Boston Distribution tuo myyntiin akku- ja invertteritekniikan yhdistävän, helposti mukana kulkevan EcoFlow River -latausaseman ja sen kanssa yhteensopivan aurinkopaneelin.

Helposti mukana kulkeva lisävirta on tuttu juttu puhelimille ja urheilukuulokkeille. Vähääkään isommille laitteille siirrettävä sähkönsyöttö tuottaa kuitenkin helposti ongelmia, sillä esimerkiksi aggregaatit ovat äänekkäitä ja sopivat vain ulkokäyttöön. Helposti mukana kulkeva latausasema monipuolisine liitäntöineen onkin ykkösvalinta esimerkiksi sähköverkon ulkopuolella oleville mökeille sekä monenlaiseen matkailuun. Kätevä latausasema on verraton apu esimerkiksi asuntovaunun tai teltan kanssa matkaavalle. Tarvittaessa latausasema toimii kätevänä varavirtalähteenä esimerkiksi sähkökatkosten aikana.

Helposti ladattava akku- ja invertteritekniikan yhdistävä EcoFlow River 600 -latausasema tuo tehokkaan virtalähteen sinne, missä sitä eniten tarvitaan. Tehokkaan X-Boost-teknologian ansiosta River 600 -latausasema tarjoaa virtaa 600 watin jatkuvalla ja 1 200 watin hetkellisellä sähkönsyötöllä. Turvallisella, äänettömällä ja ympäristöystävällisellä latausasemalla voi syöttää sähköä akkukäyttöisesti jopa kymmenelle laitteelle samanaikaisesti.

Laitteessa on kaksi tavallista suomalaista pistorasiaa, kaksi tavallista USB-liitäntää, USB-pikalatausliitäntä, tehokas USB-C-liitäntä, kaksi DC5521-liitäntää ja autoista tuttu latausliitäntä sähkön syöttämiseksi muille laitteille. Näillä liitännöillä voi tarjota laadukasta, normaalin verkkovirran kaltaista sähköä kaikenlaisille kodin sähkölaitteille, kuten valaisimille, jääkaapeille, televisioille, tietokoneille, kahvinkeittimille, sähkötyökaluille ja kaikenlaisille USB-liitäntää hyödyntäville pienlaitteille.

Latausaseman 288 wattitunnin akkukapasiteetin ansiosta pienemmät sähkölaitteet voivat toimia tuntikausia ilman verkkovirtaa tehovaatimuksista riippuen. Myös pienlaitteiden omat akut latautuvat helposti useita kertoja täyteen ladatusta latausasemasta. Patentoidulla X-Stream-lataustekniikalla River 600 kykenee lataamaan akkunsa verkkovirralla nollasta 80 prosenttiin tunnissa ja täyteen alle kahdessa tunnissa. Lisäksi latausasema voidaan ladata täyteen 110 watin aurinkopaneeleilla 2-3 tunnissa tai 12/24 voltin autoliitännän kautta kolmessa tunnissa.

Vain viisi kilogrammaa painavaa ja mitoiltaan 28,8 x 18,5 x 19,4 senttimetrin kokoista latausasemaa on helppo kuljettaa vaikkapa auton takaluukussa tai veneessä. Se sopii myös talvikäyttöön, sillä sitä voi käyttää -20 – +60 asteen lämpötiloissa.

EcoFlow-puhelinsovelluksen avulla latausasemaa voi valvoa ja hallita kätevästi langattomasti ja etänä. Näytöltä näkee WiFi-verkossa olevat laitteet ja seurata niiden sähkönsyöttöä, tarkistaa hiilijalanjäljen tai asettaa tunnelmavalon päälle.

EcoFlow River 600 MAX
EcoFlow River 600 -latausasemasta on saatavana myös MAX-versio, jossa on pohjaan kiinnitettävän lisäakun ansiosta kaksinkertainen käytettävissä oleva akkukapasiteetti (yhteensä 576 wattituntia). MAX-lisäakun voi hankkia jälkikäteen myös erikseen.

EcoFlow Delta 1300
Äärimmäiseen varavirtakäyttöön on tarjolla aiemmin julkaistu EcoFlow Delta 1300 -latausasema, josta riittää virtaa peräti 1 260 wattitunnin verran. Se tarjoaa virtaa 1 800 watin jatkuvalla ja peräti 3 300 watin hetkellisellä sähkösyötöllä. Sen ansiosta onnistuu jopa isompien sähkölaitteiden lataaminen tai virransyöttö. Näitä voivat olla esimerkiksi sähkögrilli, erilaiset sähkötyökoneet, pölynimuri, jääkaappi, televisio tai vaikkapa sähkökitara.

EcoFlow-aurinkopaneeli
EcoFlow-aurinkopaneelilla latausasemien lataaminen on ekologista ja onnistuu lähes missä tahansa. Kokoon taittuva 110 watin aurinkopaneeli on säänkestävä ja kevytrakenteinen. Varusteineen 110 watin aurinkopaneeli painaa vain kuusi kilogrammaa. Käyttö on helppoa niin maassa kuin vaikkapa auton katollakin.

Hinta ja saatavuus
EcoFlow River 600- ja EcoFlow River 600 MAX -latausasemat tulevat myyntiin marraskuussa 379 ja 599 euron suositushinnoin. EcoFlow River 600 MAX -lisäakku tulee myyntiin 249 euron suositushintaan. EcoFlow Delta 1300 -latausasema on saatavana 1 399 euron suositushintaan. 110 watin EcoFlow-aurinkopaneeli on saatavana 399 euron suositushintaan. Kaikki hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
www.vempaimet.fi/ecoflow
www.boston.fi
https://youtu.be/8opKqxOQaHk (esittelyvideo)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vhNBQUWFLIlp5hV1N9A?e=rSzR1N (kuvia)

EcoFlow
EcoFlow on perustettu vuonna 2017. Yrityksen tavoitteena on suunnitella ja luoda älykkäitä ja tehokkaita energian varastointiin liittyviä tuotteita. Näin se antaa ihmisille ja yhteisöille mahdollisuuden kannettavaan, puhtaaseen ja luotettavaan sähkönsyöttöön kaikkialla. Lisätietoja osoitteessa www.ecoflow.com.

Boston Distribution
Boston Distribution on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 50 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.