PAN Visionin jakelema ja NACONin (ex-Bigben Games) julkaisema Monster Truck Championship -ajopeli tuo televisiosta ja areenoilta tutut monsteriautot pelikoneille syksyllä 2020.

Valtavilla renkailla varustetut ja korkeaprofiiliset monsteriautot ovat monelle tuttu näky televisio-ohjelmien hurjista ajokisoista. Uskomattomilla tehoilla varustetut monsteriautot ajavat toistensa kanssa kilpaa hiekkaisilla radoilla ja hyppivät töyräiltä alas valtavien moottoreiden jyrähdellessä.

Näihin tunnelmiin pelaajan vie Monster Truck Championship -ajopeli, jossa pelaaja pääsee osallistumaan erilaisiin ajokisoihin todellisen hirviöauton ratissa. Hankalasti ohjattavan auton ohjaaminen tuo kisailuun omat haasteensa, sillä isot renkaat ja tarkka fysiikanmallinnus tekevät autosta kiikkerän ja vaikeasti hallittavan. Vastavuoroisesti pienet töyssyt eivät tunnu isojen renkaiden alla edes hidasteina.

Peli sisältää 25 erilaista ajorataa ympäri Yhdysvaltoja. Pelaaja pääsee ottamaan mittaa muista kuljettajista erilaisissa pelitiloissa freestyle-kisoista ralliin ja tuhoajoista aika-ajoihin. Lisäksi pelissä on jopa kahdeksan pelaajan verkkopelitila.

Pelissä on myös kiehtova urapelimuoto, jossa pelaaja ottaa osaa erilaisiin ajotapahtumiin. Näistä saatavien palkintorahojen myötä pelaaja voi tuunata autoaan monin eri tavoin. Samalla pelaajan tulee kuitenkin huolehtia myös omasta joukkueestaan ja tiiminsä varallisuudesta. Tähtäimessä on tietenkin koko mestaruussarjan voitto Monster Truck -finaaleissa.

Mukana on 18 erilaista monsteriautoa. Näistä jokaista voi muokata ja räätälöidä erilaisin ominaisuuksin aina kiihtyvyydestä jousituksiin ja huippunopeudesta erilaisiin rengasvalintoihin. Kaikkiaan mukana on 50 erilaista viritysosaa, joten vaihtoehtoja riittää myös vaativampaan makuun.

Kisatunnelmaa pelissä rakentavat aidot ajoympäristöt, mukana hurraava yleisö ja autojen tarkka vahingonmallinnus peltien kolistessa yhteen. Peli mallintaa uskollisesti tehokkaiden monsteriautojen voimansiirron, jousituksen ja renkaiden reagoinnin vauhdikkaissa kisoissa.

Pelin esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/r81loTG6o2g.

Monster Truck Championship julkaistaan sekä PlayStation 4-, Xbox One- ja Nintendo Switch -pelikonsoleille että pc-tietokoneille syksyllä 2020. Pelin ikäraja on PEGI 3.

Lisätietoja
https://corporate.nacongaming.com/en/video-games/
www.panvision.com/pelit
http://bit.ly/3aoFfqs (kuvia)

PAN Vision
PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.