PAN Vision Finlandin jakelema ja NACONin (ex-Bigben Games) julkaisema Overpass-ajopeli ilmestyy kauppoihin tänään ja vie pelaajan ajamaan radoilla, joissa vaaditaan yhtäältä taituruutta, ohjauskykyä kuin kaasujalkaakin.

Pelin radat koostuvat sekä luonnon omista että ihmisten rakentamista esteistä. Kaasupoljinta tärkeämpää on ymmärtää erilaisten maastoesteiden haasteet, pyörälukitusten oikeanlainen käyttö ja tietenkin saapua maaliin muita pelaajia nopeammin. Esteinä pelissä ovat jyrkät rinteet, korkeat kivet, puunrungot ja monet muut luonnon omat haasteet. Näiden lisäksi kapuloita rattaisiin laittavat monet rakennetut esteet, kuten esimerkiksi erilaiset betoni- ja puurakenteet, jotka vaativat kuljettajalta tasapainonhallintaa ja maltillista kaasujalan käyttöä. Jarrun ja vetopyörästön oikeanlainen hallinta ovat yhtäältä tärkeitä esteitä suoritettaessa. Nopeuden ja voimantuoton suhteen voi olla merkittävä ero yrittääkö voittaa esteitä nelivedolla vai ilman.

Ajamisen hauskuus ja osin myös haasteellisuus tulee tarkasta fysiikanmallinnuksesta. Sen ansiosta erilaiset ajoneuvot käyttäytyvät realistisesti ja tarkasti. Näin ajamisesta tulee luontevaa.

Pelissä on 25 erilaisen ajoneuvon valikoima, joka koostuu monenlaisista mönkijöistä, maastoajoneuvoista ja muista hankaliin paikkoihin sopivista ajokeista. Oikein valitulla ajoneuvolla on myös paljon merkitystä radan suorittamiseen. Valittavissa on legendaarisia ajoneuvomerkkejä, kuten Arctic Cat, Yamaha, Polaris ja Suzuki, jotka tuovat mukaan aitoa kisatunnelmaa. Lisäksi ajopyörien erilaiset lukitukset sekä kaksi- ja nelivetoisten moottorien sekä vaihdelaatikkojen erot tuovat ainutlaatuista dynamiikkaa ajotuntumaan.

Yksin pelattavan urapelin lisäksi maastokisoja voi koettaa jopa kahdeksan pelaajan moninpelinä verkossa tai hot seat -pelimuodossa vuorotellen. Lisäksi Overpass sisältää perinteisen jaetun näytön pelitilan.

Overpass-pelin tunnelmiin pääsee uuden esittelyvideon kautta osoitteessa https://youtu.be/5W-lxTANDB4.

Overpass julkaistaan sekä PlayStation 4- ja Xbox One-pelikonsoleille että pc-tietokoneille 27. helmikuuta 2020. Nintendo Switch -versio julkaistaan 12. maaliskuuta 2020. Pelin ikäraja on PEGI 3.

Lisätietoja
https://play-overpass.com/
www.panvision.com/pelit
http://bit.ly/2KHwDRK (kuvia)

PAN Vision
PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.