TaxiLife

PAN Visionin jakelema ja NACONin julkaisema taksisimulaatio ei rajoitu vain ajamiseen, vaan tarjoaa pelaajille mahdollisuuden hallita kokonaista taksifirmaa.

Barcelonan miljoonakaupunkiin sijoittuva peli on yhtäältä sekä taksin ajamiseen keskittyvä ajosimulaatio että taksiyrityksen hallintaa mallintava managerointikokemus. Siinä missä taksikuskina keskitytään sekä asiakaspalveluun että turvalliseen ajamiseen, pelin bisnespuolella opitaan oman yrityskulttuurin niksit ja ihmistenhallintataidot. Yrityspuolella omaa taksiyhtiötä johdetaan muun muassa ostamalla lisää autoja omaan talliin sekä palkkaamalla uusia kuljettajia omistetuille autoille. Tämä lisää työmäärää, mutta kasvattaa samalla yrityksen varallisuutta ja lisää uusia työmahdollisuuksia.

Yritystä johdettaessa on tärkeää ymmärtää erilaisia kuljettajia ja myös omistaa erilaisia autoja. Sekä ajaessa että yritystä johdettaessa osalla asiakkaista on erityistoiveita, joihin vastaamalla pelaaja voi netota paremmat tulot ja lisää kokemuspisteitä. Siinä missä rahalla voi ostaa uusia autoja ja palkata lisää työntekijöitä, kokemuspisteitä tarvitaan uusien taitojen avaamiseen sekä ajo- että yrityksenjohtopuolella.

Ajaessa kaikki asiakkaat eivät ole helppoja turisteja, sillä osa asiakaskunnasta saattaa haluta keskustella tai esittää erikoistoiveita, kuten nopeaa kuljetusta säännöistä välittämättä. Vastaavasti osa asiakkaista saattaa olla hyvinkin tarkkoja sääntöjen noudattamisesta ja antaa palautetta huolimattomuudesta. Mikäli pelaaja kykenee noudattamaan asiakkaiden toiveita tarkasti, tämä myös näkyy palkkapussissa.

Oman muuttujansa ajokokemukseen tekevät poikkeustilanteet, kuten onnettomuudet, kolarit ja tietyöt. Joskus tie voi olla suljettu, toisinaan taas ruuhkainen ja on pelaajan tehtävänä kuljettajana keksiä ratkaisu moisiin tilanteisiin.

Barcelonan kaupunki on iso ja vaihteleva. Samalla se tarjoaa valtavat määrät erilaisia katuja ja teitä nähtäväksi ja ajettavaksi. Vastaavasti pelin yrityspuoli sisältää paljon kiehtovaa tekemistä ja näin täydentää pelin ajokokemusta miellyttävän erilaisella lisätekemisellä.

Pelin yrityksenhallinnan esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/NqjenN2qohI.

Taxi Life: A City Driving Simulator julkaistaan 7. maaliskuuta 2024 sekä PlayStation 5- ja Xbox Series X/S -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Pelin ikäraja on PEGI 3. Taxi Life: A City Driving Simulator täydentää NACONin Life-pelisarjaa, josta aiemmin on julkaistu ravintolaelämään keskittyvä Chef Life – A Restaurant Simulator ja junamaailmaan uppoutuva Train Life: A Railway Simulator.

Lisätietoja

www.simteract.com/projects/urban-venture/
www.panvision.com
https://1drv.ms/f/s!Avh8gGYzxU_vicNCBoUyzbf26vLw3w?e=jb5Qgb (kuvia)

PAN Vision

PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.