 kuvan sekuntinopeudella. Lisäksi kamerassa on entistä laadukkaampi 1/2.8 tuuman kuvakenno, nelinkertainen digitarkennus sekä HDR-kuvatekniikka. Näiden ansiosta videot näyttävät entistä laadukkaammilta, eloisemmilta ja värikylläisiltä jopa hämärässä valaistuksessa.

OBSBOT Tiny 4K hyödyntää entistä kehittyneempää tekoälypohjaista kohteentunnistusta havaitakseen ja seuratakseen liikkuvia kuvauskohteita reaaliajassa. Kamera kääntyy motorisoidun ja kaksiakselisen gimbaalin avulla aina oikeaan kuvakulmaan ja asentoon kuvauskohteen liikkeen mukaan. Näin kameralle esiintyvä voi keskittyä puhumiseen ja näyttämiseen, kun kameran tekniikka hoitaa seurannan ja tarkennuksen automaattisesti. Uusista toimintatiloista Motion-tila sopii isompiin liikkeisiin, jolloin kamera seuraa liikkuvaa henkilöä herkeämättä. Headroom-tila puolestaan keskittyy videopalavereissa ja koulutustilanteissa olevaan puhujaan ja hänen kasvojensa seurantaan.

Kameran tekoäly osaa tulkita kätevää ja monipuolista eleohjausta, jossa sanoja tai komentojen lausumista ei tarvita. Tämän ansiosta kameraa voi ohjata helpoin käsimerkein ja käden elein, eikä puhetta tarvitse keskeyttää kameran ohjaamiseksi. Tekoäly huolehtii myös väri- ja valkotasapainosta automaattisesti valaistuksen tasosta riippumatta.

Korkeatasoisten monisuuntaisten mikrofonien ansiosta OBSBOT Tiny 4K poimii äänen selkeästi ja häiriöttä. Taustamelua vaimentavan tekniikan ansiosta ylimääräiset äänet suodattuvat tehokkaasti pois, joten videopalaverien ja striimilähetysten tekeminen onnistuu monenlaisessa kuvausympäristössä.

Kätevän ja helposti säädettävän magneettisen jalustan ansiosta kamera voidaan helposti asettaa esimerkiksi pöytätasolle tai suoraan tietokoneen näytön reunalle. Kamerassa on myös yksityistila, jolla kameran linssin saa kääntymään kohti alustaa. Kameran mukana tulevat johdot sopivat sekä usb-c- ja usb-a-liitäntöihin. OBSBOT Tiny 4K on sekä Windows- että Mac-yhteensopiva ja toimii kaikkien yleisimpien videosovellusten kanssa. Kameran mukana tulee kehittynyt ja monipuolinen OBSBOT-ohjelmisto, jolla voidaan määrittää esimerkiksi gimbaalin ja tarkennuksen asetuksia sekä kuvauskohteen seurantalukitusta.

Hinta ja saatavuus
Ultrateräväpiirtoinen OBSBOT Tiny 4K tulee myyntiin välittömästi 299 euron suositushintaan. Aiempi malli, täysteräväpiirtoinen OBSBOT Tiny on edelleen saatavana 199 euron suositushintaan. Hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
https://obsbot.com/obsbot-tiny-4k
www.boston.fi
https://youtu.be/zR10VN59gro (esittelyvideo)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vh-kZzLj5miQx4SWrlQ?e=ODpmoi (kuvia)

Boston Group
Boston Group on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 60 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.