TomTom (www.tomtom.com/fi_fi/) julkisti tänään uuden NavKit-navigointialustan, jota se tulee käyttämään kaikissa uusissa navigointituotteissaan. Lisäksi NavKit on lisensoitavissa myös autoteollisuudelle ja muille yritysasiakkaille.

tomtomnavkit

NavKit-navigointialusta tarjoaa uudenlaista joustavuutta. Muokattava komponenttiarkkitehtuuri on luotu mahdollistamaan nopea integrointi. NavKitissa on ohjelmointiliittymä, johon voidaan lisätä vaihtoehtoinen käyttöliittymä, se voidaan kääntää mille tahansa käyttöjärjestelmälle ja integroida osaksi navigointijärjestelmiä. Tämän ansiosta navigointijärjestelmän luominen mille tahansa käyttöalustalle nopeutuu ja helpottuu huomattavasti.

NavKit-navigointialusta kattaa kaikki navigointisovelluksen keskeiset ominaisuudet. Kaikkia ominaisuuksia on parannettu, jotta voidaan taata entistä parempi käyttökokemus. Näitä ominaisuuksia ovat esimerkiksi reitinsuunnittelu, vapaa tekstihaku, 2D-karttojen selaus, 3D-opastusnäyttö, tarkka paikannus ja reaaliaikainen opastus.

”Autoteollisuuden seuraava haaste on luoda saumaton verkkoon liitetty autoilukokemus”, kommentoi TomTomin toimitusjohtaja Harold Goddijn. ”Helpottaaksemme asiakkaitamme saavuttamaan tuon haasteen, olemme luoneet NavKitin. Se on joustava ja tulevaisuuden haasteisiin vastaava alusta, joka tekee verkottuneiden navigaatioratkaisujen luomisesta entistä helpompaa ja nopeampaa.”

NavKitin arkkitehtuuri tarjoaa asiakkaille ja teollisuuskumppaneille mahdollisuuden korvata yksittäisiä osia modulaarisella tavalla. NavKitin reittimoottori tekee entistä nopeampia ja tarkempia dynaamisia reittihakuja sekä TomTomin kartoilla että alan nykystandardia edustavilla NDS-kartoilla*. Lisäksi NavKit tarjoaa parempia reittivaihtoehtoja ruuhkien kiertämiseksi ja tukee TomTom Trafficin versiota 6.0, sisältäen satunnaisten hidastusten arvioidut kestoajat ja ruuhkavaroitukset. Uusi vapaa tekstihakutoiminto tuottaa nopeammin ja tarkemmin kiinnostavien paikkojen hakutuloksia. Karttojen uusi näyttötapa tehostaa huomattavasti 2D-karttojen selausta ja esittelee samalla innovatiivisen 3D-opastusnäytön.

NavKit on kehitetty alan korkeimpien standardien mukaan. Kehityksen valvonnasta vastaa TIOBE**.

Ensimmäinen NavKitiä käyttävä kaupallinen tuote on TomTom Go, joka myös julkistettiin tänään.

* Täysi NavKit NDS -tuki tulee myöhemmin tänä vuonna tai ensi vuoden alussa.
** Perustuu standardiin ISO/IEC 25010:2011.

NavKitin ominaisuudet
• Vapaa tekstihaku: Vapaalla tekstihaulla voidaan etsiä suosituksia osoitteista ja kiinnostavista paikoista. Haku tukee myös synonyymejä, lyhenteitä ja erikoismerkkejä.
• Nopea ja tarkka reitinhaku: NavKit tekee reittihaut perinteistä reitinhakutekniikkaa nopeammin ja tarkemmin. NavKit hyödyntää edistyksellistä reitinhakuteknologiaa, joka perustuu ennalta määriteltyihin reittivaihtoehtoihin.
• 3D-kartat: Reitit ovat nähtävissä 3D-muodossa. Halutessaan myös kaupungit ja maamerkit esitetään 3D-malleina, joka parantaa ajokokemusta entisestään.
• Edistykselliset reittivaihtoehdot: NavKit ehdottaa parhaita mahdollisia reittivaihtoehtoja ruuhka-alueiden ulkopuolelta. NavKit myös tukee TomTom Trafficin versiota 6.0, mukaan lukien satunnaisten hidastusten kestoajan arvion.
• IQ-reitit: TomTomin kattavan GPS-palvelun ansiosta kuskit saavat tiedon parhaista mahdollisista reittivalinnoista vuorokaudenajan mukaan.
• Reittisuunnitelman hallinta: Reittien välietappeja voidaan tallentaa, muokata ja poistaa. Tämän ansiosta käyttäjät voivat muokata reittisuunnitelmiaan ja käyttää aiemmin luomiaan reittejä.
• Pinch to Zoom -toiminto: Kuskit voivat hyödyntää kosketusnäyttöä tarkentamaan tai loitontamaan käyttämäänsä karttaa sormilla nipistämällä.
• Kartanmuokkauksen vaihtoehdot: OEM-asiakkaat voivat muokata karttanäkymiensä ulkoasua haluamallaan tavalla. Tämä koskee niin karttojen värejä, tekstuureja, tien leveyttä kuin myös käytettyä kuvakulmaa.
• Päivittäiset ajoavut: NavKit mahdollistaa kodin, viimeisimpien matkakohteiden ja suosikkipaikkojen tallentamisen, jotta näitä tietoja voidaan käyttää helposti ja nopeasti myös vastaisuudessa. Jos erillistä matkakohdetta ei määritellä, TomTom antaa reittiohjeita ruuhkatilanteen välttämiseksi senhetkiseen sijaintiin perustuen.
• LIVE-palvelut: Antavat kuljettajalle välitöntä tietoa teistä, kun sitä tarvitaan. Näitä palveluita ovat Traffic 6.0, TomTom Places ja Safety Alerts.
• Karttajako: Päivittäiset ilmaiset karttapäivitykset Map Share -yhteisöstä. Tämä sisältää dynaamiset muutokset, kuten suljetut tiet ja uudet nopeusrajoitukset.
• NavKit SDK: Sisältää dokumentoinnin, tekniset tiedot, opasohjelmat ja täydellisen navigointikäyttöliittymän lähdekoodi mukaan lukien. Sovelluskehittäjät voivat tehdä muutoksia ja lisäyksiä omaan navigointisovellukseensa. Uusi NavKit SDK julkaistaan kerran vuosineljänneksessä. Yritykset voivat pyytää halutessaan arviointilisenssin saadakseen käyttöönsä viimeisimmän SDK-version.

Lisätietoja Internetissä
www.tomtom.com/launch
http://bit.ly/Zzyx4D (painokelpoisia tuotekuvia & tiedote pdf-dokumenttina)

Lisätietoja
Visionist / Jiri Koivuniemi, puh: 040-837 8097, jiri@visionist.fi

TomTom
Vuonna 1991 perustettu TomTom on maailman johtava navigointi- ja paikannustuotteiden valmistaja. Pääkonttoriaan Amsterdamissa pitävän TomTomin palveluksessa on yhteensä 3 500 työntekijää yli 35 eri maassa. TomTom on pörssilistattu AEXissa (TOM2).

TomTomin tuotteisiin kuuluvat kannettavat navigaattorit, ajoneuvojen kojelautoihin asennettavat infolaitteet, ajokaluston hallintaratkaisut, reaaliaikaiset karttapalvelut ja GPS-urheilukellot.

Lisätietoja TomTomista löytyy yhtiön verkkosivustolta osoitteesta www.tomtom.com.