Maailman johtavan oheislaitteiden valmistaja Logitechin sekä kilpaurheilu- ja superautoistaan tunnetun McLarenin yhteisvoimin järjestämät virtuaaliset Logitech McLaren G Challenge 2021 -ajokisat saavat mestarinsa ensi viikonlopun loppuhuipennuksessa.

Jo neljäs vuosittainen Logitech McLaren G Challenge -ajokisa huipentuu ensi viikonlopun mestaruusajoissa. Kolmessa eri kisalohkossa ajetaan omat päätöskisansa, jotka ovat edessä tulevana viikonloppuna 14.-16. tammikuuta 2022. Jo kesällä alkaneissa ajokisoissa ajettiin läpi kesän ja syksyn kisapisteistä, joilla ratkaistiin pelaajien parhaimmisto ja joiden perusteella valikoituivat päätöskisaan osallistuvat kuljettajat. Kilpailu on jaettu kolmeen eri lohkoon, joita ovat avoin luokka, vakioluokka ja urheiluautojen luokka.

Kisoihin sai osallistua vailla aiempaa kisakokemusta ja karisinnoissa mukana olikin monenlaista amatööri- ja harrastajakuljettajaa todellisten veteraanien ohella. Nyt näistä parhaat ovat selviytyneet loppukisoihin ja jännittävä huipennus on jaettu kolmeen eri kisapäivään. Ensimmäisenä on vuorossa urheiluautojen luokka, jonka kisat ajetaan perjantaina 14. tammikuuta. Lauantaina 15. tammikuuta ratkotaan vakioluokan parhaimmisto ja viimeisenä on vuorossa sunnuntaina 16. tammikuuta kisattava avoin luokka. Kaikki kisat alkavat kello 15.00 Suomen aikaa.

Voittajia odottaa mahtava kisapalkinto, sillä jokainen kolmen lohkon voittajista saa neljän päivän maksetun matkan Lontooseen. Matkan ohjelmaan kuuluu kattava tutustumiskierros McLarenin teknologiakeskukseen ja kansainvälisen kisakuljettaja Lando Norriksen ajovalmennus. Lisäksi voittaja saa VIP-kokemuksen Formula 1 British Grand Prix 2022 -kisoissa.

Logitech G Challenge -mestaruuskisojen järjestämisessä kumppaneina ovat McLaren Racing, iRacing, Splunk Inc, QNTMPAY ja Assetto Corsa Competizione.

Suorat kisalähetykset on katsottavissa päivittäin osoittessa https://www.twitch.tv/logitechg.

Lisätietoja
www.logitechgchallenge.com
https://1drv.ms/v/s!Avh8gGYzxU_vh-tQur-Aa4vyj2pg9Q?e=HRHpWY (Lando Norriksen finaalitervehdys)
https://youtu.be/UtjaYeiaryU (esittelyvideo)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vh6tpi-hVHbQ6oQqhlw?e=k8EcgW (kuvia)

McLaren Racing
Uuden-Seelannin kilpakuljettaja Bruce McLaren perusti McLaren Racingin vuonna 1963. Tiimi ajoi ensimmäisen Formula 1 -kilpailunsa vuonna 1966. Siitä lähtien McLaren on voittanut 20 Formula 1 -mestaruutta, yli 180 Formula 1 -kilpailua, Le Mansin 24 tunnin ajot ensimmäisellä yrittämällään ja Indianapolis 500 -kisat kolmesti. McLaren Racing kilpailee tällä hetkellä vuoden 2021 FIA Formula 1 -mestaruuskilpailuissa Lando Norrisin ja Daniel Ricciardon kanssa. Vuoden 2021 INDYCAR-sarjassa tiimi ajaa Arrow McLaren SP -kuskien Pato O’Wardin ja Felix Rosenqvistin kanssa. Vuonna 2022 McLaren Racing aloittaa uudessa moottoriurheiluluokassa, kun McLarenin tiimi kaasuttaa myös innovatiiviseen ja täysin sähköiseen Extreme E -maastokilpailusarjaan. Lisätietoja osoitteessa www.mclaren.com.

Logitech G
Logitech Internationalin omistama Logitech G -tuotemerkki on tietokone- ja konsolipelitarvikkeiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja. Logitech G tarjoaa kaiken tasoisille pelaajille alan johtavia näppäimistöjä, hiiriä, kuulokkeita, hiirimattoja ja simulaatio-ohjaimia, kuten ratteja ja lento-ohjaimia. Ne ovat syntyneet intohimosta pelaamiseen sekä innovatiivisen muotoilun ja kehittyneiden teknologioiden ansiosta. Logitech International on perustettu vuonna 1981 ja sen pääkonttori sijaitsee Sveitsin Lausannessa. Yhtiö on pörssilistattu SIX Swiss Exchangessa (LOGN) ja Nasdaq Global Select Marketissa (LOGI).  Lisätietoa Logitech G:stä osoitteessa www.logitechg.com.