TomTom (www.tomtom.com/fi_fi/) julkisti tänään uuden GPS-urheilukellomalliston, joka tarjoaa suoritustietoja juoksijoille, pyöräilijöille ja uimareille yhdellä silmäyksellä. Uusissa huippuohuissa TomTom Runner- ja TomTom Multi-Sport -malleissa on iso näyttö, monipuoliset koko ruutua hyödyntävät harjoitustyökalut sekä ainutlaatuinen yhden painikkeen hallintajärjestelmä. Näiden ansiosta GPS-urheilukellon käyttö on helppoa ja keskittymiskyky ei häiriinny omia harjoitustavoitteita tavoiteltaessa.

tomtomrunnermultisport

”Useimmat markkinoilla olevat GPS-rannekellot ovat liian isokokoisia ja hankalia käytettäväksi harjoittelun aikana”, kommentoi Jukka Alhonen Suomen TomTomilta. ”Aivan kuten olemme suunnitelleet helppokäyttöisiä navigaattoreita, jotka ovat muuttaneet ihmisten tapoja liikkua paikasta toiseen, olemme luoneet malliston huippuohuita GPS-urheilukelloja, jotka ovat entistä mukavampia ja helpompia käyttää. Juoksijat ja useita lajeja harjoittavat urheilijat voivat seurata suorituksiaan pelkällä nopealla vilkaisulla, joka auttaa heitä urheilutavoitteidensa saavuttamisessa.”

Entistä isompi korkeatarkkuusnäyttö
Uusissa TomTom-kelloissa on isokokoinen korkeatarkkuusnäyttö, jonka korkea kontrastisuhde tekee siitä äärimmäisen helposti luettavan ja seurattavan. Näin juoksijat ja muita lajeja harjoittavat urheilijat voivat seurata tehdyn matkan pituutta, nopeutta ja aikaa jopa kirkkaassa auringonpaisteessa.

Graphical Training Partner -ominaisuus
Uusissa kelloissa on TomTomin patentoitu Graphical Training Partner -ominaisuus. Helppolukuinen ja iso näyttö auttaa käyttäjiä saamaan kaiken irti harjoituksistaan. Käyttäjät voivat seurata suorituksiaan reaaliaikaisesti kolmessa erilaisessa harjoitustilassa:
• Race: Tässä tilassa voidaan kisata omaa ennätystä tai viimeisintä aikaa vastaan. Tiedot ovat helposti saatavilla reaaliaikaisesti, joten omaa edistymistä voidaan seurata helposti ja näin parantaa juoksua kerta toisensa jälkeen.
• Goal: Määritä etäisyys, aika tai kalorinkulutustavoite. Edistymistä voidaan seurata selkeiden tietojen ja hälytysten avulla.
• Zone: Määritä haluttu nopeus tai harjoitussyke (erillisellä sykemittarilla) ja seuraa edistymistä selkeän koko näytön tietojen avulla koko harjoituksen ajan.

Yhden painikkeen hallittavuus
Uusissa TomTom-malleissa on helppokäyttöinen yhden painikkeen hallittavuus, jonka ansiosta käyttäjä voi helposti liikkua valikoissa sivuille, ylös ja alas, sekä hallita kellon toimintoja ja saada tarvittavat tiedot helposti nähtäville. Toisin kuin useimmissa urheilukelloissa, joissa on useita pieniä ja hankalasti käytettäviä painikkeita, yhden painikkeen hallittavuus mahdollistaa helppokäyttöisyyden myös urheilusuorituksen aikana sääolosuhteista riippumatta. Käyttö onnistuu helposti myös hansikkaita käytettäessä.

