TomTom (www.tomtom.com/fi_fi/) julkisti tänään TomTom GO -navigaattorimalliston saatavuuden ja tuotekohtaiset hinnat.

Täysin uudenlainen navigaattorimallisto huolehtii siitä, että kuljettaja on kartalla ja matkanteko helppoa. Uudet ominaisuudet, kuten vuorovaikutteinen kartta, elinikäinen TomTom Traffic -palvelu ja 3D-kartat, antavat tarkkaa tietoa reitistä ja liikenteestä.

TomTom GO on saatavana kolmella eri näyttökoolla. Vaihtoehtoja ovat 4.3, 5 ja 6 tuuman mallit. TomTom GO 400, 500 ja 600 sisältävät kaikki samat innovatiiviset ominaisuudet, erona on vain näytön koko eri käyttötarpeiden ja mieltymysten mukaan.

Nyt myyntiin tulevat TomTom GO Smartphone Connected -mallit on suunniteltu vastaanottamaan TomTom Traffic- ja Speed Cameras -palveluiden tietoja liittämällä älypuhelin navigaattoriin langattoman Bluetooth-yhteyden avulla.

Myöhemmin kuluvan vuoden aikana myyntiin tulevat TomTom GO Always Connected -mallit puolestaan toimivat sellaisenaan. Näissä malleissa on oma sisäinen SIM-korttinsa, jolla laitteet voivat käyttää datapalveluita ilman älypuhelinyhteyttä.

Vuorovaikutteinen kartta
Kuljettajat saavat matkatietoja teräväpiirtoiselta ja kapasitiiviselta kosketusnäytöltä. Uusi vuorovaikutteinen kartta reagoi kosketuksiin ja on tarkennettavissa kosketusohjauksin. Kuljettajat voivat tarkentaa ja tutkia paikkoja kartalta sekä määrittää matkakohteita ja reittejä pelkillä sormenpäiden kosketuksilla.

Elinikäinen TomTom Traffic -palvelu
Uudet TomTom GO -mallit sisältävät laitteen elinikäisen TomTom Traffic -palvelun. TomTomin maailmanluokan ruuhkatiedot kertovat tarkasti mistä ruuhkat alkavat ja mihin ne loppuvat, ja näin auttavat kuljettajia saapumaan määränpäähänsä mahdollisimman nopeasti. Älypuhelimen* kautta liitetyt laitteet käyttävät TomTom Traffic -palvelua Bluetooth-yhteydellä.

3D-kartat
Rakennukset ja maamerkit esitetään upealla 3D-grafiikalla, jotta kuljettajat tietävät aina tarkasti missä he ovat.

Lisäominaisuudet
– Reittipalkki: Olennaiset ruuhka- ja matkatiedot ovat nähtävissä vilkaisulla. Reittipalkki näyttää tarkat ruuhka- ja nopeusvalvontakameratiedot edessä olevalla tiellä.
– Pikahaku: Kuljettajat löytävät määränpäänsä nopeammin intuitiivisten hakutulosten ansiosta.
– Omat paikat: Kuljettajat näkevät suosikkipaikkansa kartalla ja voivat muokata karttaa My Places -toiminnolla. Tämän ansiosta reitit omiin suosikkipaikkoihin löytyvät aiempaa helpommin.
– Elinikäiset kartat: Kuljettaja voi ajaa aina viimeisimpien karttojen kanssa. Laitteen eliniän ajan on ladattavissa vähintään neljä karttapäivitystä vuodessa. Kuljettajat saavat päivityksiä niin tieverkoston, osoitteiden kuin myös kiinnostavien paikkojen osalta.
– Speed Cameras -palvelu (kolmen kuukauden kokeiluaika): Kuljettajat voivat ajaa rennommin tämän ominaisuuden varoittaessa edessä olevista nopeusvalvontakameroista. Toiminto ilmoittaa paikallisista nopeusrajoituksista ja näin ehkäisee mahdollisia ylinopeussakkoja. Osana TomTomin maailmanlaajuista ajoyhteisöä palvelun käyttäjä hyötyy edistyksellisestä ja tarkasta varoituspalvelusta.

Hinnat ja saatavuus
TomTom GO 400, 500 ja 600 ovat saatavilla heinäkuussa 199, 229 ja 279 euron kuluttajahinnoin. Hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja Internetissä
www.tomtom.com/fi_fi/products/car-navigation/go/
http://bit.ly/Zzyx4D (painokelpoisia tuotekuvia)
http://bit.ly/11fhCFI (esittelyvideo)

Lisätietoja
Visionist / Jiri Koivuniemi, puh: 040-837 8097, jiri@visionist.fi

TomTom
Vuonna 1991 perustettu TomTom on maailman johtava navigointi- ja paikannustuotteiden valmistaja. Pääkonttoriaan Amsterdamissa pitävän TomTomin palveluksessa on yhteensä 3 500 työntekijää yli 35 eri maassa. TomTom on pörssilistattu AEXissa (TOM2).

TomTomin tuotteisiin kuuluvat kannettavat navigaattorit, ajoneuvojen kojelautoihin asennettavat infolaitteet, ajokaluston hallintaratkaisut, reaaliaikaiset karttapalvelut ja GPS-urheilukellot.

Lisätietoja TomTomista löytyy yhtiön verkkosivustolta osoitteesta www.tomtom.com.