Helsinkiläinen pelimusiikkiorkesteri Game Music Collective sai merkittävän 200 000 euron apurahan Alfred Kordelinin säätiöltä. Orkesteri esiintyy tällä viikolla julkaistavan Kalevala-aiheisen pelin ääniraidalla.

200 000 euron apuraha
Alfred Kordelinin säätiö on jakanut tämän vuoden apurahansa suurille suomalaisille kulttuurihankkeille. Suurimman yksittäisen apurahan tämän vuoden seitsemästä tuetusta hankkeesta sai pelimusiikin ammattiorkesteri Game Music Collective (GMC). Kahden vuoden ja 200 000 euron rahoituksella GMC toteuttaa muun muassa pelimusiikkiäänitteen, johon kootaan korkeatasoinen kattaus suomalaista pelimusiikkia eri aikakausilta. Sovitukset orkesterille tehdään vuoden 2020 aikana. Julkaisukonsertti järjestetään vuonna 2021 ja musiikkivideot julkaistaan vuonna 2022.

”Olemme huikean kiitollisia ja onnellisia saamastamme apurahasta, joka tulee nostamaan suomalaisen pelimusiikin tunnettavuutta ja arvostusta sen tekijöitä kohtaan”, kommentoi Game Music Collectiven perustaja ja sellisti Lukas Stasevskij. ”Olemme pitkään kehittäneet toimintamme kolmea tukijalkaa eli live-esiintymisiä, studiotyöskentelyä ja musiikkivideoiden tekemistä. Apurahan turvin voimme vihdoin toteuttaa unelmamme ja kehittää koko pelimusiikkialaa eteenpäin.”

Game Music Collective mukana Iron Danger -kalevalaispelissä
Game Music Collective on myös juuri saanut päätökseen Ilmari Hakkolan säveltämän pelimusiikin äänityssessiot tällä viikolla julkaistavaan Iron Danger -peliin. Pelin musiikki ammentaa juurensa suomalaisista kansansävelmistä, mutta siinä on edustettuna hyvin laaja tyylillinen kirjo raskaasta metallista kansanmusiikkiin ja eeppiseen orkesterimusiikkiin. Pelin trailerivideon voi katsoa ja erityisesti kuunnella osoitteessa https://youtu.be/q46XJqnXjQ4.

Game Music Collective
Game Music Collective on noin 20 muusikosta koostuva orkesteri, joka täydentyy tarpeen mukaan kuorolla ja muilla vierailevilla tähdillä. Game Music Collective Band on puolestaan orkesterin jäsenistöstä koostuva seitsemän hengen yhtye. Game Music Collectiven ensikonsertissa Finlandia-talolla syyskuussa 2017 soitettiin pelimusiikkia laajasti useista eri pelisarjoista kapellimestari Eero Lehtimäen johdolla. Tämän jälkeen kollektiivi on tehnyt monenlaisia pelimusiikkiin liittyviä esiintymisiä ja muuta toimintaa.

Game Music Collective on myös aktiivinen tubettaja ja julkaisee uutta videosisältöä säännöllisesti. Kollektiivin peliaiheisia musiikkivideoita on katseltu pelkästään YouTubessa jo yli kaksi miljoonaa kertaa. Uusimpana videoprojektina Game Music Collective kuvasi materiaalia sotapeliaiheisia musiikkivideoita varten Parolan Panssarimuseossa yhteistyössä Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan kanssa. Videot löytyvät osoitteesta www.youtube.com/gamemusiccollective.

Alfred Kordelinin säätiö
Vuonna 1918 perustettu Alfred Kordelinin Edistys- ja Sivistysrahasto sr on yksi Suomen vanhimmista suomenkielisistä säätiöistä. Säätiön tarkoituksena on suomalaisen tieteen, kirjallisuuden, taiteen ja kansanvalistuksen edistäminen ja kannattaminen. Alfred Kordelinin säätiö on vuodesta 1920 yhtäjaksoisesti tukenut apurahoin ja palkinnoin suomalaista tiedettä, kirjallisuutta, taidetta ja kansanvalistusta.

Lisätietoja
www.gamemusiccollective.com
www.kordelin.fi
www.irondanger.com
http://bit.ly/GMC_presskit (kuvia)