Kajaanilainen pelinkehittäjä Immobile Games on myynyt vielä julkaisemattoman SkidStorm-ajopelinsä kiinalaiselle Cheetah Mobilelle. Kauppasummaa ei julkisteta, mutta summa on merkittävä.

Kaupan avulla Immobile Games saa mahdollisuuden rekrytoida useita henkilöitä ja jatkaa uusien pelien kehitystyötä pitkälle tulevaisuuteen. Kaupassa Cheetah Mobilelle siirtyy SkidStorm-pelin immateriaalioikeudet, kuten pelin taustalla vaikuttava teknologia ja bisnesmalli. Peli siirtyy uudelle omistajalle välittömästi ja Immobile Games voi aloittaa uusien pelien kehittämisen entistä paremmilla resursseilla.

“Vaikka luovumme lupaavasta pelistä, niin voimme olla tyytyväisiä. Käytännössä kaupassa Immobile Gamesille jää runsaasti pääomaa ja pelin kehityksessä hankittu kattava tietotaito. Kaiken kaikkiaan meillä on nyt äärimmäisen hyvät resurssit jatkoa ajatellen”, kiteyttää Immobile Gamesin toimitusjohtaja Olli Lahtinen.

“Immobile Games on erittäin hyvä tiimi, jolla on innovatiivisia ideoita peleissään,” kertoo Keith Huan Cheetah Mobilelta. “Olemme todella tyytyväisiä saatuamme SkidStormin immateriaalioikeudet. Olemme viime kuukausina muokanneet Immobile Gamesin kanssa SkidStormia, jotta voisimme tarjota 100 miljoonalle kuukausittaiselle aktiivipelaajallemme ainutlaatuisen pelikokemuksen muiden hittipeliemme tapaan.

SkidStorm-peli on kunnianosoitus suosituille ylhäältä kuvatuille moninpelattaville ajopeleille, kuten legendaarinen 90-luvun suomihitti Slicks n’ Slide. SkidStorm on retroajopeli, joka on tuotu nykyaikaisella toteutuksella Android-mobiililaitteille. Kuten takavuosien retropelien, myös SkidStormin suurin vetovoima piilee reaaliaikaisessa moninpelattavuudessa. Vetovoimaa onkin riittänyt, sillä SkidStorm-peliä on ladattu maailmanlaajuisesti jo 2,5 miljoonaa kertaa epävirallisesti julkaistuna esiversiona.

Kaupan toteutumiseen johtanut tapahtumaketju on kansainvälisesti ottaen erikoinen. Kiinassa SkidStorm oli ladattu Immobile Gamesin tietämättä kiinalaiselle Android-kauppapaikalle. Siellä SkidStorm oli lyhyessä ajassa saavuttanut lähes miljoona latausta ja paljon positiivisia arvosteluja ilman Immobile Gamesin apua. Kiinalainen mobiilijätti Cheetah Mobile oli huomannut pelin saavuttaman paikallisen suosion ja tarjosi Immobile Gamesille yhteistyötä. Sen myötä peliä parannettiin entisestään. Lopulta Cheetah Mobile halusi ostaa koko pelin ja sen immateriaalioikeudet itselleen syksyllä 2017.

Lisätietoa
www.immobilegames.com
http://bit.ly/2Ag3ZQB (kuvia)
https://youtu.be/l1KW-n1yIII (video)

Immobile Games
Vuonna 2015 perustettu Immobile Games on kiinteä osa kajaanilaista pelialan menestystä. Kajaanista on tullut Kajaanin Ammattikorkeakoulun pelialan opetuksen ja kaupungissa toimivien menestyvien pelistudioiden kautta todellinen pelialan innovaatiokeskittymä. Immobile Games keskittyy mid-core peleihin mobiilialustoilla ja työllistää tällä hetkellä 4 henkeä. Cheetah Mobilen kanssa vuonna 2017 tehdyn pelikaupan avulla yritys tulee kiihdyttämään kasvuaan ja aloittamaan uusia peliprojekteja vuonna 2018. Yritys aikoo jatkossakin pitää moninpelaamisen keskeisenä osana peleissään.

Cheetah Mobile
Cheetah Mobile on johtava kiinalainen mobiiliyritys vahvalla globaalilla visiolla. Cheetah Mobile on houkutellut miljoonia aktiivisia käyttäjiä sovelluksillaan, peleillään ja palveluillaan, kuten Clean Master, Cheetah Keyboard, Piano Tiles 2 ja Live.me. Cheetah Mobile tarjoaa mainostajilleen suoran pääsyn tarkasti kohdennettuihin mobiilikäyttäjiin ja maailmanlaajuisiin mainoskanaviin. Yritys on sitoutunut käyttämään huippuunsa hiottua tekoälyteknologiaansa tuotteissaan tehdäkseen maailmasta älykkäämmän. Cheetah Mobile on ollut listattuna New Yorkin pörssissä toukokuusta 2014 alkaen.