TeleWell Oy (www.telewell.fi) on ottanut käyttöön oman aurinkoenergia-järjestelmän, jolla tuotetaan yrityksen tuotekehitys- ja myyntitoimintojen tarvitsema sähköenergia.

aurinkopaneeli1

TeleWell Oy ja Playgreen Finland Oy ovat yhteistyössä toteuttaneet kotimaisen Naps Systemsin Saana-aurinkopaneeleihin ja SolarMaxin 230 voltin inverttereihin perustuvan aurinkoenergialaitoksen.

Aurinkoenergialaitos tuottaa 64 aurinkopaneelin voimin puhdasta ja uusiutuvaa energiaa jopa 15 000 kilowatin kokonaisteholla. Oma sähkötuotanto kattaa TeleWellin tuotekehitys- ja myyntitoimintojen tarvitseman sähköenergiamäärän. Ylimääräinen sähkötuotanto ohjataan suoraan valtakunnan sähköverkkoon, jolloin TeleWell toimii sähkön myyjänä. Koko aurinkoenergialaitos tulee maksamaan itsensä takaisin arviolta kuuden vuoden kuluessa.

”Nykyisellä sähkötuotannolla ja -kulutuksella olemme sähkön myyjä noin 10 kuukautta vuodessa”, kommentoi TeleWell Oy:n omistaja ja toimitusjohtaja Markku Åberg. ”Olemme ylpeitä voidessamme ottaa merkittävän askeleen kohti kestävää kehitystä siirtymällä uusiutuvan energian käyttäjäksi. Aurinkoenergialaitoksemme toimii hienona esimerkkinä mihin nykyaikainen energiateknologia ja tietoliikenneratkaisut voidaan valjastaa pienillä ponnistuksilla.”

Koko aurinkoenergiajärjestelmä on etäohjattu ja sen tiedonsiirtoon käytetään TeleWellin omia reitittimiä ja mobiilisovittimia. TeleWell TW-EAV510 -reititin mahdollistaa yhdessä TeleWell TW-3G HSPA -sovittimen kanssa nopeat ja luotettavat langattomat yhteydet sekä laitteiden kesken että ulkomaailmaan. Koko järjestelmän etähallinta toimii iOS- ja Android-päätelaitteiden avulla mistä tahansa.

Lisätietoja internetissä
www.telewell.fi
www.facebook.com/TeleWell
http://bit.ly/1akkZTc (kuvia aurinkopaneeleista)

Lisätietoja
Visionist / Jiri Koivuniemi, puh: 040-837 8097, jiri@visionist.fi
TeleWell / Myynti, puh: 09-279 00469, myynti@telewell.fi

TeleWell
TeleWell Oy on vuonna 1986 perustettu suomalaisen tietoliikennetekniikan pioneerina tunnettu perheyritys Järvenpäästä. TeleWell Oy suunnittelee kaikki tuotteensa Suomessa ja myy niitä TeleWell-tuotemerkillä kaikissa merkittävissä alan liikkeissä. Kattavaan TeleWell-tuotevalikoimaan kuuluu xDSL-, valokuitu-, WLAN-, Bluetooth- ja LTE/4G/3G-päätelaitteita niin kuluttajille kuin yrityskäyttöön.