Nopealla vilauksella saatavien harjoitustietojen lisäksi TomTom Runner- ja TomTom Multi-Sport -kellot kattavat useita monipuolisia ominaisuuksia, jotka on suunniteltu vastaamaan juoksijoiden ja useita lajeja harjoittavien urheilijoiden tarpeisiin:
• Äärimmäisen ohut muotoilu: Vain 11.5 millimetrin ohuinen kellomoduuli sopii sekä miehille että naisille ranteen koosta riippumatta.
• Sisäharjoitusanturi: Anturilla voi seurata tarkasti myös sisällä tehtyjä harjoituksia askelluksia laskien, jolloin käyttäjä voi seurata vauhtia ja etäisyyttä myös juoksumatolla juostessaan.
• QuickGPSFix: Tehokkaan GPS- ja GLONASS-paikannusjärjestelmän ansiosta käyttäjä saa paikka- ja sijaintitiedot nopeasti ja tarkasti.
• Monialustatuki: Harjoitustietoja voi synkronoida, analysoida ja jakaa suosittujen juoksusivustojen ja yhteisöalustojen kanssa. Näitä ovat muun muassa TomTom MySports, RunKeeper, MapMyFitness, TrainingPeaks ja MyFitnessPal.
• Erikoiskestävä näyttö: Kellon lasipinta on naarmu- ja iskusuojattu. Näin pinta säilyy helppolukuisena harjoituksesta toiseen.
• Veden- ja säänkestävä: Vedenkestävä jopa 50 metriin asti (5ATM)
• Tehokas akku: Jopa kymmenen käyttötuntia (GPS-tilassa)
• Bluetooth® Smart: Sensoreihin voi ottaa yhteyttä uusimmalla verkkoteknologialla
• Sykemittari*: Bluetooth-sykemittaria voi hyödyntää sykealueiden seuraamiseen yhdessä painonhallinnan, suorituskyvyn tai nopeuden kanssa.

TomTom Multi-Sport -malli sisältää kaikki TomTom Runner -mallin ominaisuudet, minkä lisäksi mukana on lisäominaisuuksia useita lajeja harjoittaville urheilijoille. Näitä ovat esimerkiksi nopeuden, ajan, etäisyyden ja muiden tietojen mittaaminen pyöräilyn tai uimisen aikana. TomTom Multi-Sportissa on myös seuraavat lisäominaisuudet ja laajennusmahdollisuudet:
• Pyöräteline: Pyöräillessä kellon tiedot ovat helposti luettavissa erityisvalmisteista polkupyörätelinettä käytettäessä.
• Poljinsensori**: Sensorilla voi seurata polkemisen tahtia, nopeutta ja etäisyyttä sekä ulkona että sisällä.
• Sisäänrakennettu korkeusmittari***: Nousuja, laskuja, jyrkkyyttä ja tasoja voi seurata tarkasti sisäänrakennetun barometrisen korkeusmittarin ansiosta.
• Uintiliikesensori: Uinnin aikana voi mitata kierroksia, vetoja, nopeutta ja aikaa yksityiskohtaisesti. Lisäksi sensori laskee uintitehosta kertovan SWOLF-tuloksen.

TomTom Runner ja TomTom Multi-Sport tulevat saataville kesän 2013 aikana. Laitteiden kuluttajahinnat vahvistetaan myöhemmin.

* Erillinen lisävaruste TomTom Runner- ja TomTom Multi-Sport -malleille.
** Erillinen lisävaruste TomTom Multi-Sport -malliin.
*** Ei saatavilla kaikkiin tuotteisiin

Lisätietoja Internetissä
www.tomtom.com/launch
www.tomtom.com/sports
http://bit.ly/Zzyx4D (painokelpoisia tuotekuvia & tiedote pdf-dokumenttina)
http://bit.ly/12m7Oh5 (esittelyvideo)

Lisätietoja
Visionist / Jiri Koivuniemi, puh: 040-837 8097, jiri@visionist.fi

TomTom
Vuonna 1991 perustettu TomTom on maailman johtava navigointi- ja paikannustuotteiden valmistaja. Pääkonttoriaan Amsterdamissa pitävän TomTomin palveluksessa on yhteensä 3 500 työntekijää yli 35 eri maassa. TomTom on pörssilistattu AEXissa (TOM2).

TomTomin tuotteisiin kuuluvat kannettavat navigaattorit, ajoneuvojen kojelautoihin asennettavat infolaitteet, ajokaluston hallintaratkaisut, reaaliaikaiset karttapalvelut ja GPS-urheilukellot.

Lisätietoja TomTomista löytyy yhtiön verkkosivustolta osoitteesta www.tomtom.com.