PAN Vision Finlandin jakelema ja NACONIn julkaisema Session: Skate Sim vie pelaajan rullalautailun kultakaudelle.

Virtuaalisesta skeittailusta eli rullalautailua käsittelevistä videopeleistä on saatu nauttia jo vuosikymmeniä. Siinä missä alkuperäiset pelit olivat graafisesti vaatimattomia ja tempuiltaan rajattuja, Session: Skate Sim on ehtaa tätä päivää sekä realistisuutensa ja fysiikanmallinnuksensa että ennen kaikkea hauskuutensa osalta.

Kun peliä tekemässä ovat skeittausta rakastavat pelaajat, jotka tietävät millaisia ominaisuuksia rullalautailua simuloivalta peliltä vaaditaan, ollaan äärimmäisen lähellä autenttista ja yksityiskohtaista kokemusta. Session: Skate Sim -rullalautailu vie pelaajan Yhdysvaltoihin lajin kultakaudelle ja tutustuttaa pelaajat suurkaupunkeihin, kuten Washington D.C., New York ja San Francisco. Nämä ikoniset suurkaupungit tulevatkin tutuksi skeittaajalle, kun rullalaudalla haastetaan toinen toistaan kiehtovammat paikat, joissa temppuja ylipäätään voi tehdä.

Pelin viehätys ei kuitenkaan jää vain kiinnostavaan ympäristöön, sillä tekemisen keskiössä ovat itse skeittaaja ja rullalauta sekä tällä tehtävät temput. Jotta nämä luonnistuisivat mahdollisimman upeasti ja tarkasti, on lautailun fysiikka mallinnettu tarkasti. Peliohjaimen tattiohjaimilla ohjataan skeittaajan jalkoja, jonka ansiosta hallittavuus on tarkkaa ja monipuolista. Näin voidaan määrittää lautailijan tasapaino ja kehon asento, joka puolestaan vaikuttaa tehtäviin hyppyihin, laskeutumisiin ja liukuihin. Kehonhallinta onkin kaikki kaikessa sekä lautaa liikuttaessa että temppuja tehtäessä.

Vaikka alku saattaa tuntua hankalalta, tuota pikaa virtuaalinen rullalautailu alkaa tuntua luonnolliselta ja vaistonvaraiselta. Taitojen kehittyessä erilaiset temput lähtevät ohjaimesta kuin itsestään, kun sisäinen hurjapää oppii näkemään ympäristön eri tavalla ja haastamaan itsensä uusin tavoin.

Peliin on myös mallinnettu kuusitoista veteraaniskeittaajaa, joiden ansiosta peli tuntuu osalta todellisuutta. Näistä jokaisella on oma skeittaustyylinsä, joka myös näkyy ja tuntuu peliä pelatessa. Pelin omalla videoeditorilla voidaan luoda upeita videoleikkeitä, joita voi jakaa tutuille nähtäväksi. Kamerassa on myös hauskoja työkaluja, kuten vaikkapa 90-lukulaisen tunnelman lisäävä kuvasuodin.

Peli myös tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet pelihahmon ja skeittilaudan räätälöintiin. Pelissä olevista haasteista voi tienata pelirahaa, joilla voi ostaa varusteita, vaatteita ja erilaisia koristeita. Näin jokainen pelaaja voi tuunata hahmostaan ja laudastaan persoonallisen kokonaisuuden. Kokonaisuuden viimeistelevät skeittausaiheiset tuotemerkit, kuten Fallen, Zero, GrindKing, Thankyou, HIJINX Net, Antilanta, Roger Skate CO, No-Comply ja iDabble. Yhteensä skeittilaudan vaihdettavia osia löytyy runsaat 250 erilaista. Näitä ovat erilaiset renkaat, gripit ja muut vaihto-osat.

Pelin julkaisuvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/GPamFRBnykA.

Session: Skate Sim on nyt saatavana sekä PlayStation 5-, PlayStation 4-, Xbox Series X/S- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Pelin ikäraja on PEGI 12.

Lisätietoja
www.nacongaming.com/en-GB/video-games
www.panvision.com
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_viL825GAtovHJAWTYEQ?e=H4KzuS (kuvia)

PAN Vision
PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.