Ensimmäinen joulukuuta vietetään pohjoismaista palovaroitinpäivää. Tämä on oivallinen hetki tarkistaa omien palovaroittimien toimivuus ja paristojen kunto.

palohalytin

Joulu on aikaa, jolloin valmistetaan herkullisia ruokia ja herkkuja uunissa, poltetaan kynttilöitä ja takkatuli loimuaa. Samalla se on poikkeuksellisen otollista aikaa tulipaloille. Joulun aika onkin mitä kiireisin myös palokunnalle ja muille pelastajille, sillä juuri tämä vuodenaika työllistää tulipalojen takia.

Pohjoismaisista tulipaloista saatujen tilastotietojen mukaan vuosina 1996 – 2014 syttyneistä paloista yli 20 prosenttia aiheutui ruoanlaitosta, kynttilöiden käytöstä tai sähkölaitteiden vääränlaisesta käytöstä.

Tulipaloja ja etenkin suurempia vahinkoja on myös helppo ehkäistä, kunhan pitää huolen perusasioista. Näihin lukeutuu myös palovaroittimen toimintakunnossa pitäminen.

Pohjoismaista paloturvallisuuspäivää vietetään ensimmäinen joulukuuta ja sen takana on yhteinen hanke, joka on saanut alkunsa pohjoismaisesta paloturvallisuusviikosta. Tämän vuosittaisen konferenssin järjestävät yhteistyössä Ruotsin teknillinen SP-instituutti, Kööpenhaminan Aalborg-yliopisto, Tanskan teknillinen yliopisto, Lundin yliopisto, Norjan tiede- ja teknologiayliopisto sekä VTT:n tutkimuskeskus Suomessa.

Pohjoismaisesta turvallisuusaloitteesta alkaneen palovaroitinpäivän tarkoituksena on muistuttaa vaihtamaan palovaroitinten paristot. Samalla se on hyvä päivä miettiä omia valmiuksia palotilanteen varalta.

Jotta palovaroittimen toimintaan voi luottaa, on varoitin hyvä varustaa laadukkailla paristoilla, joista riittää virtaa pitkään ja luotettavasti. Duracell Ultra Power 9 V -paristot ovat varma valinta niin palovaroittimille kuin muillekin erityisen pitkää käyttöaikaa hyödyntäville sähkölaitteille.

Myös oikeanlaisen palovaroittimen valinta on ensiluokkaisen tärkeää. Alla on lueteltu kolme laadukasta vaihtoehtoa sopivaksi palovaroittimeksi.

E:ZO Smoke Alarm Optic Sensor on optisella anturilla varustettu palovaroitin, joka reagoi kaikenlaiseen nähtävään savuun. E:ZO havaitsee myös kekäleistä nousevan savun, joka voi olla näkymätöntä perinteisille palovaroittimille. Palovaroitin on valmistettu ympäristöystävällisistä materiaaleista ja se on helppo ottaa käyttöön. Sen hälytysääni on korkea ja erottuva.

E:ZO Smoke Alarm Optic Sensor w/link 3-pack on kolmen palovaroittimen paketti. Optisilla antureilla varustetut varoittimet voidaan liittää helposti toisiinsa. Jos yksikin näistä aktivoituu hälyttämään, muut siihen liitetyt varoittimet käynnistyvät automaattisesti. Kolmen palovaroittimen paketti on oivallinen valinta useamman huoneen asuntoon tai muuhun isompaan tilaan.

SafeHome Wireless Smoke Alarm on laadukas palovaroitin, joka toimii joko itsenäisesti tai osana muita siihen langattomasti liitettyjä palovaroittimia. Palovaroittimet osaavat toimia yhdessä, joten yhden sammuessa myös muut varoittimet sammuvat automaattisesti palotilanteen ollessa ohi. SafeHome Wireless Smoke Alarm voidaan myös yhdistää Safehome Wireless Security -järjestelmään, joka osaa hälytyksen sattuessa automaattisesti ilmoittaa omistajalle älypuhelimen välityksellä.

Lisätietoja palovaroittimen hankkimisesta, asentamisesta, testauksesta ja muusta aiheeseen liittyvästä saa paloturvallisuusviikon sivuilta osoitteesta http://paloturvallisuusviikko.fi/fi/node/750.

Hinnat ja saatavuus
Duracell Ultra Power 9V- ja Plus Power 9V -paristojen suositushinnat ovat 5,90 ja 4,90 euroa. E:ZO Smoke Alarm Optic Sensor-, E:ZO Smoke Alarm Optic Sensor w/link 3-pack- ja SafeHome Wireless Smoke Alarm -palovaroittimien hinnat ovat 9, 32 ja 21,90 euroa. Kaikkiin hintoihin sisältyy 24 prosentin arvonlisävero.

Lisätietoja ja tuotekuvia
http://auroragroup.fi/fi/#ac=m_Start&f=b%3ADuracell%3ADuracell%24
http://www.auroragroup.fi/fi/products/ezo-palovaroitin-optisella-sensorilla-1-pack-189908
http://www.auroragroup.fi/fi/products/safehome-palovaroitin-yksittais-sarjakytkettava-349011

Aurora Group
Aurora Group jakelee ja markkinoi useita tunnettuja ja kiinnostavia kulutuselektroniikan tuotemerkkejä Pohjoismaissa. Merkittäviä tuoteryhmiä ovat audio/video, kodin elektroniikka, IT-/pelitarvikkeet, mobiilituotteet ja valkoisen linjan tuotteet. Aurora Group Finland Oy sijaitsee Pirkkalassa ja vastaa niin Suomen kuin Baltian myynnistäkin. Lisätietoja osoitteessa www.auroragroup.fi.