Tietokoneisiin ja Internetiin liitettävien digitaalisten viihdetuotteiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja, Creative Labs (www.creative.com) julkaisi uudet Sound Blaster Tactic 3D -pelikuulokkeet. Ne hyödyntävät THX TruStudio Pro -teknologiaa kuulijan ympäröivän äänimaailman toistamiseen.

tactic

Sound Blaster Tactic 3D Alpha ja Sound Blaster Tactic 3D Sigma ovat ensimmäiset Sound Blaster -pelikuulokkeet, joissa on muokattavat profiilit tarkkaa äänentoistokokemusta varten. THX TruStudio Pro -ääniteknologia antaa pelaajille mahdollisuuden pienienkin peliäänien nyanssien säätämiseen ja tallentamiseen. Tämän profiilin voi sitten myöhemmin jakaa myös muiden pelaajien kesken. Lisäksi pelikuulokkeiden mukana tulee valmiita profiileja, joita ovat tehneen maailman tunnetuimmat pelaajat, kuten Johnathan “Fatal1ty” Wendel sekä compLexity- ja Dignitas-pelitiimien jäsenet.

THX TruStudio Pro -ääniteknologian on kehittänyt Creativen legendaariset äänentoistoinsinöörit yhdessä THX:n kanssa. Teknologia hyödyntää kehittyneitä äänialgoritmeja, jotka tarjoavat 360 asteen tilaäänet peleissä. Tilaääniä voi toistaa ylhäältä, alhaalta ja kaikkialta pelaajan ympäriltä. Näin saavutetaan äänentoiston aitous, johon tavalliset 5.1 tai 7.1 kuulokkeet eivät kykene.

THX TruStudio Pro -ääniteknologia koostuu useasta erillisestä äänitoiminnosta. THX TruStudio Pro Crystalizer on reaaliaikainen äänenkorjaustekniikka, joka palauttaa peliäänien tiedonpakkauksen aikana hävinneitä ylä- ja alataajuuksia. THX TruStudio Pro Smart Volume mittaa ja säätää automaattisesti äänenvoimakkuutta eri pelitilanteiden mukaan, jotta pelaaja kuulisi kaikki äänet sopivalla äänenvoimakkuudella. THX TruStudio Pro Dialog Plus parantaa pelien aikana kuuluvia puheääniä, jotta pelaaja kuulisi puheen selkeästi muiden äänien keskellä. THX TruStudio Pro Bass tuottaa räjähtävän sykähdyttäviä matalia ääniä pelien tiimellyksessä.

Sound Blaster Tactic 3D Alpha -pelikuulokkeissa on 40 millimetrin Neodyymi-elementit laadukkaaseen äänentoistoon. Kuulokkeet on suunniteltu kevyiksi ja sopiviksi pitkiäkin pelisessioita varten. Kuulokkeiden mukana on USB 2.0 -adapteri, joten kuulokkeita voi käyttää sekä digitaalisina että analogisina tarpeen mukaan. Irrotettava taustamelua suodattava mikrofoni takaa laadukkaan kommunikaation niin peleissä kuin nettipuheluissakin.

Sound Blaster Tactic 3D Sigma -pelikuulokkeissa on puolestaan 50 millimetrin Neodyymi-elementit voimakkaampaa ja tarkempaa äänentoistoa varten. Lisäksi niiden pääpanta on tehty teräksestä, joka kestää ja istuu muovisia pantoja paremmin. Myös Sigma-kuulokkeissa on USB 2.0 -adapteri ja irrotettava taustamelua suodattava mikrofoni.

Hinta ja saatavuus
Sound Blaster Tactic 3D -pelikuulokkeet tulevat saataville syyskuussa 2010. Sound Blaster Tactic 3D Alphan kuluttajahinta on 59 euroa ja Sound Blaster Tactic 3D Sigman kuluttajahinta on 89 euroa. Hinnat sisältävät 23 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja: http://www.soundblaster.com/tactic3d/

Creative Labsin tukkurit
ALSO Finland Oy, www.also.fi
PAN Vision Finland Oy, www.panvision.com

Creative Labs
Creative Labs on PC-käyttäjien digitaalisten viihdetuotteiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja. Yhtiö on erityisen tunnettu Sound Blaster® -äänikorteistaan sekä multimediavallankumouksen aloittamisesta. Nykyisin Creative vie eteenpäin digitaalista PC-pohjaista viihdettä palkituilla tuotteilla, kuten ZEN MP3-soittimet. Creativen innovatiiviset laitteet, omat teknologiat, sovellukset sekä palvelut hyödyntävät Internetiä ja antavat kuluttajille mahdollisuuden kokea korkealaatuista digitaalista viihdettä milloin ja missä tahansa. www.creative.com