PAN Vision Finlandin jakelema ja Focus Entertainmentin julkaisema A Plague Tale: Requiem tuo odotettua jatkoa muutaman vuoden takaiselle ja palkitulle A Plague Tale: Innocence -seikkailupelille.

Sisarkaksikon selviytymistarinaa keskiaikaisessa Ranskassa kertova edeltävä osa esitteli meille sisarukset Hugon ja tämän isosiskon Amician. Hugoa riivaava kirous on pakottanut kaksikon eteenpäin etsimään parannusta asiaan. Kulkutaudin repimä Eurooppa on jättänyt jälkeensä paljon tuhoa ja surua, mikä maalaa tarinan ylle tragedian hunnun. Inkvisition ja ryöväreiden kaltaiset uhkat varjostavat yhä parivaljakon matkaa, mutta eteenpäin on pyrittävä näistä välittämättä.

Tarina vie De Runen sisarukset välimerellisiin maisemiin täysin uusin ympäristöihin, joista pitäisi löytyä apua ongelmaan. Mutta uudet ihmiset ovat outoja, eikä matkanteko ole muutenkaan ongelmatonta. Vaikka sisarukset ovat nyt vanhempia ja entistäkin kokeneempia, pahat ihmiset ovat yhä uhkana ja esteenä matkan taittumiselle.

Tarinavetoinen pelikokemus antaa pelaajalle entistä enemmän tilaa ratkoa pulmia ja käyttää erilaisia reittejä eteenpäin pyrkimiseen. Entistä kauniimpi ja yksityiskohtaisempi pelimaailma suorastaan hehkuu värikylläisyyttä ja näyttäviä ympäristöjä, pelihahmoista puhumattakaan. Tätä täydentää upean tunteikas musiikki sekä sykähdyttävä äänimaailma ja mestarillinen ääninäyttely.

Pelaajahahmot voivat edetä yhä varoen ja hiippaillen, mutta nyt apuna on uutena aseena varsijousi, jota tarvitaan vihollisten lisäksi myös ongelmakohtien selvittämiseen. Lisäksi entistä monipuolisemmat alkemiavarusteet tarjoavat monenlaista apua vihollisten kanssa, kuten harhauttamiseen tai liekkien sytyttämiseen.

Pelin julkaisuvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/qIbzwb8vzNI.

A Plague Tale: Requiem on jatkoa A Plague Tale: Innocence -pelille, joka julkaistiin vuonna 2019. Se esitteli pelaajille kulkutaudista ja rottalaumoista kärsivän Ranskan maaseutuineen, linnoineen ja raunioineen.  Pelin keskiössä ei kuitenkaan ollut musta rutto tai kuvankauniit maisemat, vaan inkvisition vainoa pakeneva sisarkaksikko. Nyt pieni Hugo-poika ja tätä suojeleva isosisko Amicia ovat matkanneet eteenpäin. Itsenäisen pelitarinan kertova A Plague Tale: Requiem on uuden sukupolven pelikonsoleille sekä pc-tietokoneille tehty toimintaseikkailu, jossa pelaaja pääsee kokemaan sydäntä riipaisevan tarinan täynnä jännitystä, tunnelmaa ja yliluonnollisia voimia.

A Plague Tale: Requiem on nyt saatavilla sekä PlayStation 5-, Xbox Series X/S- ja Nintendo Switch -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Lisätietoja
www.aplaguetale.com
https://www.panvision.com/pelit-ja-tarvikkeet
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_viIJRV3MKRupWNsL3Hg?e=nuIdJU (kuvia)

PAN Vision
PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.