Xiaomi Amazfitin kyselyn mukaan suomalaiset arvostavat urheilukelloissaan eniten sykemittausta. Uudet Amazfit T-Rex- ja Amazfit PowerBuds -uutuudet mittaavat sykettä luotettavasti ranteesta tai korvasta.

Tammikuussa 2020 Xiaomi Amazfit järjesti sosiaalisessa mediassa kyselyn, jossa kysyttiin mikä on urheilukellon tärkein mittaustoiminto. Vastaajista 30,4 prosenttia oli sitä mieltä, että urheilukellon tärkein mittaustoiminto on sykemittaus. Toiseksi tärkeintä on unenlaadun mittaus (24,2 %) ja kolmanneksi tärkeintä on askelmittaus (23,7 %). Kyselyyn saatiin kaikkiaan 832 vastausta.

Sydämen sykkeen mittaus on tärkeä osa turvallista fyysistä harjoittelua ja se kertoo paljon harjoittelun tehokkuudesta. Mittauksen voi toteuttaa monella eri tavalla eri paikoista ihmiskehoa. Yleisimmin kasvussa on fotopletysmografia, joka mittaa sykkeen helposti ja tarkasti optisen PPG-sykeanturin avulla. Tämä anturi voi sijaita esimerkiksi urheilukellon alapinnalla tai urheilukuulokkeissa, jolloin mittauspaikkana on ranne tai korva.

Xiaomi Amazfit T-Rex
Liikkumiseen ja kestävyyttä vaativaan käyttöön suunnattu T-Rex on tukevarunkoinen ja monipuolisesti toimintoja mittaava älykäs urheilukello. Sen jämerän kuoren alle kätkeytyy 1,3 tuuman korkeatasoinen ja kirkas AMOLED-näyttö, joka on helposti räätälöitävissä käyttäjän tarpeiden mukaisesti. T-Rex on tehty kestämään ankarat olot ja se täyttääkin peräti 12 erilaista armeijan kestävyysstandardia. Kello toimii ääriolosuhteissa, kuten jopa 70 asteen kuumuudessa ja peräti -40 asteen pakkasessa. Kello kestää erinomaisesti myös kosteutta ja veteen upottamista 50 metriin asti (5ATM) sekä suola- ja happopitoisen ympäristön kuritusta.

Kellon monipuoliset urheilutoiminnot mittaavat jopa 14 erilaista urheilumuotoa, kuten juoksua, pyöräilyä, hiihtoa, uintia ja kuntosaliharjoittelua. Kaksinkertaisen satelliittipaikannustoiminnon (GPS ja Glonass) ansiosta paikannus on tarkkaa ja välitöntä. Lisäksi kellossa on optisella anturilla varustettu BioTracker-sykemittaus, kolmeakselinen kiihtyvyysanturi ja geomagneettinen anturi. Näiden ansiosta liikkumisen tehoa ja vauhtia sekä unenlaatua on helppo seurata. Akunkesto vaihtelee käytön mukaan. Kellotilassa virtaa riittää täydellä latauksella jopa 66 päivän tarpeisiin. Peruskäytössä virtaa riittää yhdellä latauksella 20 päiväksi. Alituisella GPS-käytöllä virtaa riittää yhtäjaksoiseen käyttöön 20 tunniksi.

Android- ja iOS-käyttöjärjestelmien kanssa yhteensopiva T-Rex voidaan valjastaa monipuolisesti käyttöön erilaisin sovellusilmoituksin. Näitä voivat olla esimerkiksi tulevat tapahtumat ja puhelut, sääennusteet ja sähköpostit. T-Rex-älykello on saatavana viitenä näyttävänä värivaihtoehtona.

Amazfit PowerBuds
Musiikin merkitys liikuntaa ja urheilua tehostavana tekijänä on todistettu myös tieteellisesti. Myös monet harrastajat tietävät tämän omakohtaisesti. Aivan kaikki kuulokkeet eivät kuitenkaan sovi vauhdikkaaseen liikuntaan erityisen hyvin. Täyslangattomat ja sykemittauksella varustetut Amazfit PowerBuds -urheilukuulokkeet vievät liikunnan uudelle tasolle kestävyytensä ja käytettävyytensä osalta. Pienikokoiset, mutta korkeatasoisesti soivat tulppakuulokkeet tuovat äänen suoraan korvakäytävään. Näin ne ehkäisevät ulkoista melua ja pysyvät hyvin paikoillaan myös vauhdikkaassa liikkeessä.

