Serious Gaming Cluster Finland (www.seriousgamingcluster.fi) ryhtyy yhteistyöhön Borderless Healthcare Groupin kanssa. Tähtäimessä ovat hyvinvointipelien kehitys ja jakelu Kiinassa ja muualla Aasiassa.

BHG

Tylsän ja innottoman elämisen yleisyys on valitettavan yleinen ikäihmisten ongelma Aasiassa. Tilanteen korjaaminen suorastaan huutaa apua niin henkisellä kuin fyysiselläkin puolella. Kiinan yli 200 miljoonaa vanhusta voivat pian nauttia useista terveyttä edistävistä hyötypeleistä, jotka voivat parantaa heidän hyvinvointiaan monin eri tavoin.

Borderless Healthcare Group Inc. (BHG) on kehittänyt hyötypelien osaston uuteen innovaatiokeskukseensa Shanghain keskustassa. Osaston tarkoituksena on sekä kouluttaa hoitajia pelaamaan että pelata pelejä vanhusten kanssa.

BHG koostuu ryhmästä yrityksiä, joiden fokuksena on kehittää kuluttajakeskeisiä hyvinvointiratkaisuja. BHG:n erikoistuminen poikkeuksellisten hyvinvointituotteiden kehittämiseen onkin tuonut useita yhteistyökumppanuuksia hallitusten, sairaaloiden ja lääketeollisuuden yritysten kanssa ympäri maailmaa. Tämän myötä BHG on ollut myös vahvasti esillä maailmanlaajuisesti.

BHG:n interaktiiviset terveydenhuollon prosessit ovat tuoneet ratkaisumalleja paitsi valtioiden usein huonosti hallinnoituihin elektronisiin potilastietojärjestelmiin, myös vieneet eteenpäin rajattomien ja tarvepohjaisten hoitotoimenpiteiden toimivuutta.

”Kun puitteet pelaamiseen luodaan Borderless Healthcare Groupin korkeatasoista teknologiaa ymmärtävien hoitajien avulla, myös vanhempi pelaajakunta voi innostua pelaamisesta aivan uudella tavalla”, kommentoi Serious Gaming Cluster (SGC) Finlandin hallituksen puheenjohtaja Matti Kuha.

Borderless Healthcare Group ja Serious Gaming Cluster ovat tehneet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Serious Gaming Cluster kehittää ja jakelee pelejä Kiinassa ja muualla Aasiassa. Jakelukanaviin lukeutuvat muiden muassa hoitokodit, korkean teknologian omaishoitoverkostot, kotihoitoverkostot, kunnalliset hoitopalvelut ja muut vastaavat.

Kesäkuusta 2015 alkaen Shanghain Borderless Innovation Centressä järjestetään hackathon-tapahtumia, demopäiviä ja ideahautomoita Serious Gaming Cluster Finlandin jäsenille. Tämän lisäksi yhteisön jäsenet on kutsuttu Borderless Tech Show- ja Borderless Crowdfunding Show -tapahtumiin, joiden kautta osallistuvilla pelinkehittäjillä on mahdollisuus tutustua entistä paremmin Kiinan ja muun Aasian kehittyviin pelimarkkinoihin.

”Tämä on ensimmäinen suuren kokoluokan yhteistyösopimus SGC:lle. Niin sanottu kotimaisten pelifirmojen silkkitie on vihdoin avautumassa. Uskomme, että pelaamisella on merkitystä ja että kaikki tähän asti nähty on ollut pelkkää harjoittelua tulevaa silmällä pitäen. BHG:n kaltaisten kumppanien myötä uuden sukupolven pelit ja pelipohjaiset palvelut tulevat auttamaan miljoonia ihmisiä maailmanlaajuisesti”, Matti Kuha jatkaa.

Hyötypelit ovat pelejä, jotka pyrkivät edistämään tai opettamaan jotain hyödyllistä viihteen keinoin. Useimmissa tapauksissa hyötypelit on jaettu useisiin alaryhmiin, kuten oppimiseen, hyvinvointiin, harjoitteluun tai simulointiin. Hyötypelit voivat esimerkiksi auttaa matematiikan ja lukemisen oppimisen kanssa, saada ihmiset ulkoilemaan enemmän tai vaikkapa ratkomaan monimutkaisia yrityspuolen ongelmia.

Serious Gaming Cluster Finland (SGC) on yli 30 peliyrityksestä koostuva klusteri, jonka jäsenyritysten pääasiallinen tavoite on kehittää erilaisia hyötypelejä. Hyötypelit ovat vallankumouksellinen tapa oppia, luoda toimiva palveluita ja kohentaa terveyttä.

Hyödyntämällä eri tilastoja, teollisuudenhaaroja ja markkinoita, SGC pyrkii sekä ymmärtämään että ratkaisemaan aikamme suurimpia ongelmia. Tuomalla kotimaista peliosaamista merkittäviin tuotteisiin ja palveluihin SGC voi luoda alustan uudelle kasvulle ja näin ollen olla mukana pelastamassa maailmaa – helposti.

Lisätietoja
www.seriousgamingcluster.fi
http://bit.ly/1JsGnG0 (kuvamateriaalia ja SGC-esite)

Serious Gaming Cluster Finland ry.
Matti Kuha
Puh: 040 551 5138
matti.kuha@seriousgamingcluster.fi