TomTom (www.tomtom.com/fi_fi/) määrittää navigaattorien uuden tason TomTom GO -malliston julkistuksellaan. TomTom on uudistanut kannettavat navigaattorit täysin ja palauttanut matkanteon hallittavuuden kuljettajille. Täysin uudet ja elinikäiset vuorovaikutteiset kartat, elinikäinen TomTom Traffic -palvelu ja 3D-karttatoiminto antavat kuljettajille paremman käsityksen ympäröivistä alueista ja edessä olevista kohteista.

tomtomgo

”Ennen navigaattorien käyttö oli vain tuntemattoman määränpään löytämistä, mutta nyt olemme varustaneet kuljettajat helpolla käyttöliittymällä, josta löytyvät kaikki päivittäin tarvittavat tiedot ajopäätösten tekemiseen”, kommentoi Jukka Alhonen Suomen TomTomilta. ”Olemme uudistaneet navigaattorin täysin tekemällä siitä jokapäiväisen ajotyökalun. Helppokäyttöisen maailmanluokan TomTom Traffic -palvelun avulla kuljettajat näkevät muutakin kuin vain edessä olevan tien. Kuljettajat hallitsevat matkantekoa aivan uudella tavalla.”

Vuorovaikutteinen kartta
Kuljettajat saavat matkatietoja teräväpiirtoiselta ja kapasitiiviselta kosketusnäytöltä. Uusi vuorovaikutteinen kartta reagoi kosketuksiin ja on tarkennettavissa kosketusohjauksin. Kuljettajat voivat tarkentaa ja tutkia paikkoja kartalta sekä määrittää matkakohteita ja reittejä pelkillä sormenpäiden kosketuksilla.

Elinikäinen TomTom Traffic -palvelu
Uudet TomTom GO -mallit sisältävät laitteen elinikäisen TomTom Traffic -palvelun. TomTomin maailmanluokan ruuhkatiedot kertovat tarkasti mistä ruuhkat alkavat ja mihin ne loppuvat, ja näin auttavat kuljettajia saapumaan määränpäähänsä mahdollisimman nopeasti. Kuljettajat voivat valita kahdesta eri tavasta käyttää TomTom Traffic -palvelua, joko älypuhelimen kautta tai Always Connected -tilassa.

Älypuhelimen* kautta liitetyt laitteet käyttävät TomTom Traffic -palvelua Bluetooth-yhteydellä. Älypuhelimen käyttö vaatii datapaketin, jotta sen kautta voidaan käyttää sekä TomTom Traffic- että TomTom Speed Cameras -palvelua.

Always Connected -laitteet** ovat helpoin tapa käyttää TomTom Traffic -palvelua. Sisäänrakennetun vastaanottimen ansiosta kuljettajat voivat käyttää TomTom Traffic -palvelua ja muita palveluita, kuten esimerkiksi Speed Cameras -palvelua ilman roaming-kustannuksia.

3D-kartat
Rakennukset ja maamerkit esitetään upealla 3D-grafiikalla, jotta kuljettajat tietävät aina tarkasti missä he ovat.

Lisäominaisuudet

• Reittipalkki: Olennaiset ruuhka- ja matkatiedot ovat nähtävissä vilkaisulla. Reittipalkki näyttää tarkat ruuhka- ja nopeusvalvontakameratiedot edessä olevalla tiellä.
• Pikahaku: Kuljettajat löytävät määränpäänsä nopeammin intuitiivisten hakutulosten ansiosta. Pikahaku tarjoaa määränpääehdotuksia hakusanan kirjoittamisen myötä.
• Omat paikat: Kuljettajat näkevät suosikkipaikkansa kartalla ja voivat muokata karttaa My Places -toiminnolla. Tämän ansiosta reitit omiin suosikkipaikkoihin löytyvät aiempaa helpommin.
• Elinikäiset kartat: Kuljettaja voi ajaa aina viimeisimpien karttojen kanssa. Laitteen eliniän ajan on ladattavissa vähintään neljä karttapäivitystä vuodessa. Kuljettajat saavat päivityksiä niin tieverkoston, osoitteiden kuin myös kiinnostavien paikkojen osalta.
• Speed Cameras -palvelu (kolmen kuukauden kokeiluaika): Kuljettajat voivat ajaa rennommin tämän ominaisuuden varoittaessa edessä olevista nopeusvalvontakameroista. Toiminto ilmoittaa paikallisista nopeusrajoituksista ja näin ehkäisee mahdollisia ylinopeussakkoja. Osana TomTomin maailmanlaajuista ajoyhteisöä palvelun käyttäjä hyötyy edistyksellisestä ja tarkasta varoituspalvelusta.

* Käytettävän älypuhelimen tulee olla yhteensopiva ja siinä tulee olla datapaketti, josta saattaa aiheutua lisäkustannuksia.
** Palvelun toimivuus riippuu puhelinverkkoyhteyksistä.

Uusi TomTom GO -mallisto on entistä selkeämpi. Asiakkaat voivat valita haluamansa mallin 4.3, 5 ja 6 tuuman näyttökoosta. Lisäksi valittavissa on käytetäänkö TomTom Traffic -palvelua älypuhelimen kautta vai Always Connected -tilassa.

TomTom Go -mallisto tulee saataville kesän 2013 aikana. Laitteiden kuluttajahinnat vahvistetaan myöhemmin.

Lisätietoja Internetissä
www.tomtom.com/launch
www.tomtom.com/go
http://bit.ly/Zzyx4D (painokelpoisia tuotekuvia & tiedote pdf-dokumenttina)
http://bit.ly/11fhCFI (esittelyvideo)

Lisätietoja
Visionist / Jiri Koivuniemi, puh: 040-837 8097, jiri@visionist.fi

TomTom
Vuonna 1991 perustettu TomTom on maailman johtava navigointi- ja paikannustuotteiden valmistaja. Pääkonttoriaan Amsterdamissa pitävän TomTomin palveluksessa on yhteensä 3 500 työntekijää yli 35 eri maassa. TomTom on pörssilistattu AEXissa (TOM2).

TomTomin tuotteisiin kuuluvat kannettavat navigaattorit, ajoneuvojen kojelautoihin asennettavat infolaitteet, ajokaluston hallintaratkaisut, reaaliaikaiset karttapalvelut ja GPS-urheilukellot.

Lisätietoja TomTomista löytyy yhtiön verkkosivustolta osoitteesta www.tomtom.com.