Airsoft eli softaus on viime vuosina kasvattanut suosiotaan monipuolisena harrastuksena, joka mahdollistaa sodankäynnin simuloinnin turvallisella ja hauskalla tavalla. Airsoftissa pelataan oikeankaltaisilla asejäljennöksillä, joiden ammuksina toimivat kevyet ja turvalliset muovikuulat.

TheBackAlley
Valokuva: www.jarilam.com

Ulkotiloissa käytäviä taisteluita on helppo järjestää, mutta sisäareenalla airsoft nousee tunnelmaltaan ja intensiivisyydeltään aivan uudelle tasolle. Sodankäynnin mallintaminen voidaan toteuttaa oikeita sisätiloja muistuttavissa ympäristöissä. Samalla pelin järjestämiseen vaaditaan vähemmän pelaajia, kun lyhyemmät välimatkat soveltuvat hyvin pienemmänkin porukan pelaamiseen.

Oikeankokoiset huoneet, sisustus ja erilaiset kulkureitit tekevät sisätiloissa softauksen huomattavasti taktisemmaksi ja jännittävämmäksi. Tällaisissa tiloissa pelaaminen mahdollistaa myös erilaisten skenaarioiden hyödyntämisen. Tällaisia voivat olla esimerkiksi tiettyjen tilojen valtaaminen ja vihollisilta suojeleminen, pomminpurku tai vaikkapa erilaiset skenaarioharjoittelut huoneiden vyöryttämisestä panttivankitilanteisiin.

Suomen ainoa lämmitetty airsoft-sisäpeliareena The Back Alley CQC sijaitsee Helsingin Jätkäsaaressa. Kolme vuotta toiminnassa ollut sisätaisteluareena on suunniteltu yksinomaan airsoft-pelaamiseen ja viranomaiskäyttöön. Pohjapinta-alaa kaksikerroksisen The Back Alleyn tiloista löytyy yhteensä 450 neliömetriä. Erilaisista teemahuoneista ja yhdyskäytävistä rakentuva ympäristö sisältää taktisia näköesteitä, eri korkuisia käytäviä sekä isoja ja pieniä huoneita. Osa huoneiden ovista on suljettavia ja avattavia, jotka yhdessä huoneiden ja käytävien korkeuserojen kanssa tekevät taistelusta hyvin taktista ja monipuolista.

”Tavoitteenamme on tuoda esiin airsoftin urheilullinen ja sosiaalinen luonne. Meillä airsoft koetaan ennen kaikkea lajina, joka nostaa hien pintaan ja saa adrenaliinin virtaamaan!”, hehkuttavat yhteen ääneen The Back Alleyn omistajat Phillip W. Clifford ja Pekka Suomalainen.

The Back Alleyn tiloissa pelataan erilaisia airsoft-pelejä ja -skenaarioita. Lisäksi areenalla on mahdollisuus järjestää erilaisia yksityistilaisuuksia esimerkiksi yrityskäyttöön. Tiloissa järjestetään myös viranomaiskäyttöön tarkoitettuja harjoituksia ja tilanneskenaarioita, joilla voidaan mallintaa aidontuntuisia tapahtumia tosielämän tapahtumia varten.

The Back Alley osallistuu perjantaina alkaviin Digiexpo-messuihin esiintymällä Rainbow Six Siege -toimintapelin sotilaina Ubisoftin osastolla 6d79. Siellä on mahdollisuus myös haastatella The Back Alleyn omistajia.

Lisätietoa
www.backalleycqc.com
www.combatsim.info (yrityssivusto ja kuvamateriaalia)
https://youtu.be/tPuWGYSRqS0 (lyhyt esittelyvideo)