TomTom (www.tomtom.com/fi_fi/) julkaisi tänään tiedon uudesta välitysteknologiasta, jonka ansiosta reaaliaikainen TomTom HD Traffic -liikennepalvelu voidaan sisällyttää entistä paremmin autojen navigointiratkaisuihin.

tomtom_logo2

TomTomin kehittämä IP-datayhteydellä toimiva TPEG-välitysteknologia mahdollistaa HD Traffic -palvelun käyttämisen muiden merkittävien valmistajien navigaattoreissa, jotka asennetaan autojen kojelautoihin. Tämän uuden tekniikan ansiosta HD Traffic -yhteensopivien laitteiden määrä kasvaa, mikä puolestaan johtaa käyttäjäyhteisön kasvuun.

”Olemme innokkaita kasvattamaan TomTom HD Traffic -palvelun saatavuutta käyttämällä TPEG- ja OpenLR-standardeja”, kommentoi Ralf-Peter Schäfer, TomTom Traffic -tuotantoyksikön johtaja. ”Näin voimme tuoda ensiluokkaista liikennetietoa koko liikenneverkolle.”

TISA-yhdistykseen kuuluva TPEG on kasvattanut suosiotaan liikennetietojen jakelussa sekä radiotekniikan että datayhteyksien kautta. Jälkimmäisiä edustavat muiden muassa GPRS-, 3G- ja LTE-tekniikat. TomTom tuo TPEG-palvelun IP-datayhteyksien kautta, mikä mahdollistaa kaksisuuntaisen tiedonkulun. Näin palvelua voidaan esimerkiksi räätälöidä paremmin laitteen sijainnin mukaan. Lisäksi TISA on hyväksynyt OpenLR-paikkatietoteknologian käytön TPEG-palvelussa. Tämän ansiosta TomTom-laitteiden tietoa voidaan jakaa myös kolmannen osapuolen laitteille.

OpenLR mahdollistaa myös pienempien ja vähemmän käytettyjen teiden liikennetietojen saamisen. Koska OpenLR käyttää avointa lähdekoodia, sen käyttö ei vaadi lisenssimaksuja. TPEG2-OLR-spesifikaatiot ovat nähtävissä TISA-verkkosivustolta.

TomTom tekee jo yhteistyötä useiden autovalmistajien kanssa, joiden laitteisiin TomTom HD Traffic -palvelua ollaan integroimassa. Lisätietoja aiheesta julkaistaan lähitulevaisuudessa. TomTom on myös Pariisin autonäyttelyssä (halli 3, osasto #240), jossa HD Traffic -palveluun voi tutustua paremmin.

TomTom HD Traffic
TomTom HD Traffic on maailman johtavia reaaliaikaisia liikennetietopalveluita. Se on kilpailevia palveluita tarkempi, nopeampi ja poikkeustilanteissa paremmin ajan tasalla. TomTom HD Traffic raportoi ruuhkatilanteista jopa 15 kertaa tarkemmin kuin standardiksi muodostunut TMC-liikennetiedotuspalvelu. Lisäksi HD Traffic -palvelu huomioi poikkeustapaukset myös pienemmillä teillä. HD Traffic -palvelun tiedot päivittyvätkin navigaattoreihin jopa kahden minuutin tiheydellä.

TomTomin reaaliaikainen ajoyhteisö huomaa tiesulut ja -työt jopa silloin, kun viralliset kanavat eivät aiheesta tiedota. Testien mukaan jopa 65% enemmän suljetuista teistä ja jopa 90% tietöistä tulevat TomTomin HD Traffic -palveluun virallisia kanavia paremmin.

TomTom HD Traffic -palvelu toimii tällä hetkellä jopa 23 maassa ympäri maailmaa.

Lisätietoja Internetissä
www.tisa.org
www.openlr.org
www.tomtom.com/services/service.php?id=2

Lisätietoja
Visionist / Jiri Koivuniemi, puh: 040-837 8097, jiri@visionist.fi

TomTom
Vuonna 1991 perustettu TomTom on maailman johtava autoissa käytettävien navigointi- ja paikannustuotteiden valmistaja. Pääkonttoriaan Amsterdamissa pitävän TomTomin palveluksessa on yhteensä 3500 työntekijää 40 eri maassa.

TomTomin tuotteisiin kuuluvat kannettavat navigaattorit, ajoneuvojen kojelautoihin asennettavat infolaitteet, ajokaluston hallintaratkaisut, kartat ja reaaliaikaiset palvelut, kuten palkittu TomTom HD Traffic -ratkaisu. TomTom on pörssilistattu AEXissa (TOM2).

Lisätietoja TomTomista ja TomTomin tuotteista löydät yhtiön verkkosivustolta osoitteesta www.tomtom.com.

Maailman edistyksellisin reittiensuunnitteluväline ja reaaliaikaiset liikennetiedot löydät osoitteesta www.tomtom.com/livetraffic.