Nykyiset konsoli- ja tietokonepelit ovat yhä isompia ja näyttävämpiä. Korkealaatuinen audiovisuaalinen pelikokemus vaatii kuitenkin runsaasti tallennustilaa. Uusi Seagate Game Drive for Xbox SSD ja muut Seagate Game Drive -tuoteperheen kiintolevyt tarjoavat lisää tilaa ja nopeutta helposti.

seagate-game-drive-xbox-ssd

Vaikka usein kuvitellaan, että optiselta levyltä pelattava peli lataisi tietonsa suoraan levyltä, todellisuudessa kiintolevytilaa vaaditaan nykyään yhä enemmän. Tietokonepelien tapaan konsolipelit asentavat valtavia tiedostomääriä suoraan pelikonsolien kiintolevyille. Kun peleille vielä ladataan päivityksiä, lisäosia ja laajennuksia, vaadittu tallennustila voi kasvaa häkellyttävän suureksi.

Entistä isommaksi tilantarve kasvaa, kun pelejä ostetaan suoraan latauspalveluista. Yksittäinen videopeli voikin viedä helposti jopa kymmeniä gigatavuja tallennustilaa kiintolevyltä. Esimerkiksi suositun Call of Duty -pelisarjan uusin osa Infinite Warfare vaatii perusversiossaankin tallennustilaa lähes 45 gigatavua. Kyse ei ole poikkeuksesta, sillä monet muutkin peliuutuudet vievät tilaa kymmeniä gigatavuja. Toisena esimerkkinä mainittakoon PlayStation VR -virtuaalilasien mukana toimitettava esittelylevy, jonka sisältö vie sekin hulppeat 30 gigatavua.

Kun mukaan lisätään peleistä otetut pelivideot ja edellä mainitut päivitykset, ei pelikonsolien 500 gigatavun kiintolevylle mahdu pelejä kovin montaa kerrallaan. Oman osansa kiintolevyjen tallennustilasta haukkaavat myös PlayStation Plus- ja Xbox One Gold -jäsenyyden kaltaiset palvelut, joissa kuukausimaksuun sisältyviä latauspelejä tulee ladattua konsolilleen siitä huolimatta, onko niitä aikaa pelata vai ei.

Helpoin tapa ratkaista tilaongelma on laajentaa pelikonsolinsa tallennustilaa erikseen hankittavalla pelikiintolevyllä.

Uusi Seagate Game Drive for Xbox SSD on huipputehokas ja äärimmäisen nopea flash-muistitekniikkaa hyödyntävä ulkoinen SSD-levy. Alumiinikoteloitu SSD-levy liitetään Xbox One -pelikonsoliin nopean usb-liitännän kautta. Huikean siirtonopeuden (440 Mt/s) ansiosta pelit latautuvat merkittävästi nopeammin, jolloin arvokasta peliaikaa ei tuhlaannu turhauttavaan odotteluun. SSD-levyn tarjoaman 512 gigatavun tallennustilan ansiosta pelejä mahtuu kaksinkertainen määrä Xbox One -pelikonsolin normaaliin tallennustilaan nähden.

Vielä isompaa tallennustilaa Xbox One -pelikonsolille kaipaaville on tarjolla perinteistä kiintolevytekniikkaa hyödyntävä Game Drive for Xbox HDD. Nämä Kahden ja neljän teratavun tallennustilalla varustetut ulkoiset asemat tarjoavat tallennustilaa viidellekymmenelle tai jopa sadalle täysikokoiselle pelille.

PlayStation 4 -pelikonsolille on puolestaan tarjolla sisäisiä Seagate Game Drive for PlayStation -kiintolevyjä. Ne tarjoavat SSHD- ja kiintolevytekniikalla yhden ja kahden teratavun tallennuskapasiteetit. Kiintolevyjen käyttöönotto on helppoa eivätkä ne vaadi erityistyökaluja. Yhden tai kahden teratavun sisäinen Seagate Game Drive for PlayStation -kiintolevy on tallennuskapasiteetiltaan jopa kaksin- tai nelinkertainen PlayStation 4 -pelikonsolin alkuperäiseen kiintolevyyn verrattuna.

Saatavuus ja hinnoittelu
Seagate Game Drive for Xbox SSD 512GB, Seagate Game Drive for Xbox HDD 1TB, Seagate Game Drive for Xbox HDD 2TB, Seagate Game Drive for PlayStation 1TB ja Seagate Game Drive for PlayStation 2TB ovat saatavana välittömästi 349, 149, 239, 119, 149 euron kuluttajahintoihin. Hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
http://www.seagate.com/gb/en/consumer/upgrade/game-drive-xbox-ssd/
http://www.seagate.com/gb/en/consumer/upgrade/game-drive-xbox/
http://www.seagate.com/gb/en/consumer/upgrade/game-drive-playstation/
http://bit.ly/2gELxXt (tuotekuvat)

Seagate Technology
Seagate luo tilaa inhimillisille kokemuksille innovoimalla tiedon tallentamiseen, jakamiseen ja käyttämiseen liittyviä tekniikoita. Se on maailman johtava tuotemerkki yritysten ja kuluttajien tiedontallennusratkaisuille. Seagate Technology omistaa myös LaCie-tuotemerkin. Se on vahvistanut yhtiötä entisestään ja laajentanut sekä tuotevalikoimaa että käyttäjäkuntaa. Lisätietoja osoitteessa www.seagate.com.

Seagaten mielenkiintoiseen vuonna 1978 alkaneeseen historiaan voi tutustua osoitteessa http://www.seagate.com/gb/en/about-seagate/seagate-history/.