Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija, Ubisoft tarjoaa historiallisen oppimiskokemuksen Assassin’s Creed Valhallan pelimoottorilla.

Discovery Tour: Viking Age on opetuksellinen kokemus viikinkien aikakaudesta. Se tarjoaa mahdollisuuden tutustua viikinkien kulttuuriin, tapoihin ja arkkitehtuuriin Assassin’s Creed Valhalla – pelimoottoria hyödyntäen. Sen ansiosta opettajat, oppilaat ja kaikki viikinkien historiasta kiinnostuneet voivat tutustua ympäristöön omassa tahdissa ilman taisteluita tai suoritettavia tehtäviä.

Suosittujen Discovery Tour: Ancient Egypt- ja Discovery Tour: Ancient Greece -julkaisujen myötä virtuaalinen opetussarja kääntää katseensa antiikin Egyptistä ja Kreikasta viikinkien kulttuuriin. Viking Age vie virtuaalimatkaajansa aikakauteen, jolloin maanviljely, merenkulku ja ryöstöretket määrittivät sekä pohjoismaista että englantilaista elämää. 800-luvun elintapoja ja kulttuuria kuvaava virtuaalielämys on luotu yhdessä arkeologien ja historiantutkijoiden kanssa. Heidän tutkimustietoaan ja ymmärrystä tuon aikakauden ihmisistä, tavoista ja perinteistä on hyödynnetty rakentamaan virtuaalikokemuksesta ainutlaatuinen ja upea sekä historiallisesti tarkka elämys. Tapahtumien keskiössä ovat etenkin tuon ajan Norja ja Englanti.

Samalla Discovery Tour -sarja on kehittynyt entistäkin hauskemmaksi ja opettavaiseksi kokemukseksi. Virtuaalioppituntien ydin rakentuu tarinankerronnan ympärille, jolloin tapahtumien kokija voi ottaa viikinkihahmon tai anglosaksihenkilön roolin ja kokea näiden kautta isot ja pienet tapahtumat läpi omasta perspektiivistään. Seikkailun aikana opitaan paljon muista asukkaista, ympäröivästä maailmasta ja tavoista yksityiskohtia myöden.

Discovery Tour -sarjaa tehtäessä on aina tehty läheistä yhteistyötä historiantutkijoiden ja muiden kumppanien kanssa, jotta koettavissa olisi ainutlaatuinen ja mahdollisimman historiallisesti tarkka virtuaalimaailma. Oppikokemuksesta vastannut pelistudio Ubisoft Montreal on työstänyt kokemusta monien tahojen kanssa. Yhdistyneiden kuningaskuntien kansalliskirjasto, The British Library, tarjosi käyttöön merkittävän määrän tietoa viikinkiajasta. Ranskan kulttuuriministeriön alainen Réunion des Musées Nationaux – Grand Palais omalla valokuva-arkistollaan on ollut merkittävissä määrin apuna Discovery Tour -kokemusten graafisen kokemuksen luomisessa. Yorkin arkeologisen säätiön ylläpitämä Jorvikin viikinkikeskus Englannissa on osaltaan auttanut englantilaisen viikinkikokemuksen luomisessa. Tanskan kansallismuseo Nationalmuseet koostuu peräti 20 eri museotoimipisteestä ympäri maata ja sisältää paljon arvokasta tietoa tanskalaisten viikinkihistoriasta, jota on myös hyödynnetty pelikokemuksen luomisessa. Prestonin puistomuseo Stockton-on-Tees’n alueella, Briteissä, on perehtynyt anglo-skandinaavisen kulttuuriin ja tarjonnut apuaan pelikokemuksen luomisessa. Museossa myös järjestetään vuonna 2022 erityinen viikinkinäyttely, jossa nähdään myös Discovery Tour: Viking Agen esittelemiä teemoja.

Discovery Tour: Viking Age on tarkoitettu kaiken ikäisille historiasta kiinnostuneille, jotka haluavat rauhassa tutkia pelimaailman ympäristöä ja näissä olevia hahmoja sekä samalla oppia yksityiskohtaisia asioita historiankulusta ja erilaisista aikalaistavoista.

Discovery Tour: Viking Age julkaistaan pc-tietokoneille Ubisoft Connect- ja Epic Games -pelipalveluissa 19. lokakuuta 2021. Lisäksi virtuaalikokemus tulee saataville Xbox Series X/S-, Xbox One-, PlayStation 5- ja PlayStation 4 -pelikonsoleille sekä Stadia-pelipalveluun alkuvuodesta 2022. Kaikki pelin omistajat voivat ladata Discovery Tour: Viking Age -kokemuksen ilmaiseksi. Se on ostettavissa myös erikseen, eikä näin vaadi toimiakseen varsinaista peliä.

Assassin’s Creed Valhalla
Assassin’s Creed IV Black Flag- ja Assassin’s Creed Origins -toimintapelit luonut pelistudio Ubisoft Montreal vie pelaajat viikinkiajalle ja kertoo Eivor-viikinkisoturin tarinan. 800-luvulle sijoittuva Assassin’s Creed Valhalla -peli esittelee upean, avoimen ja eläväisen pelimaailman, joka nivoo yhteen sekä viikinkien ryöstöretket että Englannin synkän ja verisen aikakauden. Peli tuo sarjaan uusia ominaisuuksia, kuten mahdollisuuden järjestää omia ryöstöretkiä ja perustaa oma uudisasukasyhteisö uuteen maahan. Vahvistamalla omaa yhteisöä kasvaa myös pelaajan johtaman alueen vaikutusvalta. Pelaajan ohjastama Eivor voi pelaajan valinnan mukaan olla mies- tai naistaistelija. Omaa hahmoaan voi myös muokata monella tapaa hiustyylien, tatuointien, sotamaalausten ja varusteiden osalta ilmentämään omaa tyyliään.

Assassin’s Creed Valhalla on saatavilla sekä Xbox Series X/S-, Xbox One-, PlayStation 5- ja PlayStation 4 -pelikonsoleille että Epic Games Store- ja Ubisoft Store -kauppapaikkojen kautta pc-tietokoneille. Lisäksi peli on saatavilla Ubisoft+- ja Stadia-pelipalveluista. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Lisätietoja
www.ubisoft.com/fi-fi/game/assassins-creed/valhalla
www.ubisoft.com/fi-fi/game/assassins-creed/discovery-tour
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vh7N-8xGwcVRklLh_7g?e=uqoFbe (kuvia)

Ubisoft
Ubisoft on maailman johtava interaktiivisten viihdetuotteiden tekijä, julkaisija ja jakelija, jolla on laaja valikoima maailmanluokan pelibrändejä, kuten Assassin’s Creed, Far Cry, For Honro, Just Dance, Watch Dogs, Tom Clancy’s -pelisarja mukaan lukien The Division, Ghost Recon ja Rainbow Six. Ubisoftin maailmanlaajuinen pelistudioiden ja myyntitoimistojen verkosto on sitoutunut toimittamaan omaperäisiä ja muistettavia pelikokemuksia kaikilla suosituilla pelialustoilla mukaan lukien pelikonsolit, älypuhelimet, tablettilaitteet ja tietokoneet. Ubisoftin myynti vuonna 2018-2019 oli yli kaksi miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa www.ubisoftgroup.com.