Maailman johtava oheislaitteiden valmistaja, Logitech julkisti pienikokoisen ja langattoman Logitech MX Keys Mini -näppäimistön PC- ja Mac-tietokoneille.

Luoville ihmisille kehitetty kompakti Logitech MX Keys Mini -näppäimistö tarjoaa täydellisen kirjoituskokemuksen normaalikokoisilla painikkeilla, mutta entistä sirommassa muodossa. Näppäimistön minimalistinen muotoilu ilman numeronäppäimistöä sopii mihin tahansa työympäristöön, toimistosta kotiin tai liikkuvaan työpisteeseen. Hyvä kirjoitustuntuma yhdistyy käytön miellyttävyyteen ja tarkkuuteen verrattomalla tavalla.

”Uusi entistä pienempi näppäimistömme perustuu saamaamme käyttäjäpalautteeseen. Etenkin luovat käyttäjäyhteisöt ovat toivoneet pienempää versiota suosituista MX-näppäimistöistämme”, kommentoi tuotepäällikkö Tolya Polyanker. ”MX Keys Mini toimii luontevasti luovuuden jatkona viemättä liikaa tilaa työpisteeltä, missä ikinä töitä tehdäänkään.”

Logitech MX Keys Mini hyödyntää Logitechin korkeatasoista Perfect Stroke -teknologiaa, joka mahdollistaa miellyttävän painallustuntuman ja hyvän kirjoitustarkkuuden. Pyöreähköt painikkeet löytyvät luonnollisilta paikoiltaan helposti ja vaistonvaraisesti eikä tilaa ole hukattu työn kannalta tarpeettomille erikoispainikkeille. Painikkeiden tarkempi tasapainoisuus tuntuu sormissa paremmalta hallittavuudelta ja vähentää näppäimistön käytöstä aiheutuvaa ääntä. Kevyen painallusvasteen ansiosta näppäimistöllä kirjoittaminen tuntuu vaivattoman rennolta ja nopealta.

Näppäimistön minimalistinen muotoilu mahdollistaa hartialinjan paremman asennon sekä hiiren tuomisen lähemmäs näppäimistöä. Lopputuloksena on parempi työasento ja kohentunut ergonomia. Lisäksi näppäimistön älykäs taustavalaistus huomaa käsien läheisyyden ja säätää kirkkautta ympäristön valaistuksen mukaan automaattisesti.

Logitech Options -ohjelmiston kanssa näppäimistö tukee kolmea uutta erikoistoimintoa. Näitä ovat Windows- ja Mac-käyttöjärjestelmien kanssa yhteensopiva sanelupainike, mikrofonin mykistyspainike ja erillinen emoji- eli hymiöpainike. Näillä monien jatkuvasti käyttämät toimet voi käynnistää helposti nappia painamalla.

Logitech MX Keys Mini -näppäimistön voi liittää langattomasti yhtä aikaa jopa kolmeen eri laitteeseen Bluetooth Low Energy -tekniikalla. Näppäimistön lataus onnistuu nopeasti USB-C-johdolla. Näppäimistö on yhteensopiva Windows-, Chrome-, Linux-, Android-, macOS-, iOS- ja iPadOS-käyttöjärjestelmien sekä Bluetooth- ja Logi Bolt -liitäntäteknologioiden kanssa. MX Keys Mini for Mac -näppäimistö on puolestaan optimoitu käytettäväksi macOS-, iOS- ja iPadOS-yhteensopivien laitteiden kanssa.

Logitech MX Keys Mini on saatavana kolmella eri värillä, joita ovat kauniin punertava roosa, ajaton vaaleanharmaa ja ikityylikäs grafiitinmusta. Logitech MX Keys Mini for Mac on saatavana valkoisena. Lisäksi Logitech MX Keys Mini soveltuu erinomaisesti Logitech MX Master -hiirien kanssa käytettäväksi.

Kaikki Logitechin tuotteet suunnitellaan tarjoamaan ensiluokkainen käyttäjäkokemus sekä minimoimaan tuotteen valmistuksen hiilijalanjälki. Kestävän kehityksen mallissa huomioidaan tuotteen kehitystyö ja valmistus aina raaka-aineista valmistukseen ja tuotteen kierrätysmahdollisuuksiin huomioiden ympäristölliset ja sosiaaliset tekijät. Myös Logitech MX Keys Mini -näppäimistöjen muoviosat on valmistettu kierrätetystä PCR-muovista. Grafiitinmustan muovin kohdalla määrä on 30 prosenttia, kun taas vaaleanharmaassa ja roosanvärisessä näppäimistössä kierrätysmuovia on 12 prosenttia. Logitechin PCR-ohjelma kertoo yrityksen omistautumisesta kestävään kehitykseen ja materiaalien uusiokäytöstä, joka osaltaan auttaa pienentämään alan hiilijalanjälkeä. Vuoden 2021 loppuun mennessä kaikki Logitechin työkäyttöön suunnitellut hiiret ja näppäimistöt sisältävät jossain määrin kierrätysmuovia. Tätä prosessia laajennetaan myös muihin tuotteisiin mahdollisuuksien mukaan. Logitech MX Keys Mini -näppäimistöjen paketeissa käytettävä paperi on tuotettu FSC-sertifioiduista metsistä, joka heijastaa Logitechin vastuullisuutta maailman luonnonvaraisten metsien hallinnassa.

Hinta ja saatavuus
Logitech MX Keys Mini ja MX Keys Mini for Mac ovat heti saatavana 109 euron suositushintaan. Hinta sisältää 24 prosentin arvonlisäveron. Lisäksi Logitech MX Keys Mini for Business -näppäimistömalli julkaistaan lokakuun aikana. Sen hinta vahvistetaan myöhemmin.

Lisätietoja
www.logitech.com/fi-fi/products/keyboards/mx-keys-mini.html
www.logitech.com/fi-fi/products/keyboards/mx-keys-mini-for-mac.html
https://youtu.be/2myHcGrrW78 (esittelyvideo)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vh8Rt3Jk0cx5Wf0WkHA?e=SKpRIa (kuvia)

Tukkurit
ALSO Finland, puh: 03 213 6100, www.also.fi
Despec Finland, puh: 09 827 53 00, www.despec.fi
Ingram Micro, puh: 09 887 4000, www.ingrammicro.fi
Tech Data Finland, puh: 0201 55 3636, www.techdata.fi

Logitech
Logitechin suunnittelemat tuotteet ovat läsnä ihmisten päivittäisessä elämässä. Ne yhdistävät käyttäjänsä moniin heille merkittäviin digitaalisiin kokemuksiin. Logitech aloitti yli 35 vuotta sitten ihmisten tuomisen lähemmäs toisiaan tietokoneiden avulla. Nyt Logitech on usean tuotemerkin yhtiö, joka yhdistää ihmisiä musiikin, pelaamisen, videoiden ja tietotekniikan keinoin. Logitechin tuotemerkkejä ovat Logitech, Ultimate Ears, Jaybird, Blue Microphones, Logitech G ja ASTRO Gaming. Logitech International on perustettu vuonna 1981 ja sen pääkonttori sijaitsee Sveitsin Lausannessa. Yhtiö on pörssilistattu SIX Swiss Exchangessa (LOGN) ja Nasdaq Global Select Marketissa (LOGI).  Lisätietoa Logitechista osoitteessa www.logitech.com.