PowerBuds-kuulokkeet mittaavat myös sykkeen suoraan korvan sisältä. Halutessaan kuulokkeista saa ilmoituksen älysovellukseen, jos syke uhkaa kohota liian korkeaksi.

Kuulokkeiden magneettiset koukkukiinnikkeet pitävät kuulokkeet tiukasti paikoillaan käyttöä häiritsemättä. Kuulokkeiden akusta riittää virtaa jopa kahdeksaksi tunniksi. Lisävirtaa saa helposti kuulokkeiden ladattavasta latausrasiasta, jonka akusta lisävirtaa löytyy jopa 16 tunnin käyttöön. Täyteen ladattuna virtaa riittää yhteensä jopa 24 tunnin käyttöön. Lataus on nopeaa, sillä jo 15 minuutin latauksella kuulokkeista riittää virtaa peräti kolmen tunnin käyttöön (ilman sykemittausta).

Sovelluksella voidaan myös määrittää kuulokkeiden äänitoimintoja. Esimerkiksi ambient-tilassa kuulokkeet päästävät enemmän ulkoisia ääniä läpi, jolloin käyttö on turvallista myös liikenteessä. PowerBuds-kuulokkeet on suojattu pölyltä, sateelta ja hieltä (IP55). Kokonaisuuden viimeistelee kaksoismikrofoni, jonka ansiosta kuulokkeilla voidaan vastaanottaa puheluita. Kuulokepainikkeiden pikakomennoilla voidaan muun muassa vastata puhelimeen ja vaihtaa kappaletta. Värivaihtoehtoja kuulokkeille on kolme.

Hinta ja saatavuus
Xiaomi Amazfit T-Rex ja Xiaomi Amazfit PowerBuds tulevat saataville huhtikuussa useilla eri väreillä 169 ja 129 euron kuluttajahinnoin. Kaikki mallit ovat yhteensopivia Android 5.0- ja iOS 10.0 -käyttöjärjestelmien tai sitä uudempien versioiden kanssa. Kaikki hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
https://mistore.fi/fi/alykellot-ja-rannekkeet/amazfit-alykellot-ja-rannekkeet/
https://mistore.fi/fi/audio/kuulokkeet/
https://youtu.be/4OjERR3NOIA (T-Rex -esittelyvideo)
https://youtu.be/J-lOGplCPVA (PowerBuds-esittelyvideo)
http://bit.ly/2wHMB9W (kuvia)

Xiaomi
Kiinalainen elektroniikkajätti Xiaomi on perustettu vuonna 2010. Se on kasvanut älypuhelinten ja muiden teknologiatuotteiden kärkivalmistajaksi MiOT-ekosysteeminsa avulla. Siihen kuuluu kymmenittäin oman alansa johtavia kumppaniyrityksiä ja tuotemerkkejä, jotka voivat hyödyntää Xiaomin teknologista asiantuntemusta ja myyntikanavia. Kattavan tuotevalikoiman suosituimpa tuotteita ovat älypuhelimet, älykellot ja aktiivisuusrannekkeet, monenlaiset älykotituotteet, robotti-imurit, sähköpotkulaudat, audio- ja videotuotteet, valaisimet, kamerat ja hyvinvointituotteet.

Huami
Huami on osa Xiaomin MiOT-ekosysteemiä. Yhtiö valmistaa sekä omalla Amazfit-tuotemerkillään älykelloja että Xiaomin Mi-tuotemerkillä älykelloja ja aktiivisuusrannekkeita. Yhtiö on biometristen liikuntarannekkeiden markkinajohtaja maailmassa. Huami on New Yorkin pörssissä (NYSE: HMI) ja sen pääkonttori on Yhdysvaltain Mountain Viewssä.

East & West Distribution Oy
East & West Distribution Oy on suomalainen teknologiatuotteiden maahantuontiin ja tukkumyyntiin keskittyvä yritys. Se toimii Xiaomin ja sen MiOT-ekosysteemiyritysten virallisena agenttina, tukkurina ja Mistore.fi-kauppapaikan omistajana. Lisätietoja osoitteessa www.mistore.fi.