PAN Vision Finlandin jakelema ja Focus Home Interactiven julkaisema Farming Simulator 19 -maatalouspeli laajenee ympäristöystävällisyyttä ja aidontuntuisuutta korostavalla ilmaisella lisäosalla.

Euroopan unionin tukema ja ilmaiseksi ladattava Precision Farming -lisäosa tuo peliin mahdollisuuden mitata maaperän pH-arvon eli happamuusasteen. Otetun maaperänäytteen perusteella kullekin maaperälle voidaan valita omanlaisensa lannoitus, mikä on paitsi ympäristöystävällisempää, myös maatilalle kustannustehokkaampaa. Lopputuloksena on entistä terveempi ja tuottavampi maatila.

Entistä realistisemman ja  yksityiskohtaisemman lähestymiskulman myötä peli tarjoaa uusia haasteita ja lisää kehitettävää paljon kokeneelle maanviljelijälle. Koska jokainen peltoalue on erilainen, peli tuntuu aiempaa kiehtovammalta ja realistisemmalta. Samalla pelaaja oppii lisää ympäristöystävällisyydestä.

Lisäosa on ensimmäinen osa Euroopan teknologiainstituutin rahoittamaa Integrating Precision Farming in Computer Game -projektia. Sen tarkoituksena on tuoda nykyaikaista yhteiskuntaa ja perinteistä maanviljelystä lähemmäs toisiaan. Maatalouskonevalmistaja John Deeren johtamaa projektia toteutetaan yhteistyössä kahden yliopiston kanssa. Projektin lopullinen suunta määrittyy pitkälti pelaajapalautteen myötä. Euroopan teknologiainstituutti toimii Euroopan unionin alaisena projektia valvoen.

Precision Farming -lisäosan esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/f5onq2c40gQ.

Farming Simulator 19 -maatilasimulaatio on alansa kattavin ja monipuolisin pelikokemus. Se sisältää kaikkine lisäosineen lähes 500 erilaista työkonetta ja kulkuneuvoa, joilla työstää omaa maatilaansa. Näihin lukeutuvat erilaiset niitto- ja kylvökoneet, traktorit, karjankuljetusajoneuvot, paalaimet sekä monet erikoiskulkuneuvot. Erilaiset viljelyskasvit, metsä ja eläimet vaativat hoitoa, aikaa ja rahaa, mikäli mielii saada maatilastaan kukoistavan ja menestyvän. Ahkera työ ja ahkerointi palkitaan rahalla, jolloin oman tilan laajentaminen ja monipuolistaminen helpottuu merkittävästi. Ympäröivä kaupunki tarjoaa tekemistä ja näkemistä, ja yhteistyötilassa kavereiden kanssa pelaamisesta tulee hauskaa moninpelaamista. Pelin valtava laite- ja kulkuneuvovalikoima kattaa tunnettuja merkkejä kautta maailman. Näitä ovat esimerkiksi John Deere, Case IH, New Holland, CLAAS, Challenger, Fendt, Massey Ferguson, Valtra, Krone ja Deutz-Fahr. Lisäksi mukana on runsaasti pienempiä tuntemattomia merkkejä erilaisine työkoneineen ja erikoislaitteineen. Erilaisten pelilaajennusten myötä peli tarjoaa helposti pelattavaa jopa kymmeniksi tunneiksi.

Farming Simulator 19 Premium Edition on julkaistu sekä PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Pelin ikäraja on PEGI 3.

Lisätietoja
www.farming-simulator.com
www.panvision.com/pelit
https://bit.ly/3eMo4Rw (kuvia)

PAN Vision
PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.