OBSBOT Tiny 2

Boston Group tuo myyntiin uuden sukupolven motorisoidun verkkokameran täynnä kiehtovia toimintoja ele- ja puheohjauksesta automaattiseen seurantaan sekä muihin älykkäisiin toimintoihin.

Olipa kyse videopalavereista, etäkoulutuksista, striimilähetyksistä tai sisällöntuottajan videotarpeista, hyvän kuvanlaadun merkitystä ei voi kiistää. Ei ole mitään syytä tyytyä ”riittävän hyvään”, kun voi valita suorituskykyisen, laadukkaan ja terävää kuvaa tarjoavan verkkokameran ilman kompromisseja.

Pienikokoinen ja helppokäyttöinen OBSBOT Tiny 2 -verkkokamera sopii monenlaiseen sisällöntuotantoon, kuten etäluentoihin, verkkotapaamisiin ja suorana toistettaviin lähetyksiin. Älytoimintojensa ansiosta kamera kykenee itsenäisesti seuraamaan kuvauksen kohdetta ja tarkentamaan tähän tarvittaessa. Tämä tekee esityksistä ja kuvaamisesta huoletonta ja vaivatonta. Kameraa voidaan tarvittaessa ohjata myös elein tai äänikomennoin esimerkiksi tarkentamaan kohteeseen, mikä mahdollistaa helpon kuvaamiseen kaikissa tilanteissa.

OBSBOT Tiny 2 -kamerassa on vaikuttava 1/1.5 tuuman kuvakenno, joka yhdessä Dual Native ISO- ja HDR-kuvatekniikoiden kanssa mahdollistaa kirkkaan, tarkan ja värikylläisen kuvan kaikenlaisissa kuvausolosuhteissa. Näin vaikkapa huonosti valaistut tilat eivät ole ongelma, sillä kamera osaa valita tarvittavan kuvaustilan valaistuksen mukaan. Näin vältetään liian synkkä tai ylivalaistu videokuva. Kamera kykenee ultrateräväpiirtoiseen 4K-videotarkkuuteen 30 kuvan sekuntinopeudella tai täysteräväpiirtoiseen 1080p-videolaatuun 60 kuvan sekuntinopeudella. Lisäksi kameran peräti neljä kertaa nopeampi tarkennus mahdollistaa huipputarkat lähikuvat.

Tekoälyohjatussa OBSBOT Tiny 2 -kamerassa on erillinen kauneustila, joka saa ihon näyttämään sileältä sekä korostamaan silmien kirkkautta. Entistä tehokkaampi tekoäly osaa myös seurata kohdettaan säilyttäen tämän kuvan keskellä. Vaihtoehtoisesti kameralle voidaan määritellä kuvausalue, josta poistuttaessa seuranta pysähtyy. Seuranta jatkuu vasta alueelle palattaessa. Kameran voi myös määrittää seuraamaan esitystä pitävän kohteen kättä, jolloin luentojen ja opetustilanteiden pitäminen helpottuu.

Kamera helpottaa videopalavereita automaattisella kuvauskohteen rajauksella. Haluttaessa OBSBOT Tiny 2 osaa sumentaa taustan, jolloin kameraa voidaan huolettaa käyttää esimerkiksi kotona tai avotoimistossa. Korkeatasoisten monisuuntaisten mikrofonien ansiosta kamera poimii äänen selkeästi ja häiriöttä. Taustamelua vaimentavan tekniikan ansiosta ylimääräiset äänet suodattuvat tehokkaasti pois, joten videopalaverien ja striimilähetysten tekeminen onnistuu monenlaisessa kuvausympäristössä.

Kätevän ja helposti säädettävän magneettisen jalustan ansiosta kamera voidaan helposti asettaa esimerkiksi pöytätasolle tai suoraan tietokoneen näytön reunalle. Kamerassa on myös yksityistila, jolla kameran linssin saa kääntymään kohti alustaa. Yksityistilaa voidaan myös ohjata sovelluksella ja esimerkiksi ajastaa jatkamaan tietyn ajan kuluttua, jolloin katsojat saavat viestin siitä, milloin lähetys jatkuu.

USB 3.0 -tiedonsiirtoteknologian ansiosta videokuva liikkuu kamerasta tietokoneelle välittömästi ilman videokuvan pakkaamista ja purkamista. Näin kuvanlaatu säilyy tasaisen korkeatasoisena viiveettä. Kätevän ja monikäyttöisen jalustan avulla kameralla voidaan kuvata niin ylhäältä alaspäin kuin ylösalaisinkin. Jalustan ansiosta sopiva kuvakulma löytyy kädenkäänteessä. Kuvasuhteen vaihtoehtoja ovat sekä perinteinen laajakuva että sosiaalisessa mediassa suosittu pystyvideo. OBSBOT Tiny 2 on sekä Windows- että Mac-yhteensopiva ja toimii kaikkien yleisimpien videosovellusten kanssa.

OBSBOT Tiny 2 -kameraa voidaan lisäksi täydentää kätevällä kaukosäätimellä, jossa yhdistyvät esitystyökalun ja perinteisen kaukosäätimen parhaat puolet. Muita lisävarusteita ovat taittuva lisäjalusta, kolmijalat, HDMI-sovitin, HQ-mikrofoni, erillinen USB 3.0 -kaapeli ja USB-A-sovitin sekä matkakotelo.

Hinta ja saatavuus

Ultrateräväpiirtoinen OBSBOT Tiny 2 -kamera tulee myyntiin välittömästi 369 euron suositushintaan. Hinta sisältää 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja

www.obsbot.com/obsbot-tiny-2-4k-webcam
www.boston.fi
https://youtu.be/ahwutGWdPPA (esittelyvideo)
https://1drv.ms/f/s!Avh8gGYzxU_viYdkOyj49ODckWJ2YA?e=BB8y5d (kuvia)

Boston Group

Boston Group on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 120 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.