Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija, Ubisoft (www.ubi.com) avasi avoimeen tietoon perustuvan kokeellisen Watch_Dogs WeareData -webbisivuston.

wd_wearedata

Watch_Dogs WeareData -webbisivusto kokoaa ensi kertaa yhteen paikkaan mahdollisimman paljon avointa tietoa ja sen perusteella mallintaa kolme eurooppalaista suurkaupunkia. Nämä kaupungit ovat Pariisi, Lontoo ja Berliini.

Watch_Dogs -toimintapelissä Chicagon kaupunkia ohjaa ctOS-keskustietokone, joka linkittää koko kaupungin infrastruktuurin ja julkisen valvonnan yhteen keskukseen. Tieto on pelin sydän. Pelaajan ohjaama sankari, Aiden Pierce, hakkeroi tämän järjestelmän. Hän käyttää kaikkea saamaansa tietoa ja keskustietokoneen resursseja saavuttaakseen päämääränsä.

Watch_Dogs WeareData on puolestaan maailman ensimmäinen webbisivusto, joka kerää huikean määrän avointa tietoa kolmesta eurooppalaisesta suurkaupungista kolmiulotteiseen karttaan. Sivusto osoittaa kuinka linkitetty nykymaailma on ja miten realistinen tulevan pelin kuvitteellinen maailma on. Julkisen ja yksityisen tiedon käytön uutisointi on ollut runsasta viime aikoina, joten sivusto on myös erittäin ajankohtainen osoitus avoimen tiedon nykytilasta.

Watch_Dogs WeareData -webbisivuston käyttäjät voivat reaaliajassa tutustua aitoon tietoon, jolla moderneja kaupunkeja organisoidaan ja ylläpidetään. Sivusto tarjoaa tietoa kaupunkien alueista ja ihmisistä heidän paikallistettujen sosiaalisten aktiviteettiensa avulla. Näitä tietoja kerätään mm. julkisesta liikenteestä, mobiiliverkoista, valvontalaitteista sekä Instagram-, Twitter- ja Foursquare-palveluista.

Watch_Dogs WeareData -sivusto on avattu tänään osoitteessa http://wearedata.watchdogs.com.

Watch_Dogs -toimintapeli julkaistaan 21. marraskuuta Xbox 360-, Xbox One-, Wii U-, PlayStation 3- ja PlayStation 4 -pelikonsoleille sekä pc-tietokoneille. Pelin alustakohtaiset hinnat vahvistetaan myöhemmin. Pelin ikäraja on PEGI 18+.

Lisätietoja ja tarkat tekniset tiedot
http://wearedata.watchdogs.com
http://watchdogs.ubi.com
http://bit.ly/123R22a (sivuston esittelyvideo)
http://bit.ly/16DDv5U (sivuston Making of -video)
http://bit.ly/17tp5pX (tuotekuvia)

Ubisoft
Ubisoft on maailman johtavia tietokone- ja konsolipelijulkaisijoita, jonka pääkonttori sijaitsee Rennesissä, Ranskassa. Yrityksellä on pelistudioita 17 maassa sekä tytäryhtiöitä yhteensä 26 maassa. Ubisoftin lukuisiin pelituotteisiin kuuluvat muiden muassa Assassin’s Creed- ja Tom Clancy’s Ghost Recon -pelisarjat sekä Prince of Persia -pelit. http://www.ubi.com/fi/