DD2

PAN Vision Finlandin jakelema ja Capcomin julkaisema Dragon’s Dogma 2 -fantasiaeepos tarjoaa haasteita kymmeniksi pelitunneiksi.

Vuonna 2012 julkaistulle kulttiroolipelillä odotettua jatkoa tuova Dragon’s Dogma 2 on valtava avoimen maailman pelikokemus täynnä tutkimusmatkoja, keskusteluita ja jännittäviä taisteluita. Samalla se on kunnianosoitus toimintaroolipelien perinteille, jossa pelaajaa ei pidetä kädestä, vaan rohkaistaan matkaamaan kiehtovilta vaikuttaviin paikkoihin ja kohtaamaan elämää isompia vastustajia. Seikkailua ei onneksi tarvitse kokea yksin, sillä apunaan seikkailijahahmolla on joukko käteviä kätyreitä.

Dragon’s Dogman pelimaailma on valtava ja yksityiskohtainen. Se koostuu kahdesta isosta valtakunnasta sekä avarasta maailmasta sivilisaatioiden ulkopuolella täynnä maantierosvoja, hirviöitä ja outouksia. Toimintapainotteisuudestaan huolimatta peli on tarinavetoinen ja täynnä lukemattomia eri hahmoja, joiden kanssa pelaajahahmo voi keskustella. Nämä antavat paitsi tietoa ympäröivästä maailmasta, ohjeistavat hahmoa uusiin tehtäviin ja haasteisiin sekä opettavat sankaria uusissa taidoissa. Osa hahmoista on myös pelaajien komennettavissa, sillä sankarihahmo johtaa omaa kätyrijoukkoaan seikkailusta toiseen.

Roolipeliperinteiden mukaan pelaajahahmo voi valita itselleen yhden monista eri ammateista ja nämä osaltaan vaikuttavat pelaajan taistelutyyliin, taitoihin ja varusteisiin. Esimerkiksi lähitaisteluun erikoistunut soturi hoitelee viholliset tyystin toisella tavalla kuin kaukoaseella etäältä vihollisia napsiva jousimies tai taikuuteen perehtynyt loitsija. Apujoukko puolestaan koostuu enintään kolmesta pawn-apulaisesta, joiden kyvyt ja ominaisuudet vaihtelevat hahmosta toiseen.

Kuten pelin nimikin vihjaa, päävastuksena pelissä nähdään valtava ja reilusti tavallista kuolevaista vahvempi lohikäärme. Matka tällaisen myyttisen pedon luo ei ole suinkaan suoraviivainen, vaan vaatii runsaasti seikkailua, kokemuksen kartuttamista ja erilaisten taistelukohtaamisten suorittamista. Kun maailma vaihtelee alueesta toiseen ja myös vuorokauden ajalla on väliä, ei seikkailu käy yksitoikkoiseksi tai ole hetkessä koettu. Pelkkä öinen seikkailu on kokemus itsessään, kun manalan majoilta takaisin saapuneet epäkuolleet nousevat liikkeelle

Taistelukohtaamiset vaihtelevat toisistaan rajusti sen mukaan millaisia vihollisia kohdataan. Hurjan isot jättiläiset, ryhmässä toimivat hiidet, lentävät harpyijat tai legendaariset tarujen hirviöt ovat kaikki erilaisia kohdata. Siinä missä osan kohdalla toimii raaka voima, toisen kohdalla tarvitaan nopeutta ja kolmannen kohdalla molempia. Niinpä myös erilaisten apulaisten oikeanlainen hyödyntäminen on kiehtovaa ja palkitsevaa puuhaa taistelun tiimellyksessä.

Onkin pelaajasta itsestään kiinni, millaisen seikkailijaryhmän ja sankarihahmon hän haluaa luoda. Valintoja on valtavat määrät, eikä pelissä ole vain yhtä oikeaa tapaa pärjätä. Peli rohkaiseekin koettamaan erilaisia lähestymistapoja vaikeuksien kohtaamiseen ja matkaamaan pelin maailmassa avoimin mielin.

Pelin julkaisuvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/9mMG36ld8o8.

Dragon’s Dogma 2 on nyt julkaistu sekä PlayStation 5- ja Xbox Series X/S- pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Lisätietoja

www.dragonsdogma.com/2/en-uk/
www.panvision.com
https://1drv.ms/f/s!Avh8gGYzxU_viZI2Ui2-1feC_vk_mw?e=V7PDVO (kuvia)

PAN Vision

PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.