Boston Distribution tuo myyntiin kompaktin ja helppokäyttöisen Kandao Meeting S -palaverikameran, jossa on 180 asteen tekoälyohjattu näkökenttä.

Kandao Meeting S on kätevä, pienikokoinen ja helposti mukana kulkeva uuden sukupolven palaverikamera. Sen käyttö on äärimmäisen helppoa, sillä kameran sisäisen käyttöjärjestelmän ansiosta etäkokouksen järjestäminen onnistuu pelkällä kameralla ja televisiolla ilman tietokonetta. Pienestä koostaan huolimatta kamera kykenee täysteräväpiirtoiseen kuvanlaatuun ja osaa automaattisesti näyttää aktiivisen puhujan.

Kameran 180 asteen näkökentän, tehokkaan mikrofonin ja laadukkaan äänentoiston ansiosta videopalaveri järjestyy vaivatta isommallekin porukalle. Lisäksi kameraa voidaan helposti hallita mukana tulevalla kaukosäätimellä.

Kandao Meeting S -kamerassa on kahdeksan monisuuntaista mikrofonia, laadukas kaiutin ja 195 asteen kuvaan kykenevä laajakuvalinssi. Näiden ansiosta kamera voidaan asettaa esimerkiksi kokouspöydän päähän, josta kamera tavoittaa kaikki osallistujat täysteräväpiirtoisella kuvanlaadulla. Älykäs kamera osaa tarkentaa kuvan äänessä olevaan puhujaan ja seurata tämän liikkeitä.

Selkeä äänentoisto ulottuu kauas ja mikrofonit kykenevät poimimaan puhujan äänen jopa viiden metrin päästä. Kehittyneiden kuva- ja ääniominaisuuksien ansiosta osallistujille jää vaikutelma kokoustamisesta yhdessä ja samassa tilassa.

Tietokoneohjattua kasvontunnistusta ja kahdeksaa monisuuntaista mikrofonia hyödyntäen kamera osaa helposti paikallistaa äänessä olevan puhujan ja tarkentaa tähän. Kamerassa on monia eri kuvaustiloja monenlaisia tarpeita varten. Kuvaa voidaan esimerkiksi jakaa usean aktiivisen puhujan kesken tai keskittää vain yhteen pääpuhujaan. Halutessaan puhujatarkennuksen voi jättää kokonaan pois käytöstä.

Kamera voidaan liittää televisioon tai tietokonenäyttöön hdmi-liitännällä. Vaihtoehtoisesti kameran voi liittää tietokoneeseen usb-kaapelilla. Kameran käyttöjärjestelmän sovellusvalikoimasta löytyy monipuolinen kattaus erilaisia videopalaveriohjelmistoja. Tuettuja ohjelmistoja ovat esimerkiksi Skype, Zoom, Microsoft Teams, Slack, GoToMeeting, Google Meet ja Ciscon videopalaveriohjelmistot. Erillistä ohjelmistoa ei kameran käyttöön tarvita.

Kameran hallinta on helppoa mukana tulevalla kaukosäätimellä. Sillä voidaan valita käytettävä sovellus ilman tietokonetta sekä säätää esimerkiksi äänenvoimakkuutta ja kuva-asetuksia.

Kameran linssin voi halutessaan peittää mukana tulevalla linssisuojalla. Lisäksi kamerassa on microSD-muistikorttipaikka, jonka avulla kokousvideot voidaan helposti tallentaa muistikortille. Kameran pohjassa on standardikokoinen neljännestuuman kiinnityskierre kamerajalustoille. Kamera tukee langattomia WiFi- ja Bluetooth-yhteyksiä, jonka lisäksi kamerassa on ethernet-liitäntä langallista verkkoyhteyttä varten. Lisäksi kamerassa on usb-liitäntä lisälaitteita varten.

Kompakti ja muodoltaan putkimainen palaverikamera kauko-ohjaimineen kulkee tarvittaessa helposti mukana palaverista toiseen. Kamera on pinnoitettu iskunkestävällä muovilla ja päällystetty jämäkällä metallikehikolla. Lisäksi karheapintainen kamerarunko on suojattu kosteudelta ja hieltä. Painoa kameralla on vaivaiset 772 grammaa.

Hinta ja saatavuus
Kandao Meeting S -palaverikamera tulee myyntiin välittömästi 649 euron kuluttajahintaan. Hinta sisältää 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
https://www.kandaovr.com/kandao-meeting-s/
www.boston.fi
https://youtu.be/zbxo2sNmJS0 (esittelyvideo)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vh9ALZewABx_Z9s558w?e=g7OOif (kuvia)

Kandao Technology
Kiinalainen Kandao Technology keskittyy virtuaalitodellisuustekniikan tutkimukseen ja sen kehittämiseen tarjoamalla patentoituja kokonaisratkaisuja virtuaalitodellisuuden videoiden tallentamiseen ja suoratoistoon. Lisätietoja osoitteessa www.kandaovr.com.

Boston Distribution
Boston Distribution on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 60 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.